• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    WERUSS
    WERUSS --- ---
    LEDOFREDO: Nenech se zastrašit a cvič.
    Přijde čas a porazíš svým Fénixovým okem tyhle dědky na hlavu.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    LEDOFREDO: no mně už taky dávno neni 15, abych si hrál na rádobynezávislýho tvrdoně, kterej myslí, že know fu :)

Dělám si prdel, nemá cenu se hádat o filmech, zvlášť když mám pravdu ;)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    neni mi 15 abych sezral kazdy hovno ktery mi filmari naservirujou

tohle je zrejme klub bezkriticneho obdivu ke kazdy picovine kterou kdy kdo v oblasti kungfu natocil, z pocatku jsem si nevsiml, omlouvam se
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ULRIK: no jako Hero by se jeste dal, ten je opravdu vyrazne kvalitnejsi nez to ostatni co sem zminoval, dobry pribeh a emotivni sceny ... ale teda vetsi picovinu nez Klan sem asi videl jen tezko, jestli na tebe pusobil pozitivne je to tvuj nazor, na me to cely pusobilo neskutecne smesne ( u zaverecny sceny sem si opravdu myslel ze si ze me delaj legraci ) - jediny co si pamatuju byly dobry barvy , ale hru s barvama mel taky lepsi Hero
    WT_MARTIN
    WT_MARTIN --- ---
    Jackie je vynikajici. Jeho filmy ale stoji vic na vtipnych kreacich nez na realnych soubojich... Coz ale neni nijak na skodu. :-)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    LEDOFREDO: Hero a sračka? ještě, že tomu zjevně nerozumíš...ovšem pokud vidíš klady a hlavní linii Hero, nedo dokonce Klanu v realističnosti bojových umění, pak...
    D_EVIL
    D_EVIL --- ---
    No flame, ale myslim ze Jackie Chanovky (pred jeho odchodem do Hollywoodu) jsou taky realne a zaroven HODNE dobre - Police Story je genialni i dneska

LEDOFREDO: IMHO Hero neni sracka
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    samozrejme vsude se obcas vyskytne nejaka scena pritazena za vlasy, ale prijde mi ze v tom co posledni dobou vznika nic jinyho neni
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    dyt ja se s tebou vubec nepru -) .. vsechny tyhle oldschoolarny shaolinsky a celkove tahle honkong produkce sou filmy s perfektnima soubojovejma scenama a predevsim narozdil od tech sracek co se tocej ted ( tygr a drak, hero, klan letajicich dyk, sewen swords .. ) je videt ze to ty lidi opravdu fyzicky zvladli , neni to postaveny na tahani hercu na ksandach
    WT_MARTIN
    WT_MARTIN --- ---
    LEDOFREDO: V tom pripade doporucuju nekoukat na gungfu filmy, ale spis na zaznamy ultimatnich zapasu. Jinak uz zmineny film 36. komnata Shaolinu ma hodne silne realne zaklady - ale porad je to filmove gungfu obohacene o trikove sceny.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    no ja mluvim o bitkach a ty realny sou - ne ve smyslu ze by tak bojovali lidi v realu ale ze to co tam je videt opravdu ty lidi dokazali, zadny litaci picoviny jako se tocej ted
    WT_MARTIN
    WT_MARTIN --- ---
    DAVETOMAS: Nic "realnyho" necekej, ale v DVD pujcovne ted muzes najit 36. komnatu Shaolinu. Tam se v hlavnich rolich objevuji skutecni tradicni gungfu mistri a i kdyz jde o typicke filmove gungfu, rozhodne ma k realite mnohem bliz, nez v rade modernich filmu...

LEDOFREDO: Na Bruci Lee toho zrovna moc realneho neni... :-) Ale "Enter the Dragon" je rozhodne peknej film.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    realnej je treba Bruce Lee - jeho Velky sef je klasika, nebo treba Cesta draka na to sem koukal o vikendu a muzu doporucit ... a predevsim rychlost a styl samotnyho Leeho je neuveritelnej
    DAVETOMAS
    DAVETOMAS --- ---
    Doporučte mi pořádnej film o kung-fu, kterj se dá půjčit v DVD půjčovně. Něco fakt reálnýho, poučnýho. Cvičím wu-shu a chtěl bych něco porádnýho vidět. díky.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    sem rozkoukal 7 swords a je to tak strasne nudna slatanina ze sem to musel vypnout a nemam chut pokracovat .. je druha pulka stejne strasna jako prvni ?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MUTHA: Jo, ale taková evoluce u protipiráckých společnotí by byla nemilá :(
    Jsem teď zaslechl, že EU bude zbrojit v tomhle směru..
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    no ja mam jenom 512Kb s 3 GB limitem:(
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    mutha:je videt ze asi nesedis na dial-upu:-D
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Romeo must die je pěknej přechod do Hollywoodu, dokonce jsou zkousnul i ty rapující negry :)
    B52
    B52 --- ---
    vcera jsem cucel an Romeo must die, a Contract Killer (obe Jet Li-ovky) a obe peknej shit. rozhodne nedporucuju.
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    MUTHA: mam za to, ze je to knizka o hrdinych desperadech, kteri se ukryvaji v horach a jdou pomahat utlacovanym vesnicanum (neco jako Robin Hood) - hodne podobne Příběhům od jezerního břehu, který mám doma.

direct connect, hoj, my chudaci modemari mame tezkej zivot

Ad ten Myth) Rush Hour, Shanghai Knights apod prave taky nemusim, ale tohle me opravdu mile prekvapilo, Jackie sáhl po meči a krví nešetří (vrcholná scéna je jak stojí na HROMADĚ mrtvol, který vlastnorucne porubal) Souboje neni takova akrobacie, spis to jde do stylu Win Chun nebo tak (pokud je to soucasnot) a jinak to resi mečem (pokud je to minulost).
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    MUTHA: chtěl bych mít tvoje zdroje... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam