• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    WADER23
    WADER23 --- ---
    CROME: Rychlost šíření je real, fakticky záleží na tom, z čeho je udělaná izolace, než z čeho je kabel samotný. Do každého pseudočlánku je třeba dát i nějaké skutečné hodnoty. Takže ano, premium kabel bude mít vyšší rychlost šíření. Tohle se propíše do zpozdění, ale půjde o nano sekundy. Navíc kabely většinou bývají stejně dlouhé. A nakonec se bavíme o zvuku, takže zpoždení na kabelu dané izolovací pak odpovídá vzdálenosti v mikrometrech.

Ale jinak, rychlost světla zní cool ne?

S těma kabelema, jde hlavně o to jak jsou dlouhé. Dá se říci, že kratší levnejší kabel je lepší než delší dražší.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SVANC: To ale pořád nevyřeší ten zrádnej jitter!
    SVANC
    SVANC --- ---
    CROME: 97 % rychlosti světla dáva smysl - za nějaký čas budeš moci prodat za hafo peněz vylepšenej gear, kde to bude už 98 %... :D
    CROME
    CROME --- ---
    SVANC: Kdyz jsem si v te “recenzi” co postoval Player nize precetl, ze “krabičky, které vyzařují jakési kvantové pole, mající za úkol eliminovat škodlivost elektromagnetického záření” nebo “stopa a rychlost šíření signálu dosahuje 97% rychlosti světla“. tak jsem se fakt zakuckal kafem:) Tyhle cancy fakt nekdo bere vazne tvl?:)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Není to zas tak složité - větší důvěru mám v nezávislé testy, jejichž vyznění koreluje nejenom s mými zkušenostmi, ale i s výsledky velmi dobře zdokumentovaných testů (nejenom ten legendární ve Stereophile), než je tomu u květnatých popisů "úžasné barevné muzikálnosti s excepcionálním rozlišením detailů", v horším případě doplněných i pseudotechnickým zdůvodněním typu "vodič funguje jako struna" a zcela irelevantními hláškami třeba o potlačení skin efektu.
    Ty nezávislé testy zpravidla dělají lidé s velmi kvalitním řetězcem, u nichž není žádná zjevná motivace, proč by měli říkat, že nějaké rozdíly lidé nepoznají.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: k recenzím přistupuješ skepticky, ale nějaký cizí člověk, co napíše článek, aniž by to bylo podloženo důkazy, tak tam prostor pro skepsi nevidíš? :) Pořád je to na úrovni argumentace na základě tvého vnitřního přesvědčení. A to mě o ničem nemá šanci přesvědčit (netvrdím, že mě přesvědčit chceš, jen konstatuju).

MATT: tak ja víru nikomu neberu, jen se ohrazuji, když je víra předkládána jako důkaz pro cokoliv ;)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: nic jako objektivní realita v našem vnímání neexistuje. všechno jsou to jen interpretace vzruchů způsobených vnějšími signály. ale z toho by nám hráblo, tak je třeba generalizovat a věřit ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Spíš bych to řekl tak, že k těm recenzím je potřeba přistupovat podobně, jako k vychvalování podomního obchodníka, který se ti snaží prodat sadu hrnců.
    Není vyloučeno, že ty hrnce jsou fakt skvělé...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: takže tím pádem platí, že vše co se tam píše, je nepravda, když tvůj argument chytnu za slovo?
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Číst recenze v audiofilských časopisech s vědomím toho, že ti lidé jsou placeni z reklam výrobců, není konfirmační bias, ale projev zdravého rozumu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: pořád ti do toho hrabe konfirmační bias, což si teď sám potvrdil tím, že přihlížíš k tomu, KDE se to píše ;)
    Netvrdím, že domněnka je zákonitě mylná, jen píšu, že je to pořád jen názor založený na tvé domněnce.
    SVANC
    SVANC --- ---
    SPIKE411: Vida, zaujalo mě, že ta změna impedance banánu během zrání se vyvíjí přesně opačně, než jsem předpokládal, tedy že čerstvý banán vede lépe.
    To také vysvětluje, proč v tom testu odkazovaném Mattem nebyl poznat rozdíl, když ty mince-elektrody byly zastrčeny do ještě zeleného banánu.

PLAYER: Pokud jde o věrohodnost testů, tak za mě dost záleží i na potenciální motivaci. Tady ten týpek mimo jiné napsal, že když ten výsledek, kde nikdo nepoznal rozdíl, nasdílel do hifi auditka, tak ho zabanovali, tzn. spíš si uškodil.
    Naopak u testů v audiofilských časopisech, žijících z reklamy výrobců, je vcelku jasná motivace psát ve stylu "pozná se všechno, dražší je (zpravidla) lepší".
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: //vaši pyču jsem taky neviděl, přesto věřím, že ju máte//

PLAYER: SVANC: v původnim článku se porovnávali nahrávky, jedna normální, druhá přes banán ale s dorovnanou hlasitostí. jinak viz WADER23:
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SAMOUT: jsem přesně věděl, jaké reakce přijdou od těch rádoby uvědomělých a správných posluchačů té jediné správné hudby. Jak bylo v neděli na náměstí? :)
    FATTY
    FATTY --- ---
    HOWKING: proto se ho ptali na to porovnani mp3 a cd na tom, ne? vzdyt prvni otazka byla proc zrovna tento (predpokladam,ze jsou asi levnejsi,na kterych by rozdil nepoznal z toho co posloucha ci jaky ma sluch). nevim,proc se do toho pletou banany a kdesicosi. za me digital je supr z hlediska vyrovnavani prave te problematictejsi akustiky (myslim problematictejsich uprav, to se asi shodnem ze o penezich to v hifi neni).
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SAMOUT: Což mi napovídá, že už bude asi i dost starej na to, aby na to už neměl ani uši.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SVANC: To me presne napadlo jako prvni, koupi si sestavu za statisice, a pak na tom posloucha normalizacni smiru...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: jiste, jenze ty se (porad) spolehas na text. Ja u toho testu nebyl, zdokumentovane to neni a abych slepe veril tomu, co nekdo napise...sorry jako, ale na to uz jsem moc starej ;)
    Ctes nekdy recenze Breziny z Hifi Voice? To jsou panecku rozbory. A budes tomu verit, nebo mas tendecne verit spis tomu, co prijde s takovym hodnocenim ci zaverem, ktery je bliz tvemu osobnimu presvedceni? ;)

Nordost Valhalla 2 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
    https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/kabely-reproduktorove/1149-nordost-valhalla-2
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Btw je rozdíl mezi "názorem" a provedeným testem s nějakým výsledkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam