• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    MAEDHROS: Videl jsem v Cine par lidi, co se jak s Kwan Daem, tak s vejirem ohaneli se stejnou eleganci. Kdyz se to umi, tak je jedno, co se v ruce drzi ...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    kwan dao vs. vějíř mi přijde jako roztomilá ilustrace dilematu badass vs. ellegant...:-)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    aa, sem hlasovala pro vejir, ale kwan dao je taky vypecena zbran ^_^
    a uz aby byly zas nejaky novy filmy, zacina mi to chybet
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Neodpustím si obrázek...
    Moje oblíbená...
    šavle:

Ta zbraň vypadá tak elegantně a přitom tak "user friendly"...:-)
    Zvlášť tenhle klasickej "niu wei" typ... Je tak nějak "demokraticky cool"...:-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    Kopí, Guan Dao, a něco jiného - řetěz, řetězový meč, prostě věci ještě ohebnější než x-dílná hůl. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ...přihodila jsem kwan dao, takže kdo ještě nehlasoval, má možnost...;-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ne, to bych napsala kwan dao.
    Sakra, já věděla, že jsem na něco zapomněla.
    Yue je dlouhá sekera, kwan dao je (teda mně tak připadá) megašavle na dlouhý násadě...:-)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Tak tak, těžko vybírat... nemůžu se rozhodnout mezi mezi vějířem (Zhuge Liang FTW... on to sice neměl jako zbraň, ale to je jedno) a yue (chápu správně, že je to ta věc, kterou se oháněl Guan Yu? tj. tohle)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Hlasujte v nové anketě (v té staré - David Chiang nebo Ti Lung - to o fous vyhrál David Chiang - 3 hlasovali pro "oba", 1 hlas pro Chianga, no a jeden heretik zaškrtnul "pokud možno ani jeden"...)
    Těch zbraní je ukrutně moc, takže na vaši oblíbenou se možná nedostalo.
    V terminologii mám pořád ještě zmatek - takže výtky a případný opravy si nenechávejte pro sebe a v rámci osvěty je ventilujte zde...:-)

Mám-li se vyjádřit sama za sebe, dao (konkrétně "ox tail" - niu wei dao) vede... Ale hned několik zbraní se tlačí v závěsu - těžko vybírat...;-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    No, každopádně The Warlords docela s přehledem drtí asijský kina - to + Olympiáda + stoupající obliba asijský filmový produkce = s trochou štěstí si na ně budu moct do kina skočit i tady.
    Každopádně pořád platí, že vidět originál zůstává mojí prioritou...:-) Chang Cheh je Chang Cheh.
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    The Warlords skouknuto, dojmy rozporuplné. Na jednu stranu oceňuju hodně realistické (nelítalo se tam :)) a naturalistické podání bitev (válka není pěkná), na druhou stranu mi přijde, že se rezišér snažil smíchat moc věcí dohromady - už zmíněnou válku, milostný trojúhelník, politikaření, otázku cti... a celkově to vyznívá ne jako úplná slátanina, ale tak trochu plytce, protože na podrobné vykreslení všech těch věcí a vztahů postav není dost prostoru. Jet Li se ale své role zhostil imho na výbornou :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Čínština je můj sen (podotýkám, že totéž platí o řadě jazyků, který nemaj s kung-fu co dělat)... Mandarinština by úplně stačila, i když umět nebo aspoň rozumět kantonsky, to by bylo ještě lepší. Z praktickýho hlediska asi ne až tak, ale když je ta kantonština tak strašně roztomilá...:-]
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    PHEET: Z toho torrentu, co postoval CHE_GUEVARA. Kvalita dobrá, DVD Rip to asi opravdu bude, hardsubbed v čínštině.

Jinak čínština do (zatím středních) škol je jeden projektů, kterého se tak nějak účastním. Ale zatím je to v zárodku, a i pokud ten grant na to dostanem a rozjede se to, tak to nějakou dobu potrvá - pár filmů holt mezitím lidem uteče :)
    PHEET
    PHEET --- ---
    SAREVOK: kde a co kvalita?
    PHEET
    PHEET --- ---
    MAEDHROS: jj vlastne Warlords...no ja uz mel neco stahly,ale nejspis kinorip v originale s jinyma klikahakam ajako titulky...mely by zavest do povinne skolni dochazky aspon cinstinu nebo kantonstinu
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Warlords staženo, ale anglické titulky k nenalezení nikde po netu - našel jsem jen jedny pro 1CD verzi a je to zjevně strojový překlad. Holt to skouknu s čínskýma, i když si to tak neužiju - čekat se mi kvůli tomu nechce :)
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    MAEDHROS: Tak koukám že jsme na tom podobně :_D
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Nebo zde i s obrázkem a několika potvrzujícími informacemi (ale mělo by to být to samé).
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    CHE_GUEVARA: Jackie má bejt ve Forbidden Kingdom... Upřímně, nejsem si jistá jestli se těšit nebo děsit. Jet a Jackie v adaptaci Journey to the West, to zní úžasně... Ale některý věci (jako třeba ten americkej teenager) mě dost zneklidňujou...
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    PHEET: Nebo War? :-D
    http://isohunt.com/torrents/?ihq=Warlords%20dvdrip
    Taky jackie chan ma ted v necem byt....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam