• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      CROME
      CROME --- ---
      NOKOS: Ale jenom kdyz mas teflonovy kabely za pul mega:)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      NOKOS: já se zase těšil, jak si od tebe přečtu, jak hires nahrávky nemají vůbec žádný slyšitelný přínos a že ve slepém testu CD od SACD nikdo nepozná... a vono nic...
      NOKOS
      NOKOS --- ---
      PLAYER: a ja se tesil, jak si tady prectu, ze SACD je zvukove top a ze to slysis na prvni dobrou a nic lepsiho neni.....a vono nic....
      WADER23
      WADER23 --- ---
      PLAYER: 4AWG ~ 25mm2 .... v nouzi to muzes pouzit i jako startovaci kabely :-).
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      :)

Shunyata Omega Speaker Cable Unboxing
      http://youtu.be/Fdpfks4A8wg?si=TaZr_Zol9wSnp5Zm
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Kdyz to nemas na cem prehrat, tak nepochybne :D
      NOKOS
      NOKOS --- ---
      SACD je k hovnu :-)
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      Vysvětlete mi někdo prosím k čemu je dobrá TAKOVÁHLE výhybka na reprobednách?

PLAYER
      PLAYER --- ---
      Neobjevuju sice zadnou Ameriku, ale treba by to nejakemu fanouskovi nezprzneneho zvuku a Ceske hudebni sceny zaroven, mohlo prijit vhod. Pokud se mrknete na Supraphone, tak velice sikovne odhaluje nahravku a lze celkem uspesne odhadnou, jestli stoji za vylizprdel a nebo se to da poslouchat. Krasny priklad je treba takova Lucie a jeji nechvalne znamy remaster "Best of". To CD jsem mel pujcene a nedalo se poslouchat, jak strasne prebuzeny zvuk to je. A bylo to prave tohle album, ktere me obeznamilo s tzv loudness war. Vazne nerozumim tomu, proc si to ta kapela nepohlida, skodi hlavne sobe. A nebo je fakt drtiva vetsina posluchacu hlucha a ty priserny sykavky neslysej.

PLAYER
      PLAYER --- ---
      Jsem si vzpomnel, ze Svancovi dluzim mereni:
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      WADER23: rozdíl, pokud tam nějaký je, tak mezi těma dvěma soubory neslyším. Co ale slyším je rozdíl oproti SACD ve prospěch DSD stopy.

PLAYER
      PLAYER --- ---
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      WADER23: "neverit nicemu co se pise na internetu"
      Tuhle frázi strašně rád a často používá tljeden "vědec" ze spolku fanatiků říkající si Sysifos, hned se mi vybavil :) Já jsem třeba třeba četl na internetu, že mezi zesilovači není slyšitelný rozdíl, tak to jsem rád, že si to tu napsal ty a třeba si z toho Svanc něco vezme :))

No a dnes mi dorazilo 8 metrů pokusnýho králíka, ještě čekám na banány a oplet, bez toho to samozřejmě nehraje.

WADER23
      WADER23 --- ---
      PLAYER:

+1 Za tu "Kravinu s DBS"
      -1 Za ty tendenci lidi co jsou s davem. S davem jdou prave ti, kteri si vystaci s marketingovejma zvastama a Technobabble popisama zazracnych udelatek, proti davu jdou ti, ktere si vyhledavaji "negativni" informace.

Marketingove keci jsou totiz uplne k nicemu. Kdyz si treba vybiras aktivni reproduktory, tak (neprekvapive) najdes naprosto vetsinu pozitivni review. Kdyz si ale das do googlu "[znacka reprodukturu] hiss problem", tak se teprve dostanes k tomu dulezitemu. Plati obecne, nejen v audio. Proto je dobre zajimat se i o negativni informace a kriticky hodnotit oboje (neverit nicemu co se pise na internetu).

Ten DBS test je takova legrace, aby tu nestala rec, ale aby melo smysl ho provadet, tak potrebujeme nekoho, kdo potvrdi, ze tam ten rozdil slysi, abysme si to pak mohli v blind testu potvrdit nebo vyvratit. Spolehal jsem na tebe :). Ted uz nam zbyva jen TEDDYBEDDY...
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      WADER23: podívej se, ja jsem přesvědčený o tom, že pro lidi, kteří mají tendence jít s davem a podléhat názoru autoritám, to bude znít absolutně neuvěřitelně co teď řeknu (protože soudí druhé podle sebe a podle lidí, s kterými sdílí názory), ale já slepý test kvůli sobě dělat nepotřebuju. Pokud na tzv první dobrou neslyším rozdíl, tak věc dál nezkoumám. Toto jsem okusil u signálových a síťových kabelů a už jsem to tu v minulosti psal.

DBS je ta kravina s baterkou na kabelu, co tam dává Audioquest? Pokud ano, tak jsem si před mnoha lety koupil v bazaru (oops, prej so potrpím na nové zboží) signálový "subwooferový" kabel, který tohle má. Dokonce ta dioda i po cca 15 letech pořád svítí na původní baterku :) Měnil jsem ho za obyčejný Profigold. Rozdíl ve zvuku žádný (v mých uších). A vzhledem k tomu, že na rozdíly mezi signálovými kabely nevěřím na základě přímého osobního porovnání, tak silně pochybuju, že to změní baterka připojená na kabel, nicméně jestli po tom toužíš, tak si klidně soubory stáhnu a poslechnu :)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: a tomuhle se, dámy a pánové, říká ukázkový mindfuck :D To, co si napsal, nedává totiž vůbec žádný smysl, takže buď je to trolling, nebo raději nedomýšlím :)
      WADER23
      WADER23 --- ---
      PLAYER: Nakonec se to bude lámat chleba u toho, jaký konkrétně přehrávač budeš měnit za jaký.

Objednej si nějaký přes internet, máš 14 dní na vrácení bez udání důvodu. Dost na provedení slepého testu. Potřebuješ na to jen jednoho dalšího člověka. Zádrhel je jen v nastavení stejné hlasitosti, až bude stejná, tak se sedni zády ke gearu, ten druhej člověk vždycky hodí mincí a podle toho přepne jeden nebo druhý přehrávač, ty řekneš jestli to bylo lepší nebo horší. Zopakuj alespoň 10 krát, čím vícekrát tím lepe a uvidíš, jestli bude v hodnocení konzistetní. Jestli ano, máš jasno, jestli ne, tak si kup ten novejší, bude mít vice funkcí, a kvalitou si nepohoršíš.

Nebyl bys ochotný zůčastnit se našeho testu na vliv DBS? Bojím se, že na těch našich trapnej repro soustavách ten rozdíl nebude slyšet. Tak že bychom si nejdříve ujasnili, jestli někdo s vytříbeným sluchem a kvalitní reprosoustavou ty rozdíly uslyší... FLAC samply jsou tady.

Alpha Audio Sample Database
      https://cloud2.alpha-it.nl/index.php/s/Tr3jByGx2oJprHP
      Alpha Audio Sample Database
      https://cloud2.alpha-it.nl/index.php/s/pWDsBr4XkadBnPs
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: jsem myslel, že jsme si ujasnili, že ty potřebujes kompletní prožitek nového zboží, ale stačí ti čínská kopie.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Chtěl bych se zeptat, jestli neexistuje nějaký třetí pan Clark, uznávaná světová autorita, který by udělal zaručeně slepý test s anonymními posluchači, mechanických přehrávačů. Přemýšlím o výměně přes 20 let starého DVD/SACD přehrávače za něco aktuálního multiformátového a potřeboval bych ujistit někým, koho vůbec neznám, že rozdíl v reprodukci je u stolních přehrávačů stejné placebo, jako u zesilovačů a reprokabelů. A tím pádem nemá výměna smysl a já ušetřím několik desítek tisíc Kč.
      WADER23
      WADER23 --- ---
      TEDDYBEDDY: Jo, píšou tam, žádný rozdíl v měření, ale to s DBS hraje lépe. Jsou tam looseless samply, což je fajn.

Otázka je, uslyšíme ty rozdíly taky?

A hned druhá otázka, uslyšíme ty rozdíly i v slepém testu?

Já si rád hraju, sice ne natolik abych jel se 100 litry k PLAYEROVI :-) -ale klidně ty dva samply randomizuju v několika bězích aby výsledky byly pak statisticky signifikantní, hodím je na web a udělám google form, tam si účastníci napíšou svoje hodnocení soukromě, a pak se to ve veřejném google formu statisticky zpracuje.

Jestli máte zájem se zúčastnit, dejte paleček nahoru.

Respektive, napište jestli ty rozdíly slyšíte. Já bych na první dobrou řekl že ne, ale potřebuju alespoň někoho dalšího kdo řekne, že ne, ať víme jestli má smysl to vůbec dělat.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      Jsem si teda konečně otevřel tohle měření, o kterém je tu předpokládám řeč - byl tu z něj vložený graf toho, jak jednotlivé kabely mění frekvenční odezvu reálné reprosoustavy, která má spíše trochu divočejší průběh impedance (=je větší šance, že budou nějaké rozdíly vidět).

No a nepročítal jsem všechny testy, ale z toho co jsem viděl (kdyžtak někdo zkontrolujte) mi přišlo že celkem jednoduše platí to, o čem se tu celou dobu bavíme: je potřeba, aby měl kabel dostatečný průřez. Protože čím měl testovaný kabel nižší impedanci, tím byl v tom testu s reálnou reprosoustavou lineárnější. DBS zařízení u Audioquestu nehrálo v měřeních skoro žádnou roli, to že je ten kabel dostatečně tlustý roli hrálo.

Bohužel do testu jako nějaké "výchozí řešení" zařadili jen kabel o průřezu 2 x 0,75 mm, což už je limitní a na testu se to ukázalo, zajímavější by byl nějaký průřezový overkill typu 2 x 4mm.

Jinak autoři taky zjevně měřením až tak moc nerozumí - jejich měření 20 kHz čtvercové vlny a jeho interpretace nedávají smysl a jsou k ničemu. To že čtvercová vlna ve skutečnosti není čtvercová a má "overshoot" je normální (= matematicky správné) chování, které nastane v každém systému. A bude o to víc vidět, o kolik je daná komponenta frekvenčně omezená, ale bavíme se o omezení v řádu minimálně stovek kilohertzů, což jednak není moc užitečná informace, jednak se dá vyčíst i z ostatních měřených veličin, a jednak z výsledku neuměli interpretovat ani tohle, natož něco užitečnějšího.

Co se toho slepého testu týče, od doby co hifi i stavím mám vyšší standardy na validitu a zajímají mě jen výsledky které vycházejí z nějakých +- standardních metod, abych zbytečně neztrácel čas s věcmi co můžou mít nulovou hodnotu, a tak se ztotožňuji s tím, co píše v diskuzi pod článkem jeden z autorů (začátek je tam jen pro kontext, byla řeč o statistické významnosti):

[...] Just for illustration purposes: With a variable x=3 and the number of subjects n=6, you cannot speak of any form of statistical inference. The number of uncontrolled variables at play is even greater, so any form of conclusion is anecdotal.

As is our test, by the way. But we do not pretend or claim to have setup test conditions that would yield any statistical validated conclusion.
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: u kompu mam bedny ze studia od Ditricha https://hypnotix.cz/studio-bubny/ a v obyvaku tuhle shitku https://www.hifiengine.com/manual_library/infinity/qb.shtml ale pri poslechu se koukam na obrazek nordostu, tak mi to zni mnohem lip!
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam