MAJA: no, musim se heslovite trosku vypsat z patecniho nasrani :)
Tak jsem se zucastnil a navstivil jsem jedno studio. Ale odchazel jsem dost nasranej/smutnej, vykolejenej, ze jsem radej sel potom na kafe a jine podniky jsem vynechal.
Nebudu podnik jmenovat, porad si rikam, ze treba mel blbej den on, nebo ja a nejak jsme si nesedli.
Prisel jsem tam s tim, ze si poslechnu bedny za statisice a miliony a kdyz uz tam budu, tak se poptam, co by mi pomohlo z jejich sortimentu ve spodnich cenovych prickach. Hifi pro me neni konicek a ani nerad do sveho zivota taham drahe kramy, kolem kterych pak musim chodit po spickach, odhanet dite...prachy radej hazim do zazitku. Ale nadruhou stranu hudba je pro me dulezita a behem zivota jsem zjistil, ze celkem zalezi, na cem ji posloucham. Ale nechci hledat svaty gral hifi, resit kabely, hledat posledni dozvuky. Ale kdyz uz bych se rozhodl, ze se zvukove posunu dal, tak jsem chtel vedet co by zde meli, doporucili,... v cene cca do 30 000 za zesilovac (idealne at to umi tidal connect).
Tak jsem se zacal borce hned na startu ptat:
- mam tyhle bedny a tento zasilovac. Vim, ze ten zesilovac je dost lowend, chtel jsem ho menit uz pri koupi beden, ale nakonec zustal, protoze se narodilo dite. Tak jsem zesik nechal nekdy do budoucna.
Typek zakrouti ocima a setre me, ze to je uplnej shit. Ze co si jako myslim, ze mam doma. Jestli vim, kam jsem prisel. Ale nadhodil par zesiku/receiveru/stremeru, ktere maji do tech cca 30000kc.
-Tak rikam se k tem doporucenejm zesikum/streamerum ptam, jestli to umi Tidal a jestli to umi nativne Tidal connect, tedy jestli primo z aplikace Tidalu to muzu ovladat. Ze nechci poslech ovladat jinou aplikaci.
Borec zase krouti ocima, ze zase nevim co chci. Ze ty aplikace jsou spickove,... o co mi jako ze jde :)
- tak mu popisuji svoji zkusenost z aplikaci co byla u Bluesoundu, Sonosu,... ze ty aplikace se umeli prihlasit pres API na Tidal, ale hledani v hudbe, prochazeni seznamu stalo pro me za prd. Kdezto na aplikaci primo od Tidalu jsem zvyklej, a ovlada se mi ok.
Borec opet krouti ocima, rika ze nevim co chci. Sonos, bluesound jsou spotrebka, komerce, sracka. Oni prodavaji spickove veci a aplikace jsou take spickove.
-Mimochodem zminuji, ze pro ovladani prehravani pouzivam protokol Chromecast (protokol, ne zarizeni Chromecast audio od Googlu).
Typek malem omdli, ze to je strasna sracka, ze to kurvi zvuk....a doporucuje poslech pres Bluetooth :)
-Tak mu ukazuji na pred sebou stojici streamer za cca 80 000kc, kterej taky umi protokol Chromecast.
Typek se zarazi a rika, ze to je jen do poctu, aby oslovili masy. Ale uz nebyl schopnej pochopit, ze pres ten protokol netecou audio data, ale jen se stremeru rika, zde si ma ty data nacucat ze site. Takze davejte si bacha, ale i poslani metadat s URL vam muze zmenit kvalitu poslechu :)
Takhle jsem se jeste ptal na akustiku mistnosti, room correction v zesilovacich/receivrech... pokazde krouceni ocima a setreni, ze pod 100 000kc to nema vubec cenu. Jako ze kdyz chci poslouchat hudbu, nemuzu bydlet ve sklepe (primo jeho slova), ale musim upravit barak a postavit si idealne dedikovanou mistnost.
A finale pri odchodu bylo, ze mi rekl, ze vlastne ten shit zesilovac prodavaji taky. A to room correction v nejakych zesilovacich pod 50 000kc maji taky :)
Odesel jsem po 15 minutach dost nasranej z te arogance.