• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Prosím o radu ;-)

Mám zesilovač Cambridge Audio EVo 75 s HDMI ARC
    Mám Apple TV (také má HDMI)
    A mám monitor 60” (ne TV) s HDMI vstupem.
    Přemýšlel jsem, zda lze do TV dostat po HDMI obraz (to lze)
    A zároveň do CA Evo 75 zvuk po HDMI.
    Použil jsem aktivní rozbocovac s nastavením EDIDu a obraz jde při všech z 16-ti kombinaci EDIDu (4 dvou polohové přepínače), ovšem zvuk se neozyva a Evo píše na displeji u HDMI - No signal.

Lze to? Jak?

Nelze to?

Díky
    MATT
    MATT --- ---
    MARASAN: kino se stejne okouka, s palenkou je aspon legrace ;))
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ja si natahal 2 dozadu a 2 dopredu, ze budu mit ze sklepa kino. ted tam skladuju palenku :o)
    MAJA
    MAJA --- ---
    LORD_DE_SEIS: já to vidím u sebe ... kdybych to měl natahané nebo alespoň připravené, tak už to mám rozchozené ... ale takhle se mi nechce dodatečně rozbíjet strop
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MAJA: strop je trochu na haluz, je tak 6m vysokej (pres dve patra jako je to v mezonetech) nevim jestli tam neco tahat
    MAJA
    MAJA --- ---
    LORD_DE_SEIS: zvážil bych ještě rozmístění kabeláže pro domácí kino /Dolby Atmos tj. nejen do každého rohu, ale i strop, center popř. i přípravu pro 2x subwoofer
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MARASAN: jasně, asi to tak nakonec dopadne, že tam dáme husí krky s protahovacim drátem a počkáme co vlastně bude nakonec pořizovat.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LORD_DE_SEIS: kdysi jsem hledal zasuvku na vykonovy vedeni, ale nenasel. delaji se na rozvody symetrickyho signalu (XLR) pro aktivni repro. Osobne jsem tam chtel mit speakon, ale nasel jsem jen zasuvky k montazi na reprobednu. Mozna uz ale jsou. 2x4mm je ok, pripadne tam muze jen natahnout pruchodky a zbytek nechat lezet, az bude mit jasno.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Ahoj, měl bych dotaz na místní odborníky.

Kamarád chce v rámci rekonstrukce domu připravit kabeláž pro ozvučení. (do každého rohu reproduktor)

Mám v plánu tam natáhnout tento reproduktorový kabel o průřezu 2x4mm2
    Reproduktorový kabel SCY 2 X 4,00 TT+TT/RD(0,3 S/0,8)
    https://www.emas.cz/scy-2-x-4-00-tt-tt-rd-0-3s-0-8

Ještě než to udělám, tak jsem se přišel poradit, zda-li už to třeba není přežitek - nebo jeslti byste mi tam třeba doporučili dotáhnout i nějaké optiky nebo tak něco.

Jinak momentálně je to bez nějaké znalosti požadovaných výkonů a tak - ideálně nějaké univerzální řešení.

A pak ještě jedna věc a sice - zda-li ukončit kabel v reproduktorové zásuvce (vypadalo by to asi lépe) a od zásuvky propojovací kabel do reproduktoru a nebo zda-li je lepší natáhnout to přímo do reproduktoru (sice to bude vypadat hůř, ale zas bude menší počet spojů, které by to teoreticky mohli ovlivňovat)
    MUDAKI
    MUDAKI --- ---
    Zdravicko, sdilim pozvanku na koncert prostorove hudby, ambient, sound art, elektroakusticka hudba.
    [MELUSINES]

Hrat se bude na multikanalovy DIY open source soundsystem z Rakouska (OTTOsonics, 31.1)
    OTTOsonics – immersive audio formats
    https://www.alterbauhof.at/ottosonics/

Udalost je prezentaci projektu residentu Letni skoly Ambisonics, celkem se uvede 11 performanci.
    Vice info, treba o listkach, a dale - na strance udalosti a treba tu:
    Imerzivní meluzíny na severu - HISvoice
    https://www.hisvoice.cz/imerzivni-meluziny-na-severu/

Pekne dny,

Polina aka mʊdʌki.

SVANC
    SVANC --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Debunking the Digital Audio Myth: The Truth About the 'Stair-Step' Effect
    https://www.youtube.com/watch?v=cD7YFUYLpDc
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    A o tomhle víte?

TESLA je tradice a kvalita
    https://www.teslahifi.cz/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MAJA
    MAJA --- ---
    nevím, kde se zvukaři učí to ohulit na hranici možností zesíku nebo beden ... já skoro vždycky slyším, jak se to tříští o stěny apod. ... snad 99% koncertů je blbě ozvučených :-(
    WADER23
    WADER23 --- ---
    Nejlepší zvuk je ve venku na louce, les daleko a žádné odrazy, ale je fakt, že některé hudební styly zkreslení vyžadují.

Hráli jsme jednou takhle pred den na nižší hlasitost, stěna > 40kw, bylo to tak ztištěné, že nikde na zesilovačich (asi 5 plnejch racku zesilovačů ;-)) ani neblikla -30db kontrolka, všechno mrtvé, hrálo to pěkně, ale nějak to nebylo ono, lidí netancovali. Chodili jsme tam a řešili co tomu zvuku chybí a nakonec jsme se shodli že tomu nechybí vůbec nic :D

Znělo to jako hifi, zvuk čistej jak dětská prdelka, jako když si to pustíš nahrávacím studiu, bylo tam slyšet úplně všechno, ale prostě to nějak nebylo to ono. U každé reprosoustavy zkreslení roste s hlasitosti, no a když šlo do každého reproduktoru zlomek wattu, tak to bylo prostě bez zkreslení, v té stovce reproduktoru to vytvořilo slušný akustický tlak mnohem vyšší než maximální hlasitosti top hifi, ale prostě to nemělo ten fun faktor. Naštěstí řešení bylo jednoduché ;-).

Vnímání hudby je hlavně subjektivní prožitek.

Varhany v kostele jsou také svým způsobem jedinečný zážitek.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    LOPIK: Spousta klubů je akusticky upravená. Slyšel jsem co jsem slyšel a fanouškem ozvěny fakt nejsem, konkrétně to byly brněnský Melodka a Fléda.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    VOZKA: Ten důvod je ozvěna. Hlasitost je druhá věc. Samosebou, že klub není jako klub, ale je to pakárna - ty lidi jsou dost poznat.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    "Prázdnej klub, tam to hraje nejlíp" a "nejlepší akustiku mají kostely" jsou přesně věci, co žádnej zvukař nebo muzikant nikdy neřekne - to jsou jejich dvě noční můry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam