• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MAJA
    MAJA --- ---
    SVANC: jestli to takto máš, tak to máš dobrý ... z vlastního přesvědčení můžeš mít k sestavě v ceně třeba několika set tisíc reprokabely za desítky korun za metr a jsi spokojený ... to je na druhou stranu super, ušetří to nemalé peníze :-)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MAJA: Nakonec podstatné je, že ti to za ty peníze dělá radost.
    Jen bych byl opatrný s hláškami jako "v porovnání s původními AudioQuesty je to znatelný posun k lepšímu", protože kdyby došlo na slepé testování, nepoznal bys vůbec nic. Jako ostatně nikdy nikdo při testování kabelů, samozřejmě těch, které splňují pár samozřejmostí, což v případě reprokabelů zvládají i kousky v cenách několika desítek korun za metr.
    MAJA
    MAJA --- ---
    SVANC: já si porovnání pro sebe provedl a vyhodnotil to subjektivně jako posun k lepšímu ... udělalo mi to radost ... mise splněna :-)

Nemám chuť o tom někoho dalšího přesvědčovat, ani ezoterikou, ani "ohmmetrem"

Nechal jsem tu poznámku, že ten kabel není rozhodně k zahození, narozdíl od mnou subjektivně posuzovaného USB kabelu k DA převodníku, který prostě oproti tkaničce k tiskárně dobře vypadá, ale to je všechno.
    SVANC
    SVANC --- ---
    BRAINSCAN: Mě kdysi dělal návrh akustických úprav pan Sikora z firmy Elektroakustika. Ale už to je trochu pravěk a ani netuším, zda ještě fungují. Pro představu ten návrh je tady.
    Pár fotek z realizace akustických úprav je tady, v albu "Poslechovka - akustika, osvětlení".

Měření po provedení akustických úprav potvrdilo jejich účinnost. Dost podobný aparát mám i v podkroví (album "Laserové efektové osvětlení"), které není akusticky ošetřeno vůbec, a rozdíl ve zvuku oproti zatlumenému kinu je fakt brutální. Tehdy mě materiál přišel jen na cca 18 tisíc (práce vlastní) a byla to nejlepší investice do zvuku, jakou jsem kdy udělal.
    Nahoře změřené, dole projektované hodnoty pro suterénní kino:
    BRAINSCAN
    BRAINSCAN --- ---
    FATTY:
    MAJA:
    SPIKE411:
    KOZLIKK:
    Díky za komentáře. Jasně vím o tom, že okna jsou problém. Na druhou stranu v tom prostoru jde i o jiný věci takže s tím už nic neudělám. Akustické závěsy - s těma počítám, proti světlu (projektor) venkovní žaluzie. Dále by se dal použít akustický strop a na zem koberec.

Zeptám se tedy i ve "zvukařině", ale vypadá to, že doporučujete spíš firmu a zřejmě si to nechat spočítat. Kdyby tu byla nějaká reference, klidně pište do zpráv. Díky
    SVANC
    SVANC --- ---
    MAJA: Jak myslíš :)
    Debata na tohle téma se i tady vedla mnohokrát a jak zkušenosti z metodicky správně prováděných testů, tak i měření vlivu reprokabelů ukazují, že jejich vliv je o řády pod tím, co dokáže rozlišit lidské ucho. Ale pokud se ti ty kabely líbí designově, tak proč ne...
    MAJA
    MAJA --- ---
    SVANC: tak ... u mě ještě funguje, že po nějaké delší době, kdy si ucho zvykne, vrátím původní kabely a sleduju, jestli mi něco vadí/schází/štve ... jestli budu mít morál to podstoupit :-)

AMAROK: jedna věc je čistota mědi a druhá použité dielektrikum (bužírka ...), to číňan pro jistotu neuvádí ...

Pro mě kabel za statisíce nedává smysl. Chápu, že něco stojí vývoj a výroba v malých sériích taky nebude cenově blízká CYKY kabelům v kilometráži :-) ale pořád mám pocit, že by to mělo být o řád jinde ...
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    SVANC: Tak teoreticky by měl mít tento Valhalla 2 kabel z aliexpresu čistší zvuk než originál.
    Orig: 28 x 22 AWG, Silver-plated 99.999999% solid core OFC
    Ali: 28 x 22 AWG OCC 7n silver plated copper.
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    BRAINSCAN: tohle je docela veda, zalezi na spouste faktoru, od techniky, mistnosti, pouziti etc.. pokud tomu sam nechces venovat cas, tak to bude stat hodne penez. zeptej se spis tady - [ZVUKAŘINA - aneb rady a tipy jak dosáhnout co nejlepších výsledků v práci se zvukem]
    SVANC
    SVANC --- ---
    MAJA: Předpokládám správně, že "Ten znatelný posun k lepšímu" jsi poznal tak, že jsi pustil muziku, potom vyměnil reprokabely a pak ji pustil znovu? :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    MARASAN: 2x1.5m za cca 170 USD
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAJA: a kterou tu Valhalu sis na Ali koupil? Za 800,- nebo za 12 000,- ? ;-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Jinak jsem měl GAS záchvat a vzal z Aliexpressu repro kabely Valhalla 2 ... s originálem nemám možnost srovnat (ani bych si reprokabel za stovky tisíc nepořídil), ale v porovnání s původními AudioQuesty je to znatelný posun k lepšímu a troufám si tvrdít. že kabel bude konkurovat běžně prodáváným kouskám v maloobchodě v řádu desítek tisíc.

Hezky vypadající, pozlacenými koncovkami ozdobený datový USB kabel k DA převodníku nemá pro mé uši žádný přínos oproti USB tkaničce od tiskárny :-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Okna řešit závěsy, nejlépe akustickými.
    MAJA
    MAJA --- ---
    BRAINSCAN: velké skleněné plochy nejsou dobrý základ ani pro akustiku ani pro projektor ... předně bych si (s ženou ???) ujasnil , kolik toho chci obětovat dobré akustice :-)
    FATTY
    FATTY --- ---
    BRAINSCAN: firmu. Tohle se nedela "na dalku".
    BRAINSCAN
    BRAINSCAN --- ---
    Ahoj všem, projektujeme dům a v něm budou 2 místnosti, ve kterých se bude poslouchat hudba. Pracovna, kde bych hudbu i tvořil a pak obývák, kde budu mít spoustu vinylových desek, projektor atd. Potřeboval bych poradit s tím jak místnosti navrhnout z pohledu alespoň ucházející se akustiky a nějakého odhlučnění. Jsou tam skleněné plochy a konkrétně v obýváku to nebude zcela ideální, protože je to otevřenější prostor.

Nějaké základy o akustice jsem četl a pár rad dostal. Nyní bych potřeboval věci konzultovat. Poradili by jste mi jak postupovat? Měl bych spíš oslovit nějakou firmu, co nabízí akustické prvky nebo někoho nezávislého? Nebo si to navrhnout celý sám? Nerad bych v tom utopil moře času a hodilo by se mi nějaké know-how, aby se někdo podíval na půdorysy a řekl, tohle jo a tohle ne a dal mě nějaké tipy. Najde se tu někdo takový, případně tip na dobrou firmu? Díky
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Wow, kabel v ponožce :) Filum Carats:

Audiophile cable - handmade cable - High-end cable - HiFi cables - Speaker cables - Loudspeaker cables - Sound systems - Audio cables - Used hifi cables - Loudspeaker cable
    https://www.pera-acoustics.ml/loudspeaker-cable
    JCIO
    JCIO --- ---
    Tak, že jste to vy, mám tu na prodej jeden klasický, kompaktní 5.1 set. Jako HiFi se to rozhodně kvalifikuje, TOP AUDIO to není, ale zase je to rozumné.

5.1 set domácího kina Mission

4x Mission M30i
    Mission M30i
    https://www.tesaudio.nl/mission_M3i-serie_m30i.html

1x Mission M3C1i
    Mission M3C1i
    https://www.tesaudio.nl/mission_M3i-serie_m3c1i.html

1x MS3a (MS10II)
    Mission MS10 II
    https://www.tesaudio.nl/mission_subwoofers_ms10-2.html

4x stojan Norstone Finn Edge
    STOLKY A STOJANY NA HIFI | Satelitní stojany na repro NORSTONE FINN EDGE (černé) | Televizní stolky.cz
    https://www.televizni-stolky.cz/Satelitni-stojany-na-repro-NORSTONE-FINN-EDGE-cerne-d620.htm

Kvalitní kabeláž ke všemu

12000CZK
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Jinak jeste doplnim, ze rozumim naprosto tomu, proc MATT muj vyber kabelu nazyva "nevkusnym kycem". Z jeho (viz prilohy) preferenci je totiz zjevne, ze nase esteticke bunky se miji na tisice kilimetru:

http://recicla-audio.weebly.com/uploads/1/2/1/7/12172031/__1343277591.jpg

https://media.designconnected.com/vfs/1314f348b91c36681bafc5038a4b92ca_1588/b0f4693e11886fa55977fb6c4ed393ee.jpg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam