• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MAJA
    MAJA --- ---
    PLAYER: škoda že jsem nechytil ty menší Sroll bedny na poslech
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Udelal jsem letmy prulet vystavou a zamerne jsem tam nechal technicke povidani od nekolika vystavovatelu ;)

Audio Video Show Praha 2026
    https://www.youtube.com/watch?v=gKw-95yba1k
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PLAYER: Oni Monitor Audio davaji na strankach playlisty streamu dost zajimavych veci. Ty jejich scifi nadhery, u kterych si nejsem schopny zapamatovat nazev, by me docela zajimaly jak hraji.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Já zase slyšel nějaký starší rock i na super drahých sestavách (Dream Audio, BW801 ...). Já mám starý rock rád, ale až na výjímky, jsou všechny nahrávky vcelku dost podprůměrné.

I Sroll tam točil odhadem tak 5-10 tracků pořád dokola.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    "Kvalita" nahravek byla nejvetsi problem, vetsikou pousteli nejaky dynamicky zcela plochy nesmysly. Nize zmineny jazz se naopak prakticky nevyskytoval, bohuzel, aspon ne mezi zacatkem a cca. druhou. Nicmene za rik oi tam skocim vybrat sluchatka a zesilovac k nim.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: mno co si budem, nahravkou to zacina a bohuzel na znacne casti sestav hral klasicky zase otravny nudny a mym usim nicnerkajici jazz, nebo radoby strasne audiofislke vokalni nahravky. Nejvic se mi z hlediska prezentace libila mistnost REL & CHORD, kde to typek v AJ vzdy uvedl, proc co pousti, na co se zamerit a vystridal tam vsechny mozne zanry.

PLAYER
    PLAYER --- ---
    CHIX: Chtel jsem se zeptat, co v tom je, ale bohuzel jsem na to zapomnel :)

MAJA
    MAJA --- ---
    CHIX: ne, takové černo-zlaté válce
    CHIX
    CHIX --- ---
    MAJA: myslíš ty bílé propletence?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nejvíc mě asi pobavily ty zemnící designové kreace ... ani cenu netuším :-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Loni u Srolla hraly ty same reprobedny a pro moje ucho to hrálo o dost hůř než tentokrát. Nevím jestli udělal nějaké konstrukční změny na bednách nebo lépe ošetřil akustiku.

Ty bedny hrály slušně, ale měl jsem pocit, že večer odletí na domovskou planetu :-) V obýváku bych je nedal :-) A to bych snesl kvůli zvuku i German Physiks.

PLAYER: Ty B&W801D4 umi hrát velmi dobře s kvalitní elektronikou, asi jde dost o akustiku místnosti a nahrávku. Macintosh nemusím - nedávám ty výstupní transformátory u tranzistorových zesíků. U 99% elektronkových je to nutnost, ale proč dávat takovouhle věc do cesty signálu tam, kde to není nutné mi hlava nebere.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PLAYER: Se Srollem souhlas. Slyseli jsme s Roenickem jen ty mensi (vetsi hraly az od 4, kdy jsme uz byli pryc) a na tu velikost to byl famozni zvuk.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: odpověď na první otázku: různě.

Tady si můžeš pár sestav prohlédnout:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=FotografPetrLunak&set=a.1523871339744493
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jasne, ze to je jak hazeni minci
    IV0
    IV0 --- ---
    SVANC: Napadlo mě přesně to samé. Kdyby to tipovali bez toho, že by věděli, co tipují, tak by to 33% těžko náhodně. Takže lidi, co jakože slyší, se shodují s množstvím lidí , co by tipovali náhodně. A autor z toho odvodil, že zajetí na tom, jak člověk slyší...
    CROME
    CROME --- ---
    SVANC: Proste nikdo nic neslysi a je to jen nahodne tipovani:)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Jak tam mají ošetřené místnosti? Akustika hraje řádově větší roli než jakékoli jiné komponenty s výjimkou reprosoustav.

Jinak v článku mě zaujala testovací metodika:
    "Na uších záleží
    Rozdíly mezi kabely dokázala rozpoznat přibližně třetina posluchačů, dvě třetiny buď neslyšely rozdíl, nebo byl tak nejednoznačný, že byly odpovědi v dotazníku příliš nekonzistentní.
    "
    Jenže:
    "Každá skupina posluchačů absolvovala zpravidla dvě kola poslechových testů. Při každém kole jsem jim 5krát přehrál část (zpravidla zhruba minutu) stejné testovací skladby.
    Do kategorie „slyším“ patří ti, co správně rozpoznali všechny ukázky, nebo udělali jednu chybu. A patří tam i ti, co změny rozpoznali přesně opačně – jinými slovy kabely spolehlivě rozpoznali jeden od druhého, ale preferovali zvukový projev levnějšího.
    "

Klidně mě někdo opravte, pokud dělám chybu, ale vychází mi to takhle:
    5/5 správně: 1/32 ≈ 3,1 %
    4/5 správně: 5/32 ≈ 15,6 %
    dohromady: 6/32 = 18,75 %
    Teď opačný extrém ("patří tam i ti, co změny rozpoznali přesně opačně"):
    0/5 správně: 1/32 ≈ 3,1 %
    1/5 správně: 5/32 ≈ 15,6 %
    dohromady: 6/32 = 18,75 %
    Celkově (včetně „opačně správně“):
    (4 nebo 5 správně) NEBO
    (0 nebo 1 správně)
    12/32 = 37,5 %
    Takhle to vychází při naprosto náhodném tipování - přibližně třetina posluchačů.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Výsledky slepých testů. Já se toho neúčastnil, nebyl na to čas. Dveře se otevřely vždy v daný čas a mě se nechtělo to nějak hlídat. Letos jsem se zaměřil na vybrané sestavy a strávil u nich většinu času, než že bych se snažil poslechnout si všechno z celé výstavy. I tak mi těch 7 poslechových hodin uteklo neuvěřitelně rychle.
    Těžko hledat zvukového vítěze, máloco tom hrálo vyloženě nahovno :)
    Možná jen stručně: B&W801D4 + Macintosh. Na to, jaký ranec to vše stojí, žádný zázrak. Zvukově poutavější tam byly o několik řádů levnější sestavy a to i mezi regálovkami (pro mě upřímně překvapení).
    Moc pěkně to hraje Šrollovi, tam jsem se zasekl asi nejdéle. Borec si nejen postavil vlastní bedny, ale i DAC se zesikem. Bylo fajn ho poslouchat, jak se ke všemu dopracoval. Klobouček.
    Nejslabší byl IMHO designový Devialet a celá velká sestava Klipsch, kde ten zvuk byl řekněme hifi, rozhodně ne ale hi-end.

Audio Video Show 2026: výsledky slepých poslechových testů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/audio-foto-video/slepe-poslechove-testy-kabely-reprokabely-streamery-hi-res-audio.A260323_152142_audio-foto-video_nyv?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    tl-dr závěry příští týden

Audio Video Show 2026: slepé poslechové testy přilákaly stovky zájemců - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/audio-foto-video/slepe-poslechove-testy-kabely-streamery-audio-video-show-praha-2026.A260322_085530_tec_technika_nyv
    NOKOS
    NOKOS --- ---
    pravdu ma jenom analog ;-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam