SVANC: Hm. Ja vam do ty vasnivy diskuse (ktera se teda vede uz asi padesat let ;-) nechci moc zasahovat, ponevadz tomu nerozumim. Ale mel bych k tomu jednu real life anekdotu:
asi pred triceti lety jsme se s moji tehdejsi zenou stehovali do naseho baraku, a diky tomu vznikla potreba novych kabelu k bednam. To ze existuje diskuse o jejich vlivu na vyslednej zvuk jsem vedel, cetl jsem tehdy Audio kde to obcas ventilovali, a tak jsem zasel za svym hi end obchodnikem zeptat se ho na jeho nazor. On mi odpovedel ze jeho nazor neni zajimavej, ale ze mi muze proste na vyzkouseni pujcit tri pary kabelu a at si jeden z nich vyberu sam.
Takze jsem doma pripravil vsechny tri pary a nejdriv to testoval sam - a prekvapilo me, ze tam opravdu jsou slyset rozdily, a hlavne jak velky ty rozdily byly. Samozrejme me napadlo, ze je tam slysim ponevadz ty kabely sam prehazuju, tak jsem pred ty bedny posadil zenu a prehazoval to pro ni tak, ze nikdy nevedela jestli jsem vubec neco zmenil respektive kterej ten par je zrovna zapojenej. Byla stejne jako ja schopna bez zavahani vsechny tri identifikovat.
Toz tak, jeden jsme si tehdy vybrali, jakej to byl netusim.