• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MATT
    MATT --- ---
    DELLAMORTE: tyjo, to si snad vytisknu na 3d tiskarne ;))) ale zarazilo me, ze pisou o mikrofonicnosti, jestli je to stejny jako mikrofoni efekt, tak jsem mel za to, ze ten se projevuje na sluchatkach. je to holt voodoo ;))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DELLAMORTE: Nikdy nikdo nenapsal pravdivejsi zacatek hifi recenze (dal v podstate netreba cist :-)).
    Říše hi-fi je plná zajímavostí, hraničících leckdy až s ezoterikou

Akorat teda misto "zajimavosti" by tam melo byt "nesmyslu".
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Něco k rozvíření diskuze. :o)
    Voodoo Labs Witchcraft - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
    https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/kabely-reproduktorove/5017-voodoo-labs-witchcraft
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BLOWUP: Měl jsem to hodně podobný, taky jsem to testoval na ženě.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SVANC: Hm. Ja vam do ty vasnivy diskuse (ktera se teda vede uz asi padesat let ;-) nechci moc zasahovat, ponevadz tomu nerozumim. Ale mel bych k tomu jednu real life anekdotu:

asi pred triceti lety jsme se s moji tehdejsi zenou stehovali do naseho baraku, a diky tomu vznikla potreba novych kabelu k bednam. To ze existuje diskuse o jejich vlivu na vyslednej zvuk jsem vedel, cetl jsem tehdy Audio kde to obcas ventilovali, a tak jsem zasel za svym hi end obchodnikem zeptat se ho na jeho nazor. On mi odpovedel ze jeho nazor neni zajimavej, ale ze mi muze proste na vyzkouseni pujcit tri pary kabelu a at si jeden z nich vyberu sam.

Takze jsem doma pripravil vsechny tri pary a nejdriv to testoval sam - a prekvapilo me, ze tam opravdu jsou slyset rozdily, a hlavne jak velky ty rozdily byly. Samozrejme me napadlo, ze je tam slysim ponevadz ty kabely sam prehazuju, tak jsem pred ty bedny posadil zenu a prehazoval to pro ni tak, ze nikdy nevedela jestli jsem vubec neco zmenil respektive kterej ten par je zrovna zapojenej. Byla stejne jako ja schopna bez zavahani vsechny tri identifikovat.

Toz tak, jeden jsme si tehdy vybrali, jakej to byl netusim.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: nejvic si tu knoural ty, kdyz si napsal, ze mi zavidis 802D a pak ses kralovsky zhovadil, kdyz sis myslel, ze je chodba s dlazbou moje poslechovka a strasne ses tomu vysmival :D :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Už kňourá, tak mu přece jen došlo, že dostal nakládačku :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Jeste se musim pozastavit nad obsahem zahlavi. Videl Svanc co v nem je? :) Podle ceho ty zebricky jsou sestavene? No podle zvuku to uricte nebude, minimalne u zasilovacu. Bych se stydel chodit do vlakna, kde je takovehle zahlavi, kdyz bych usinal s vytistenym mistrem Clarkem na polstari, hanba mu! :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tyve a je to venku - nuzota vrazila vše co měla do mercedesa, teď žere omítku, nemá na benzín, ale chodí meďoura pravidelně před panelák leštit, aby bylo vidět, že na to má! :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Jen bych chtel pripomenout, ze jediny, kdo na muj dotaz sdelil, na cem posloucha hudbu, byl Vozka - byt se to uskromnilo pouze na sluchatka (prehravac a zesilovac nezname). Zbytek se bud asi stydi, nebo nevim co si o tom myslet. Teda vim a oni to taky moc dobre vedi, proc to netroubi, ale co uz :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SVANC: Ty jsi podvrhl záznamy z kamer, nevím, jak jsi to udělal, ale je naprosto mimo vší pochybnost že mě ty kamery nemohly natočit s citronovou šťávou na ksichtě! A ty tímto podvodem chceš zpochybnit moji osobní zkušenost!
    SVANC
    SVANC --- ---
    FATTY: Jako je fakt, že Machalík byl alespoň velmi vynalézavej... Tohle je jen stupidní vykrucování.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: -ll-
    FATTY
    FATTY --- ---
    SVANC: oukej.. za me, parkrat se zopakujete a pak to vysumi, myslim,ze si ma sve neprijde ani jeden z vas :) Jako uz se to stalo tisicum lidi ve stejne situacina internetech :)

Ale je relativne zabavne, jak si (a to plati urcite obecne) ucastnici techto soukromych nekonecnych debat na skle mysli, ze je vnima okoli (ctenari) vs jak je okoli doopravdy vnima :)

Krasny poslech vsem :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Renomovaný audio magazín nechal předního odborníka na danou problematiku uspořádat slepý i neslepý test. Podrobně je popsána použitá technika, setup, počty účastníků a to z obou názorových táborů, v tabulkách je podrobně uvedeno, co všechno se srovnávalo i počty správných vs nesprávných odpovědí. To vše vytištěno ve velkém nákladu.

Tvářit se, že ten test není validní, protože nejsou uvedena jména posluchačů ideálně i s adresou a mailem, aby sis to mohl u každého ověřit, je prostě debilita, sorry. Ještě víc to vynikne při vzpomínce na testy na Youtube, na které jsi tu sám odkazoval. Co tedy mělo být uděláno jinak?

A samozřejmě je i uvedeno, co se poslouchalo, včetně materiálu, který si donesli sami účastníci. Fakt jsi až takovej vocas, že tu žvaníš o něčem, co sis ani nepřečetl? Že se ptám, žejo... :D

" width="640">
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: tohle je zajímavé, mám si prý svůj názor obhájit. A jaký že mám názor, že jsem tak smělý? Ty si totiž zjevně vůbec nepamatuješ, co jsem ti v minulosti k porovnání zesilovačů napsal. To bude legrace, až se rozpomeneš, třeba za pomocí vyhledávacího okénka. To se teprve ukáže, kdo že se tu zesměšňuje, protože skutečně nechápe prostý text a domýšlí si, případně rovnou překrucuje.
    Nemám sebemenší důvod oddaně věřit testu, jehož průběh si nemohu ověřit, který není nijak zdokumentován, kde ani není uvedeno, co se konkrétně porovnávalo, co se pouštělo, identita lidí zcela neznámá, prostě velmi odflaknuta práce, která spoléhá jen na to, že to uspořádala "autorita", která si zjevně ony účastníky roztřídila podle nějakých svých domněnek. Na mě tohle neplatí, na tebe ano. Užij si to, oháněj se s tím PDF kde chceš, ideálně před prodejnou s audiofilni technikou, abys ochránil hlupáky před ztrátou peněz (to by bylo záslužné), mě však s dovolením přenech poznatky založené na zkušenosti osobní.
    SVANC
    SVANC --- ---
    FATTY: Mě prostě zajímá, jak si Player ten svůj názor obhájí, respektive k jak moc absurdním důvodům je schopen sklouznout, aby nemusel odpovědět na dvě zcela prosté a jasné otázky.
    Btw nejde mi o to ho zesměšnit, koneckonců k tomu já ani nejsem potřeba, úplně si vystačí sám...

A jo, chápu, že to třeba někoho nebaví číst. Na druhou stranu je to tady v podstatě dost mrtvé, nebýt těchhle podivných debat. Navíc odskrolovat není snad až takový problém a koneckonců vždycky je možnost si mě a Playera hodit do ignoru.
    FATTY
    FATTY --- ---
    Hele lidi stoji Vam to za to? Vsichni ho tu znaji, nikoho neprekvapi, nic na nej neodhalite, nijak ho nezesmesnite.

Co Vas vede k tomu vest verejne zbytecne debaty? Vite, ze to nikam nepovede. Neverim, ze to nevite, takze tam musi byt jiny motiv. Neco psychologickeho.. Pripadat si nejak. Ale jak? Mit posledni slovo? (v dospelosti?) Guilty pleasure pro nejake anonymni (zatim jsem to pochopil z Hawkingova prispevku, to je jeden, buhvi co dalsi).

Jako beru to, ze jinak je tahle mistnost out of place a prosta diskuzi.. Ale doprcic to je dve za rok a jedna blbsi jak druha. S temi samymi..

Ani mi to tak nevadi, ta zbytecna diskuze. Nijak me to ani nebavi. Ale vrta mi hlavou.. proc... :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Připomíná mi to ten příběh s citronovou šťávou na ksichtě. Ani pod tíhou záběru z kamer nebyl schopen svůj blud připustit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam