• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      KOZLIKK
      KOZLIKK --- ---
      BRAINSCAN: tohle je docela veda, zalezi na spouste faktoru, od techniky, mistnosti, pouziti etc.. pokud tomu sam nechces venovat cas, tak to bude stat hodne penez. zeptej se spis tady - [ZVUKAŘINA - aneb rady a tipy jak dosáhnout co nejlepších výsledků v práci se zvukem]
      MAJA
      MAJA --- ---
      BRAINSCAN: velké skleněné plochy nejsou dobrý základ ani pro akustiku ani pro projektor ... předně bych si (s ženou ???) ujasnil , kolik toho chci obětovat dobré akustice :-)
      FATTY
      FATTY --- ---
      BRAINSCAN: firmu. Tohle se nedela "na dalku".
      BRAINSCAN
      BRAINSCAN --- ---
      Ahoj všem, projektujeme dům a v něm budou 2 místnosti, ve kterých se bude poslouchat hudba. Pracovna, kde bych hudbu i tvořil a pak obývák, kde budu mít spoustu vinylových desek, projektor atd. Potřeboval bych poradit s tím jak místnosti navrhnout z pohledu alespoň ucházející se akustiky a nějakého odhlučnění. Jsou tam skleněné plochy a konkrétně v obýváku to nebude zcela ideální, protože je to otevřenější prostor.

Nějaké základy o akustice jsem četl a pár rad dostal. Nyní bych potřeboval věci konzultovat. Poradili by jste mi jak postupovat? Měl bych spíš oslovit nějakou firmu, co nabízí akustické prvky nebo někoho nezávislého? Nebo si to navrhnout celý sám? Nerad bych v tom utopil moře času a hodilo by se mi nějaké know-how, aby se někdo podíval na půdorysy a řekl, tohle jo a tohle ne a dal mě nějaké tipy. Najde se tu někdo takový, případně tip na dobrou firmu? Díky
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Wow, kabel v ponožce :) Filum Carats:

Audiophile cable - handmade cable - High-end cable - HiFi cables - Speaker cables - Loudspeaker cables - Sound systems - Audio cables - Used hifi cables - Loudspeaker cable
      https://www.pera-acoustics.ml/loudspeaker-cable
      JCIO
      JCIO --- ---
      Tak, že jste to vy, mám tu na prodej jeden klasický, kompaktní 5.1 set. Jako HiFi se to rozhodně kvalifikuje, TOP AUDIO to není, ale zase je to rozumné.

5.1 set domácího kina Mission

4x Mission M30i
      Mission M30i
      https://www.tesaudio.nl/mission_M3i-serie_m30i.html

1x Mission M3C1i
      Mission M3C1i
      https://www.tesaudio.nl/mission_M3i-serie_m3c1i.html

1x MS3a (MS10II)
      Mission MS10 II
      https://www.tesaudio.nl/mission_subwoofers_ms10-2.html

4x stojan Norstone Finn Edge
      STOLKY A STOJANY NA HIFI | Satelitní stojany na repro NORSTONE FINN EDGE (černé) | Televizní stolky.cz
      https://www.televizni-stolky.cz/Satelitni-stojany-na-repro-NORSTONE-FINN-EDGE-cerne-d620.htm

Kvalitní kabeláž ke všemu

12000CZK
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Jinak jeste doplnim, ze rozumim naprosto tomu, proc MATT muj vyber kabelu nazyva "nevkusnym kycem". Z jeho (viz prilohy) preferenci je totiz zjevne, ze nase esteticke bunky se miji na tisice kilimetru:

http://recicla-audio.weebly.com/uploads/1/2/1/7/12172031/__1343277591.jpg

https://media.designconnected.com/vfs/1314f348b91c36681bafc5038a4b92ca_1588/b0f4693e11886fa55977fb6c4ed393ee.jpg
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      WADER23: ja jsem nylonovy oplet na kabelech, ktere jsou uvnitr (libovolneho) pristroje, jeste nevidel, dekuji za pouceni.
      Aktualne mam jeden modrocerny nylonovy oplet objednany, spolu s dvojite stinenym koaxem, ktery ale vypada z vnejsku neatraktivne, proste obycejny cerny kabel. Pokud nekdo povazuje za "nevkusny kyc", ze se nekomu libi urcita barevna kombinace na kabelu, potazmo jina struktura jeho povrchu (ktery neni zastrceny nekde, kam neni videt), tak je to jeho pravo si to myslet, na druhou stranu predpokladam, ze ten samy clovek se zrejme jistym zpusobem "posmiva" take kazdemu, kdo ma jine esteticke preference nezli on i kdekoliv jinde, treba u vyberu auta nebo barevne kombinace kuchynske linky. A nebo se jedna o nevkusny kyc jen tehdy, kdyz jde o playera :)
      WADER23
      WADER23 --- ---
      PLAYER: Asi myslí, že ten oplet vypadá jako od kabelu v lepších PC zdrojích.
      https://diit.cz/sites/default/files/2176/20661.jpg

Já třeba osobně si na tlusté 220V kabely potrpím. Vždycky mi trhá srdce, když někde vidím PA rack s 20KW v zesikach, připojený přes jednu 3x1mm2 prodluzovacku :-(. Ale fakt je, že dokud to nehoří tak to funguje úplně stejně. Zesilovači se spínáním zdrojem je úplně jedno, co do něj leze, dokud je to alespoň cca 80V, a je jedno jestli to je sinusovka, obdélník, pila, stejnosměrné napětí nebo kombinaci všeho dohromady :D.

Pro ty výkony v hifi je to samozřejmě úplně jedno, i ten nejlevnější kabel k PC stačí. Ale zase chápu když má někdo aparaturu za statisíce, že si to nechce připojit eur kabelem za stovku. Ve srovnání s "pravy audiofilskym" kabelem za desetitisíce mi přijde kabel za 500 v pohodě.

Spíše je zajímavé, když už jsou audiophilove posedli tím, aby byla hezká sinusovka, že někdo nevyrábí zdroj 220V pro zesilovač.

V principu by šel vzít digitální zesilovač do můstku, aby dal výstupní napětí větší než 220V, pustit do něj čistou sinus 50Hz nahrávku, a ten audiofilske zesilovač krmit z jeho výstupu, to by byla panečku krásná sinusovka, 0.1 THD a tak :D. Proti tomu bordelu co je v el. sítí stejně žádnej kabel nepomůže.

PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: a ted se snažíš popsat konkrétně co? Mimochodem, co je "PC zdroj" vím, ale se slovíčkem "oplet" to vidím poprvé. Pouč mě, prosím.
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: Tak pokud tleskas opletu z PC zdroje a rad se chlubis nevkusnym kycem, tak je vsechno v poradku, ale urcite bych zvolil jiny, nez hifi auditko.
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      Běž s politikou kam patří! A prosím promažte to tu...
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      Není, ale to už tak někdy bývá.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      Pánové, je to nutné?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      HOWKING: a na druhe strane si hovi kognitivni disonance, kdy jedinci ego brani priznat, ze se myli, protoze si vybira jen to, co se hodi do jeho "videni sveta" a prime dukazy, ktere to rozporuji, ucelove ignoruje ci popira.
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      Bohužel jeden z důsledků Dunning-Krugerova efektu je, že hlupákovi nejde vysvětlit, že je hlupák.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Presne, historicka fakta oznacme jako spravni a zarucene nepokrytecti lepsolide za debilni. A diky takto moralne vyspelemu uvazovani nakonec zavladne na Zemi svetovy mir, at se to generalisimu Pavkovi libi nebo ne.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MATT: Tady je ale jiná situace než u nožů - u kabelu je při dodržení pár samozřejmostí úplně jedno, o jaký kabel jde. Na ohromování návštěv masivní kabeláží :D tak plně vyhoví i kabel z Číny.
      Jinak ty Playerovy debilní narážky na USA mě potěšily - mám rád, když si potvrdím dosavadní názor, a tahle politická rovina to dobře doplnila... :D
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      FATTY: jojooo :D
      FATTY
      FATTY --- ---
      neneee :D
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: čoveče já snad i radši podpořím "komanče", než šiřitele demokracie, která za sebou zanechává statisíce mrtvých civilistů a ekologickou katastrofu (agent Orange, střelivo s ochuzeným uranem... kdybys snad tápal). O vyhlazování původních obyvatel ani nemluvě. Ale chápu, jsou to naši spojenci, takže pssst a o zločinech ani muk. To jen k té politice, když si jí sem "musel" zatáhnout.

Jinak v Číně to funguje tak, co se západních odběratelů týče, že si zadáš cenu, za kterou chceš něco koupit a oni ti to úměrně té ceně navrhnou, potažmo vyrobí. Vlastně to u nás dobře známé z potravinářského průmyslu. Není párek jako párek.

A ano, zcela nepochybně se najdou stovky či tisíce nepovedených kopií čehokoliv, ale vybrat si jeden příklad a na tom postavit argumentaci, že se teda v Číně vyrábí zmetky, je kulantně řečeno nemoudré. Já mám doma třeba katanu z Číny, provedení velice pěkné a dokonce i funguje. Deklarovaná použitá ocel zjevně není "fake". Samozřejmě bych si mohl nechat ukovat meč u Bolfa a podpořit tak Čecha, ale nepotřebuju katanu za 100+ tisíc, stejně jako nepotřebuju kabel (síťový, signálový, reproduktorový) za tisíce či desetitisíce, protože pro mě nemají vůbec žádný přínos navíc, oproti mnou zde prezentované "Číně".

A abych se vrátil k tématu klubu, zdalipak si podpořil třeba Františka Krauta? ;)
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: Co jsem měl možnost si porovnat USA nůž za 100 a jeho cinskou kopii za 15, tak jsem číňákum neposlal ani dolar. Čovek tim podporuje komanče a když to dostaneš do ruky, tak z toho provedení nejde mit ani radost.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      I s poštovným 500,- a do týdne z Číny doma.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam