• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PIETA: jj, to znám moc dobře. skloubit mou zálibu v asijském filmu s absolutním nedostatkem schopnosti rozeznávat obličeje (a natož ty asijské), je fakt oříšek :D
    PIETA
    PIETA --- ---
    Jo, a leveluju. Už jsem postoupil z "v tom filmu hrál [jméno strašně profláklého ksichtu]?" na "už zase tenhle, jak on se jenom jmenuje...".
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já zas dokoukala Wandering Swordsmana - a taky doporučuju. The best of Chang Cheh to není, ale jsou tam nááádherný momenty.
    ...a pokud mě zrak neklamal, tak i týpek s mečem v opasku...;-)
    O Davidu Chiangovi se rozepisovat nebudu, je k sežrání jako vždycky.
    PIETA
    PIETA --- ---
    Tak jsem dokoukal všechny čtyři díly Brave Archera, fakt můžu doporučit. Je to moc příjemně epický. Akorát se připravte, že čtyřka je dost jiná, míň vážná a dramatická, i když se tak první třetinu tváří, že dramatická bude. (-;
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Flying Guillotine je naprostá bomba. Herecký onsazení je výborný, ale hlavně - má to nádherně hustou, místama docela depresivní atmosféru - a z tý létající gilotiny jde opravdu parádní děs. Majstrštyk.

Flying Guillotine 2 - obsazení opět velmi sympatické, body k dobru za nesmírně pohlednou a sympatickou hrdinku... Co do atmošky už tenhle film tak nepíše, ale místama je působivě bezvýchodnej - a mandžuskej císař je v něm ještě o něco působivější svině než v jedničce (však taky Ku Feng)...

Magic Blade - adaptace Gu Longa; atmosférické, tak trochu macabre fest... Trošilinku roztěkané... - a poněkud ujeté...:-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: jasný, to nemusíš ospravedlňovat. jen řikám že pak člověk bývá zklamán, když nedopatřením kouká na naprosto nejackieovský US film.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    SEEKER: Tak já s ním taky neviděl všecky filmy v kině a popravdě jeho pravý akční potenciál je v 80. letech, nicméně já ho vidím rád všude, je to hvězda mýho mládí a vůbec. To máš podobný, jako že zajdeš na divadelní představení svých capartů, i když stojí za houby, ale jsou tam oni. :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: no pokud chodíš jen na asijský bojový, tak to chápu, že se častějc do kina nedostaneš. :)
    Ale jasný, všichni to zkouknem, minimálně, abychom byli v obraze, ale jako jackie chan hraje taky třeba ve filmech jako Cesta kolem světa za 80 dní, nebo Rush Hour 3 - a kdo tohle chce vidět? Takže, přes absolutní respekt k němu, jméno pro mě ještě není argument pro návštěvu kina.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    M1C4A1: no tipl bych ze zadny
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    SEEKER: Jaký jiný asijský bojový filmy se v kinech promítají? :-)
    Já na Forbidden Kingdom slyšel skoro samý dobrý ohlasy a hlavně tam hraje můj miláček Jackie Chan, takže to nemůžu propásnout.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: no myslim, že když chodíš 1-2x za rok, tak, soudě podle ohlasů na FK, by sis asi rozhodně vybral líp.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    SEEKER: Nevím, vůbec netuším, kdy a kde kdo to distribuuje.
    Takže na kino se asi čekat nevyplatí a budu to někde sosat... no co už, je to jeden z mála filmů, na který jsem chtěl do toho kina doopravdy jít (chodím tak 1-2x za rok, to mě musí jó zaujmout).
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: A ono je to koupený do distribuce? Mám pocit, že pro příštích 12 mědíců s tim teda nikdo zatim nepočítá
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Nevíte, kdy se dostane do ČR Forbidden kingdom?
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    ROCH se mi už ale vůbec nelíbil. Musel jsem ho típnout..
    PIETA
    PIETA --- ---
    A jsem na tom tak špatně, že když tu ty zkratky začaly lítat, ani jsem se nemusel nikam dívat. (-;
    PIETA
    PIETA --- ---
    Legend of Condor Heroes / Return of Condor Heroes (-;
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    asi nejsem v těch sekanicích tak zanořen, no... ale co je to LOCH a ROCH??!
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Titulky k tomu jsou.
    Ale když nejdřív dokoukáš ty Constables, taky neprohloupíš...;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: A je to aspoň k dispozici jen v originálním znění bez titulků?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Průběžně koukám na ROCH 06... Fakt, že neznám LOCH mi zatím nijak nevadí ani nepřekáží - a jsem hodně zvědavá, jak se změní moje vnímání postav a událostí v ROCH až LOCH zhlédnu.
    Yang Guo (hlavní hrdina) mi strašně leze na nervy, ale teoreticky by měl bejt ještě minimálně jednou nohou v pubertě, tak doufám, že se to časem zlepší.
    Liu Yifei jako Xiao Long Nu, to už je jiný kafe - ale její poněkud zlou starší spolustudentku Li Mo Chou mám radši (je hezčí, pravděpodobně nešťastná a tak celkově hodně, hodně cool)...
    Taky se tam objevila strašně sympatická smečka Mongolů...
    Taoista Zhen Zhi Bing je rovněž fajn... Přemýšlím, jestli ho má radši ta moje část se slabostí pro morálně problematický uhejbáky obecně, anebo ta moje část se slabostí pro Cheng Hao Fenga, ale asi to bude 50/50.

Pieta: Fakt to stojí za to...;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam