• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Bratrstvo vlků je fajn. Není dokonalý, ale je fajn.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jinak - není to zas až tak OT, když připomenu, že Le Pacte des Loups cca za půl hoďky...:-)
    (Znovu připomínám - kdokoli v TV pogromu něco zmerčí, ať nevádá to hlásit - ať to avízo k záhlaví je aspoň trochu v provozu...;-))
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Každopádně nebyla nenaložená, takže se obávám, že ti odpověď stejně bude k ničemu. (-;
    (Mám obojí. (: )
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: ...velmi OT, ale musím se prostě zeptat, jestli byla africká nebo evropská...:-)

Mám dojem, že bys měl ode mě mít ještě New One-Armed Swordsmana a možná Heroic Ones...;) (Obojí samozřejmě highly recommended.)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: To víš, laštovička proletěla, média upustila...
    Ještě pracuju na druhém Ti Lung/David Chiang z téhož roku, pro rozlišení pojmenovaném Duel of Fists.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: Kdepak jsi to sehnal? A neměl bys i Vengeance? :-)

No a David Chiang je samozřejmě výbornej... A kombinace Chiang/Ti Lung naprosto neodolatelná.
    PIETA
    PIETA --- ---
    The Duel a.k.a. Duel of the Iron Fist
    Režie Chang Cheh, takže gangsterka je to pěkně krvavá. Ti Lung a jeho gangsteři... Slint. A tenhle David Chiang není vůbec špatnej. (Čistě pro pořádek - viděl jsem ho poprvý, takže jsem ho ani nemohl poznat. (: )
    Na HK film nezvykle výraznej soundtrack, ale velmi sedne.
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Na druhý kouknutí jsem už zjistil, že má přesně svoje oči, ale to bylo až s nápovědou. Já ho za mlada prostě nepoznám. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: Zrovna v tomhle případě to tvé věrné fanoušky trochu překvapuje. Je to přece celej on...;-) Jinak, ten úvod je opravdu mňamózní... A ten film je celej hrozně milej.
    Přesto mám já osobně Shadow Boxing radši.
    Ad Fung Hak-On - ano...:-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    The Spiritual Boxer je výbornej, lepší než Shadow Boxing, a Wong Yue je fakt sympaťák (i když si jsem stopro jistej, že až ho příště uvidím, tak ho nepoznám).
    V tom videu MAEDHROS je Fung Hak On vidět kolem vteřin 20-26, ne?
    Lin Chen Chi jako hlavní hrdinův poskok je hrozně krásná, a na HK film je to neobvykle normální a sympatická ženská.
    Moje věrné fanoušky jistě nepřekvapí, že jsem tam nepoznal Ti Lunga. (-;
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: no koukám jak blázen, že Jackie hrál v tom roce v nějakym mě neznámym filmu Strach nad Hongkongem a ejhle ono je to jen překřtěné New Police Story...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Dávat to do záhlaví už nemá smysl, ale za chvilku se na nově rozjíždí New Police Story...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Pojízdná kantýna vážně nemá chybu...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    BIDLO: Mandžujci zní výborně...:-)

Včera jsem zhlédla klenot jménem "Revenge of Beautiful Killer". Už nějakou dobu jsem neviděla něco tak roztomile špatnýho...:-) Souboje docela fajn (ne snad přímo vynikajicí, ale dobrý - a příjemně old-school, hodně "baletu", málo drátů, což poměrně výrazně upřednostňuji), ale jinak děs běs.
    Pro mě to mělo dvě výrazná plus, a sice Wei Paie a Sun Chiena (Had & Štír z Five Venoms) - ale s tím souviselo taky jedno zásadní mínus - ti dva se spolu za celej film ani pořádně nepoprali. Škoda.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    MAEDHROS: Opravdu to bylo s rychlodabingem pres Dojcackou stopu. A nejvic me dostavali Mandzujci.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    BIDLO: Tak pokud jde o jazyk, s tím vůbec bejvá veselo. Včera jsem poprvý viděla Five Venoms s českým dabingem.
    Při [zhang jao ťianovi] jsem se jakž takž držela, z [kvi donga] jsem se ještě vzpamatovala relativně rychle, [juan-ksin he] mě dorazil...:-]

Jinak, včera jsem zkoukla Shaolin Mantis a můžu jedině doporučit. Martial Club je v mém osobním "Lau Kar-Leung" žebříčku od včerejška až na velmi pěkném druhém místě...:-)
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    PIETA: Lezete mi na nervy. Praskam z diplomkou o monitor a jdu nasadit do videa, VHS z Tesca za 99,-

"Čína v době hrozného teroru vlády Mandschu(sic!). Shaolinský kněz Ho Kuang-Huan vychovává ve své škole bojového umění Kung-Fu z mladých mnichů vražedné bojovníky. Dřív než se mladí mniši mohou nazývat mistry, musí projít 35 komnatami, ve kterých jsou zasvěcováni do umění boje na smrt se všemi zbraněmi, jako i holýma rukam. Nejtalentovanější ze všch je Liu Yu-Te. Po ukončení výcviku si jde změřit síly s dynastií Mandschu. NIkdo se vražednému bojovému stroji ze svalů nevyrovná. Liu Yu-Te se vrátí zpět do školy svého učitele a založí 36. komnatu Shaolinu, aby pro vždycky ukončil utlačování dynastií Mandschu."

Akorát mě deptá, že "originální" název je anglicky(další obočí ke stropu), ale transkripce [to o4i rvouc9 Mandschu] nasvědčuje spíš o německé předloze. Jak si člověk vzpomene na ty rychlodabingový VHSky z 80. let *grin*
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Tam ho registruju, protože tam jsem si ho všimnul poprvý. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: Lepší pozdě než vůbec - a dokud ho registruješ v 36. komnatě, není tak zle, aby nemohlo bejt hůř...;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    Ehm, teď mi teprve došlo, že Gordon Liu hrál v Kill Billovi. Jdu se zahrabat. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Gordon je tam taky k sežrání...:-)
    (Norman a Wilson ostatně taky...;-))
    (A někdy při tom provolávání ve smyslu "mrtví na cestě, živí z cesty" jsem se definitivně rozhodla, že jestli se budu pokoušet o nějakou rákosničinu, asi to bude ta kantonská...:-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam