• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      CROME
      CROME --- ---
      MARASAN: Ne neni, treba LDAC je vicemene proprietarni vec Sony. Hodne zalezi jakej DAC v tom kterym zarizeni je a podle toho podporuje ruzne kodeky.
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      NOKOS: a je neco takovyho podporovany v kazdym BT audio device od verze 4.x anebo je to proprietarni zalezitost a pokud nemas Apple BT na obou koncich, tak mas smulu?
      Ja mam totiz dojem, ze to sice jde, ale moc to videt neni.
      NOKOS
      NOKOS --- ---
      : ale vubec ne (az na SBC). MP3, AAC tu bylo drive nez BT, napriklad. taktez APTX. LDAC je odnoz atrac9 z playstation a nikde neni psano, ze se nemuze do BT dostat treba bezzestratovy kodek. Konec koncu LDAC ma bezzestratovy mod, pokud neprenasi HiRES.
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      NOKOS: Ty kodeky jsou součástí toho, čemu se říká bluetooth
      NOKOS
      NOKOS --- ---
      LOPIK: tak to pak asi budou problem ty kodeky a ne samotny BT, ne?
      BREGALAD
      BREGALAD --- ---
      CLOJSTER: Díky za tipy.
      HDMI extraktor se mi valí doma také, ovšem chtěl jsem od toho větší komfort. HDMI ARC si umí prevolit obvykle vstup a také řídí hlasitost zesilovače rovnou ovladač od TV.
      Jako chápu, mít TV a ne PC monitor, tak to chodí..
      Když já mám často něco spešl ;-)
      Oststně proto taky tu spotrebku 15let prodavam.. Ale občas si proste myslím, že něco by mělo fungovat a ono ne..
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      NOKOS: Používá to ztrátový kodeky i v případě kdy máš ideální spojení, vždycky ti to přidá cyklus encoding/decoding.
      NOKOS
      NOKOS --- ---
      SAMOUT: nechtel by jsi nam pane odborniku vysvetlit tu podstatu BT technologie, ktera znemoznuje kvalitni zvuk?
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      AMAROK: Ty DACy podle mě samy o sobě nic takovýho nedělaj. To dělá spíš buďto konkrétní implementace na tom donglu, nebo pokud se ti děje to samé u několika různých, tak mě napadá spíš jestli na ně nepřipojuješ sluchátka s nezvyklou impedancí, nebo tak něco. To by myslím teoreticky na slabším DACu (limitovaným příkonem z USB-C telefonu) mohlo na frekvenční odezvu mít vliv, ale je to trochu mimo moje znalosti.
      CROME
      CROME --- ---
      AMAROK: Pokrivuji zvuk, co nepokrivuje zvuk, rovna linka, slysel bys neco?
      AMAROK
      AMAROK --- ---
      Hrát roli může také to, že "ty drahé" převodníky vlastně pokřivují zvuk, aby byl co nejvíc naturální, což vede hlavně k přidanému mid-basu a temnějším výškám.
      Kvůli tomu jsem zanevřel na dneštní hity jako ESS 9038, Cirrus logic 43198 nebo AKM 4499 Velvet sound
      AMAROK
      AMAROK --- ---
      SAMOUT: Jé promiň, popisuju jen USB-C dongly s pevným připojením sluchátek (3,5, 2,5, 4,4mm)

Na ten M0 Pro jsem před pár dny koukal a v podstatě by měl mít stejný zvukový přednes jako ty dongly, co popisuju. Čili nic pro mě...
      The M0 Pro is a clean, warm and smooth-sounding DAP with an easy-to-like sound presentation. It has good-quality bass and mids, and a slightly laid-back, easy-going treble. The overall presentation is on the warmer side, which gives the DAP good musicality.
      Shanling M0 Pro Review - Headfonia Reviews
      https://www.headfonia.com/shanling-m0-pro-review/3/

Já chci čistý nezabarvený zvuk, který leze třeba z PC zvukovek nebo z mobilu.
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      AMAROK: Tak jasne, pres BT to uz z podstaty technologie nemuze hrat dobre. Blby je, ze novejsi mobily uz nemaji sluchatkovy jack. Vyresil.jsem to pomoci
      Shanling M0 Pro - Červená - Luxusní elektronika, L-E.CZ
      https://www.l-e.cz/shanling-m0-pro-cervena-1
      a jsem maximalne spokojen, doporucuju.
      AMAROK
      AMAROK --- ---
      Poslední dobou mně prošlo rukama několik USB-C donglů v ceně do 4000 kč. Doufal jsem, že na cestách se špunty v uších nahradí mobilní 3,5 jack.
      Nenahradí - zvuk z nich leze divný až špatný ....

Společný problém je roll-off ve výškách i v sub-basu. Další společný problém je přidaný mid-bass, zřejmě pro teplejší středy, ale je to doslova ubíjející. Případně jsou středy jinak vytažené dopředu, což upozaďuje výšky.
      Obecně z nich všech leze středový smooth zvuk, který postrádá dynamiku.

Zkoušel jsem Shanling, E1DA, APPLE, FIIO.

Oproti tomu můj mobil Samsung se standardním DAC chipem SMA 1301 hraje čistě, zvuk není ořezaný ani nikde potlačený. Rozsah a dynamika jsou skvělé.
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      JIRKA207: Nove apple tv uz nemaji vystup audio. Maji jen hdmi. Musi se tedy pouzit ten hdmi audio extractor
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      BREGALAD: Ja to mam podobne - z apple tv posilam video do projektoru pres hdmi a potreboval jsem zvuk z toho hdmi dostat nejak do zesilovace. Vyuzil jsem hdmi audio splitter - krabicka ktera rozdeli hdmi signal na zvlast video a audio. Z ni leze pres hdmi do projektoru ciste video a do zesilovace optikou audio signal.
      Funguje to skvele.
      No a nebo jak tu psal pode mnou - posilej audio pres airplay. Ale lepsi je ta optika ;)
      JIRKA207
      JIRKA207 --- ---
      BREGALAD: Nebo pouzit pouze opticky kabel z appletv do Cambridge.
      FARFELOO
      FARFELOO --- ---
      BREGALAD: Aktivní rozbočovač posílá celý video signál přes HDMI. Evo má ARC vstup, což znamená, že potřebuje jenom audio na vstupu, což by normálně posílala TV svých ARC výstupem. Pokud máš monitor, tak bys musel zapojit ještě nějaký ARC extractor.

Raději bych se na to vybodl a audio posílal do EVO z ATV přes AirPlay2. Já takhle pouštím věci do projektoru (projektor a zesilovač jsou na opačných stranách místnosti) a funguje to naprosto bez problému.
      BREGALAD
      BREGALAD --- ---
      Prosím o radu ;-)

Mám zesilovač Cambridge Audio EVo 75 s HDMI ARC
      Mám Apple TV (také má HDMI)
      A mám monitor 60” (ne TV) s HDMI vstupem.
      Přemýšlel jsem, zda lze do TV dostat po HDMI obraz (to lze)
      A zároveň do CA Evo 75 zvuk po HDMI.
      Použil jsem aktivní rozbocovac s nastavením EDIDu a obraz jde při všech z 16-ti kombinaci EDIDu (4 dvou polohové přepínače), ovšem zvuk se neozyva a Evo píše na displeji u HDMI - No signal.

Lze to? Jak?

Nelze to?

Díky
      MATT
      MATT --- ---
      MARASAN: kino se stejne okouka, s palenkou je aspon legrace ;))
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      Ja si natahal 2 dozadu a 2 dopredu, ze budu mit ze sklepa kino. ted tam skladuju palenku :o)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam