• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      SVANC
      SVANC --- ---
      DOCKINEZ: Mě nevadí, že někdo utrácí z mého pohledu nesmyslné peníze za komponenty, kde reálný přínos není poznatelný.
      Vadí mi, když se přijde nováček zeptat, co by si měl koupit s rozpočtem třeba 50 k, a rádobyodborníci mu poradí velkou část těch peněz investovat do zesíku a kabelů, místo toho, aby koupil co nejlepší bedny, kde ten rozdíl opravdu znát je. A v ideálním případě, dovolí-li manželka :D, i investoval do akustických úprav místnosti, kde za 20 k pořídíš i měřitelně řádově větší přínos, než je rozdíl mezi zesíkem za 10 k a třeba za milion.
      CROME
      CROME --- ---
      DOCKINEZ: Ne ne vadi, ze to vsem vsude cpou a neustale se hadaj a votravujou s tim abys predvadel nejaky dukazy…. At si kupuje kazdej co chce, ale kurva pak me to necpi
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      DOCKINEZ: "Takže ti v zásadě vadí, že někdo utrácí svoje peníze po svým?" - ne, to že tvrdí, že je to smysluplný utrácení peněz, které přinese víc, než jen pocit, žena to mám. Které je skutečně slyšet. (a pak se stupidními kecy vyhýbá blind testům, jak čert kříži - z borce se supersluchem by spadl na troubu co platí nesmyslné částky - já to chápu, byl by to brutální útok na osobní integritu - a pak poslouchá audio za pět mega v panelíáku nebo i v jiném baráku se sousedy, kde rozhodně nemůže použít ani reálný dynamický rozsah nahrávky, aniž by pak neposlouchal "bicí od vedle")
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CROME: To spíš popisuješ některý high-endisty než hifisty.

Takže ti v zásadě vadí, že někdo utrácí svoje peníze po svým? Tak ať, ne? Jiní zas jezděj každej rok dvakrát na dovolenou do Dubaje a zabíjej svůj čas nakupováním píčovin v meganákupákách.

To mi přijde ještě šílenější, ale i tak jsem s tim naprosto v pohodě. Jejich prachy, jejich volnej čas.

btw co mám já známý, co si ulítli na lampách a staví si svoje SET zesilovače, k nim patřičný open baffle atd., tak to jsou vesměs super skromní lidé.

Trochu tolerance by to chtělo.
      CROME
      CROME --- ---
      DOCKINEZ: Je to dost toxicka skupinka nafoukanych elitaru (btw s velmi podobnym mindsettem co ma Moturek), co si masirujou svoje neviditelny koule nakupem predrazenych nesmyslu a do krve se hadej, ze slysej i travu rust ( aby pak v blind testech pohoreli jak papir) :)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      MARASAN: Já taky nejspíš nepoznám rozdíl mezi vinylem a flacem (a nehodlám to ověřovat), přesto si kupuju vinyly, protože to pro mě má přidanou hodnotu (masivní vnitřňák, super velkej art na obalu, víc peněz pro kapelu než těch pár šušňů ze Spotify atd.)

A?
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      DOCKINEZ: dotyční právěže rádi ohrnují nos nad normální sestavou a přítom nejsou schopni ji ve slepým testu rozeznat. Tak proto.
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: Tak mi dokaž, že tvá rozhodnutí Bůh neovlivňuje.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: zase chyba. Rozhodnutí ovlivňuje víra lidí, nikoliv Bůh, jehož existenci dosud nikdo neprokázal.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CROME: proč? Je to neškodný koníček, a dokud dotyční utrácí za komponenty (nebo jejich stavbu) svoje peníze a svůj čas, tak o nic nejde. Však jde jenom o hudbu, o radost z provedení komponent, o radost z jejich výběru a o potěšení z debat s podobně postiženými, ne?

Uměl bych si představit horší a škodlivější hobby (třeba hajlování s Turkem na motosrazu).

Ať si každej poslouchá co chce a na čem chce, klidně na dvojčeti od Vietnamců.

Spíš nerozumím těm bijcům, co už roky a roky jedou linku „dokážu ti, že neslyšíš rozdíl, hurrr durr“. Co těm takový počínání přináší, to je mi trochu záhada. Ale je mi to v zásadě fuk. Spíš mě překvapuje, že to chce hrát ještě někdo s nima. Po těch letech je to furt to samý.
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: ale Bůh existuje, ovlivňuje rozhodnutí milionů lidí. navíc dokázat opak nelze.
      CROME
      CROME --- ---
      Vetsina Hifistu jsou opravdu chore existence…
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      DOCKINEZ: ezo audiofilu a hifi hipstaz.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: Bůh existuje. Přednesl jsem tvrzení, které podle tvé logiky nemusím obhájit, ale ja na tobě, aby si jej ty vyvrátil.

To je blbost, viď? ;)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: to je velmi řekněme naivní výklad presumpce neviny, respektive napasovaný nesprávně. Dokud se neprokáže vina, pak se na obviněného musí pohlížet jako na nevinného. Všímáš si toho slovíčka "dokud"? Tedy když už chceš použít toto přirovnání na test kabelu, respektive banánu, tak: "dokud se neprokáže, že banán vede v nezměněné formě elektrický proud, pak platí, že nevede".
      Proto jsem ti v předchozím příspěvku napsal, že jde o předložené tvrzení bez důkazu. Vyfocený banán se zapíchlým drátem není důkaz, že banán nahradil odpovídající kabel :)
      "Je jedno, jsk jste chytří, jak je vaše teorie krásná. Dokud ji nepotvrdíte experimentem, tak neplatí" - tohle mám rád zase já. Pronesl to kdysi jeden "bezvýznamný" fyzik ;)
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: zpochybňuješ cizí tvrzení, pokud budu ctít presumci neviny, je důkazní břemeno na tvé straně ;)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: samozřejmě, jenže já nejsem ten, kdo předkládá nějaké tvrzení bez důkazu, důkazní břemeno neleží na mě ;)
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: Tak to stejný můžeš napsat sobě, žejo ;)) Já mám spíš problém s časem, než s penězma. Ale moh by to zrealizovat nějakej důchodce, kterej zrovna nemůže fotit slunce, protože je za mrakem, mrk mrk ;))
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: metr koaxu 20,-, k tomu dva rca konektory - kus po 10,-, banán 10,- a nemusíš nic štípat.
      Ve skupině "Hifi & top audio" bych očekával, že 50 Kč nebudou žádné velké peníze pro místní diskutující, které by nemohli na experiment použít.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Ten claim the mud should sound perfectly awful je bulvární a neodůvodněnej. PROČ PŘESNĚ by tak mělo bahno znít? Nějaký ezo?
      MATT
      MATT --- ---
      PLAYER: včera jsem fakt přemejšlel, že bych to zkusil, ale nechtělo se mi štípat konektory.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Pánové, to video, ano? Tak jednoduchá věc na realizaci a přesto tu budete teoretizovat radši písmenkama?
      A Svanc do toho ještě zamotá bitrate, to je gol :D
      SVANC
      SVANC --- ---
      Sorry 16/48, samozřejmě...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam