• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    MASTA
    MASTA --- ---
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Nová anketa, račte se vyjádřit.
    DAWEK
    DAWEK --- ---
    tak zrovna to Dao se nakonec nekonalo a místo toho byl nejvíc nejklasičtější Klášter Shao Lin s Jet -lim... ale jinak Master of the flying Guillotine byl famózní, dával jsem si to předtím doma, ale s pořádným zvukem a v podzemním klubu to bylo úplně jiný kafe - nebe a dudy :)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    hm, o akci jsem věděl, ale psycho ve škole mi neumožnilo účast. no ale jak tak koukám, sice převážně známé věci často jsoucí u nás v distribuci, ale pár lahůdek typu Exiled, Jedna noc v Mongkoku, či Harkovo Dao by se tam našlo! Zrovna toho Harka bych teda fakt rád viděl na plátně, to je formálně fakt precizní kousek a přitom tak syrově nasnímanej, kamera při soubojích je často uplně šílená a manická
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Co Master of the flying Guillotine, líbil? :-)
    Osobně mě mrzí, že jsem Akci Hongkong nedala - ale můj víkend byl převážně pracovně-školní.
    DAWEK
    DAWEK --- ---
    teeda zásadní kousky říznuté posledními hity z produkce HK byly k vidění teď o víkendu na http://www.filmale.cz - viz sekce "Akce Hongkong"... návštěvnost byla spíš mizivá, na každý kousek tak 10 lidí... tak a teď s pravdou ven a výmluvy na stůl! Jak to, že tam nikdo nebyl?
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: (((-: Má bod.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ani jeden z vás nemá na mýho taťku...
    Dneska přišel do pokoje, zrovna když jsem sledovala Wandering Swordsmana, uviděl na monitoru Lily Li a zeptal se: "To je Had?"
    :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PIETA: jj, to znám moc dobře. skloubit mou zálibu v asijském filmu s absolutním nedostatkem schopnosti rozeznávat obličeje (a natož ty asijské), je fakt oříšek :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    No vida - zjevně to chtělo akorát dostatečně intenzivní vystavování se HK a SB paprskům...:-) Za chvíli až budeš u filmů vykřikovat "jé, hele, Chan Sing!" ;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    Jo, a leveluju. Už jsem postoupil z "v tom filmu hrál [jméno strašně profláklého ksichtu]?" na "už zase tenhle, jak on se jenom jmenuje...".
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já zas dokoukala Wandering Swordsmana - a taky doporučuju. The best of Chang Cheh to není, ale jsou tam nááádherný momenty.
    ...a pokud mě zrak neklamal, tak i týpek s mečem v opasku...;-)
    O Davidu Chiangovi se rozepisovat nebudu, je k sežrání jako vždycky.
    PIETA
    PIETA --- ---
    Tak jsem dokoukal všechny čtyři díly Brave Archera, fakt můžu doporučit. Je to moc příjemně epický. Akorát se připravte, že čtyřka je dost jiná, míň vážná a dramatická, i když se tak první třetinu tváří, že dramatická bude. (-;
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Flying Guillotine je naprostá bomba. Herecký onsazení je výborný, ale hlavně - má to nádherně hustou, místama docela depresivní atmosféru - a z tý létající gilotiny jde opravdu parádní děs. Majstrštyk.

Flying Guillotine 2 - obsazení opět velmi sympatické, body k dobru za nesmírně pohlednou a sympatickou hrdinku... Co do atmošky už tenhle film tak nepíše, ale místama je působivě bezvýchodnej - a mandžuskej císař je v něm ještě o něco působivější svině než v jedničce (však taky Ku Feng)...

Magic Blade - adaptace Gu Longa; atmosférické, tak trochu macabre fest... Trošilinku roztěkané... - a poněkud ujeté...:-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: jasný, to nemusíš ospravedlňovat. jen řikám že pak člověk bývá zklamán, když nedopatřením kouká na naprosto nejackieovský US film.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    SEEKER: Tak já s ním taky neviděl všecky filmy v kině a popravdě jeho pravý akční potenciál je v 80. letech, nicméně já ho vidím rád všude, je to hvězda mýho mládí a vůbec. To máš podobný, jako že zajdeš na divadelní představení svých capartů, i když stojí za houby, ale jsou tam oni. :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: no pokud chodíš jen na asijský bojový, tak to chápu, že se častějc do kina nedostaneš. :)
    Ale jasný, všichni to zkouknem, minimálně, abychom byli v obraze, ale jako jackie chan hraje taky třeba ve filmech jako Cesta kolem světa za 80 dní, nebo Rush Hour 3 - a kdo tohle chce vidět? Takže, přes absolutní respekt k němu, jméno pro mě ještě není argument pro návštěvu kina.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    M1C4A1: no tipl bych ze zadny
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    SEEKER: Jaký jiný asijský bojový filmy se v kinech promítají? :-)
    Já na Forbidden Kingdom slyšel skoro samý dobrý ohlasy a hlavně tam hraje můj miláček Jackie Chan, takže to nemůžu propásnout.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: no myslim, že když chodíš 1-2x za rok, tak, soudě podle ohlasů na FK, by sis asi rozhodně vybral líp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam