• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    DAVE_PAGE: Něčím podobným jsme si prošli, když si kamoš sháněl repráky. V jistém studiu v Brně, kde jsme měli domluvený poslech jsme se prvně setkali s nepochopením, že pán nám náš zesilovač nepřipojí, protože by ty konektory co měla Yamaha pomačkala banánky na jeho kabelech a naši dvojlinku razantně odmítl, že to by nehrálo... To byl začátek, pak byl problém s přehráním CD, který si kamoš poskládal ze všech stylů, a které měl "příliš citlivý" (slova majitele studia) přehrávač problém vůbec načíst. Při Queen naznal, že to je tak hudba na vaření a oblažil nás sbírkou "audiofilních" kokotin co hrají na Audio-Video v pomale každé místnosti a co budou znít dobře i na repro značky Logitech. Navíc z výšek na těch Aurum Cantus mě normálně začaly bolet zuby! To se mi fakt ještě nestalo, nebo jsem jich měl možná plný keců toho borca...
    MAJA
    MAJA --- ---
    DAVE_PAGE: Já nějak obecně aplikuju postup, že si informace & kandidáty zjistím dopředu, nejlépe z několika zdrojů, a když si něco potřebuju poslechnout / prohlédnout, tak už jdu po konkrétních kusech ... o radu prodavače (nebo obecně spíš dneska POdavače přes pult) nějak zvlášť nestojím, protože je málokdy erudovaná i když čest vyjímkám a semtam nějaké utrousené info bývá zajímavé pro výběr.

Ale pár takových všehoznalých borců už jsem potkal, na mě to nezabírá, ale třeba tahle prodejní strategie má nějaké výsledky :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    MAJA: no, musim se heslovite trosku vypsat z patecniho nasrani :)

Tak jsem se zucastnil a navstivil jsem jedno studio. Ale odchazel jsem dost nasranej/smutnej, vykolejenej, ze jsem radej sel potom na kafe a jine podniky jsem vynechal.
    Nebudu podnik jmenovat, porad si rikam, ze treba mel blbej den on, nebo ja a nejak jsme si nesedli.

Prisel jsem tam s tim, ze si poslechnu bedny za statisice a miliony a kdyz uz tam budu, tak se poptam, co by mi pomohlo z jejich sortimentu ve spodnich cenovych prickach. Hifi pro me neni konicek a ani nerad do sveho zivota taham drahe kramy, kolem kterych pak musim chodit po spickach, odhanet dite...prachy radej hazim do zazitku. Ale nadruhou stranu hudba je pro me dulezita a behem zivota jsem zjistil, ze celkem zalezi, na cem ji posloucham. Ale nechci hledat svaty gral hifi, resit kabely, hledat posledni dozvuky. Ale kdyz uz bych se rozhodl, ze se zvukove posunu dal, tak jsem chtel vedet co by zde meli, doporucili,... v cene cca do 30 000 za zesilovac (idealne at to umi tidal connect).

Tak jsem se zacal borce hned na startu ptat:
    - mam tyhle bedny a tento zasilovac. Vim, ze ten zesilovac je dost lowend, chtel jsem ho menit uz pri koupi beden, ale nakonec zustal, protoze se narodilo dite. Tak jsem zesik nechal nekdy do budoucna.
    Typek zakrouti ocima a setre me, ze to je uplnej shit. Ze co si jako myslim, ze mam doma. Jestli vim, kam jsem prisel. Ale nadhodil par zesiku/receiveru/stremeru, ktere maji do tech cca 30000kc.
    -Tak rikam se k tem doporucenejm zesikum/streamerum ptam, jestli to umi Tidal a jestli to umi nativne Tidal connect, tedy jestli primo z aplikace Tidalu to muzu ovladat. Ze nechci poslech ovladat jinou aplikaci.
    Borec zase krouti ocima, ze zase nevim co chci. Ze ty aplikace jsou spickove,... o co mi jako ze jde :)
    - tak mu popisuji svoji zkusenost z aplikaci co byla u Bluesoundu, Sonosu,... ze ty aplikace se umeli prihlasit pres API na Tidal, ale hledani v hudbe, prochazeni seznamu stalo pro me za prd. Kdezto na aplikaci primo od Tidalu jsem zvyklej, a ovlada se mi ok.
    Borec opet krouti ocima, rika ze nevim co chci. Sonos, bluesound jsou spotrebka, komerce, sracka. Oni prodavaji spickove veci a aplikace jsou take spickove.
    -Mimochodem zminuji, ze pro ovladani prehravani pouzivam protokol Chromecast (protokol, ne zarizeni Chromecast audio od Googlu).
    Typek malem omdli, ze to je strasna sracka, ze to kurvi zvuk....a doporucuje poslech pres Bluetooth :)
    -Tak mu ukazuji na pred sebou stojici streamer za cca 80 000kc, kterej taky umi protokol Chromecast.
    Typek se zarazi a rika, ze to je jen do poctu, aby oslovili masy. Ale uz nebyl schopnej pochopit, ze pres ten protokol netecou audio data, ale jen se stremeru rika, zde si ma ty data nacucat ze site. Takze davejte si bacha, ale i poslani metadat s URL vam muze zmenit kvalitu poslechu :)

Takhle jsem se jeste ptal na akustiku mistnosti, room correction v zesilovacich/receivrech... pokazde krouceni ocima a setreni, ze pod 100 000kc to nema vubec cenu. Jako ze kdyz chci poslouchat hudbu, nemuzu bydlet ve sklepe (primo jeho slova), ale musim upravit barak a postavit si idealne dedikovanou mistnost.

A finale pri odchodu bylo, ze mi rekl, ze vlastne ten shit zesilovac prodavaji taky. A to room correction v nejakych zesilovacich pod 50 000kc maji taky :)

Odesel jsem po 15 minutach dost nasranej z te arogance.
    MAJA
    MAJA --- ---
    DAVE_PAGE: škoda, že je to na druhém konci republiky :-) Audio Video Show se letos bohužel nekoná ...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Nejdete si nekdo z MS kraje poslechnout nejake ty bedynky?
    ---------------------------------------------------------------------------------------------

Využijte jedinečnou možnost zažít v jednom dni téměř kompletní nabídku špičkového audia na trhu.
    Všichni zájemci o kvalitní domácí poslech hudby jsou vítáni.
    23.–24. března 2023
    9.00–19.00 hod.
    OBJEVTE ZVUK v těchto poslechových studiích s prodlouženou otevírací dobou a občerstvením zdarma:

> Hifi Studio Pánský Dvůr

> Hi-Fi Studio FM

> HiFiStyl

> RP audio

> Studio Špalíček

> HI-FI studio TYKON

Více na www.https://www.audiohappening.cz/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Krasa strida nadheru. Tak krasny kabel nedelaji ani Rakusaci z Inakustiku, kterym jsem za nej zaplatil nesmysl. A nasledne s podekovanim vratil :)

PLAYER
    PLAYER --- ---
    Ty jo dik, malem bych zapomnel, ze si mam dojit koupit smrstovacku. O vikendu me ceka kompletace (kdybych nebyl tak skromny, napisu vyroba) hifi RCA kabelu, coz se pozna podle krasneho opletu.

WADER23
    WADER23 --- ---
    Tahle šachová partie už je fakt nad moje chápání, a Player má jistě ještě v rukávu spoustu obskurních figurek k postavení na šachovnici, ale nemohli bysme se vrátit třeba k těm kabelum?
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Nechci napovidat, ale myslim ze dukaz je to, co vyprodukuje AI a zrovna se to hodi do kramku Playerovi. Vsechno ostatni je pouhe tvrzeni. Doufam, ze to je spravne, nerad bych tu dostal sach mat od velmistra 😂
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: chytil ses? Chytil. To boli, co? :) A uz sis zjistil, co je to dukaz a co pouhe tvrzeni? A co to sluvku "almost", to radsi budeme delat, ze tam nezaznelo, protoze to vzbuzuje hned nekolik nezodpovezenych a hlavne neprijemnych otazek, vid? :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    CLOJSTER: Bůh stvořil Buba - nebo si to Bub aspoň myslí.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Vahal jsem, ale uz tak je ta diskuze dost nizko, tak to vypichnu:

1. Buh exustuje!
    2. Bub existuje!

Mam dve otazky... co to ten Buh vlastne dela a kdo je to Bub? :D
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Jj, třeba to tvoje zapojení AI do téhle debaty, to byl tah šachisty mistra... 🤣
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: taky mam pro tebe jeden tip:

Pravidla šachů – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Pravidla_%C5%A1ach%C5%AF

Vis, kdo je uspesny v teto kralovske hre? Ten, kdo dokaze uspesne predvidat tahy soupere co nejvice dopredu a podle toho urcovat hru :)

Nedelam si iluze, ze bys pochopil, jak sis krasne nabehl s tou tvou oslavou jakoze otoceni AI proti me, ale moc ti za to dekuju :D

Bub existuje!
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Mohlo by se ti hodit... 🙂
    How to Stop The Internet From Making You Stupid | Productive Flourishing
    https://www.productiveflourishing.com/7-ways-to-stop-the-internet-from-making-you-stupid/

PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: ses z toho koukam tak vykolejenej, ze to musis davkovat na pokracovani a tim se jakoby utvrzovat ve sve pravde, pravde lepsiho clovicka, pravde zalozene na tvrzenich druhych :)
    Zeptej se AI, co je to dukaz, protoze v tom porad strasne moc plaves, jako fakt moc. Ne ze by me to u tebe prekvapovalo (neboj, odpaleny dvojcata sem uz tahat nebudu, ponizil ses uz dostatecne a koule na diskusi pred kamerou nemas :)). Ale chapu, ono kdyz dekadu operujes s "tisicema lidi", tak pak udelas vse pro to, aby tenhle tvuj vykrik radsi nikdo moc nezkoumal a neprislo se na to, ze to nemas cim dolozit, dulezite je proste verit.

Buh exustuje!
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Nechceš mi ještě něco napsat o střelbě do vlastního kolene? 🤣

SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: A vzhledem k tomu, že GPTchat máš zřejmě za bernou minci, tak tady máš taky jednu jeho odpověď... 🤣

SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: I kdyby Clark brutálně přeháněl a těch lidí nebyly tisíce ale jen stovky, na podstatě věci to nic nemění, z těch lidí rozdíl nepoznal nikdo - dokonce ani majitel hi-end studia na Floridě, který si byl stoprocentně jistý, že testem projde. Je přitom dost svědectví lidí, kteří se toho testu účastnili, koneckonců to uvádí i OpenAI.
    Ten příklad s houbami tady SVANC byl přesný...

A co ten dobře zdokumentovaný test ve Stereophile, k tomu mi napíšeš co? Vážně, zkus si to přečíst, třeba ti něco dojde... :D

Mimochodem hezky jsi odignoroval tuhle větu z vlastního komentu:
    Some audio journalists and bloggers have also reported on the challenge, either as participants or as observers. For example, audio journalist Art Dudley wrote about his experience taking the challenge in 2003 for Stereophile magazine, describing how he struggled to discern any meaningful differences between the two amplifiers presented to him.

Ty seš fakt ten pravej, kdo by měl někomu psát, že si naběhl... 🤣
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam