• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jj, to je dost ukrutný...:-) Dík - tohle jsem delší dobu hledala...:-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Záleží kde.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak mě napadá - kdyby se měl třeba eventuelně domlouvat nějaký sraz, na kterém by se promítlo pár filmových lahůdek - a možná i pár dílů z nějakého toho seriálu... Byl by o něco podobného zájem?
    Jen předběžně sonduju, zatím se nic konkrétního nerýsuje.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Dnes Kickboxer 4... To svět nežral...:-)))

Chuť jsem si spravila prima gorefestem v Human Lanterns...:-]
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jj, to je dobrá haluz...:-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MAEDHROS: Mě tam pobavilo dole to porovnání s filmem 300. :-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Pomalu (vlastně čím dál rychleji) se vynořují větší a lepší a hezčí a hezčí obrázky k Red Cliff...
    Maz na Wuxiasociety to docela pilně hrne do příslušného fóra:
    http://wuxiasociety.org/forum/viewtopic.php?t=64&start=225
    Už teď je jasný, že droolfest to bude - nezbývá, než doufat, že to bude i fajn film.
    Začínám se docela hodně těšit.
    MAAACA
    MAAACA --- ---
    MAEDHROS: ad serialy - nektery jsou opravdu prima - ja mam prave rozkoukano Huo Yuan Jia (ta nova verze z 2007) a parada, sice ne tak dobry jako Fatsaan Jaan (zatim), ale dobry, ted prave dotahuji Wing Chun, tak se tesim... Na druhou stranu tech diiiluuuu, kde na to ma clovek brat cas:)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    All Men Are Brothers (nebo taky Water Margin II) je lepší než Water Margin. Dost možná mi hodně pomohlo, že většinu aktérů už jsem z Water Margin znala - a AMAB na to (se mi zdálo) hodně spoléhá. Nicméně je znát, že Chang Cheh byl tentokrát jako režisér výrazně dominantní (počet režisérů se oproti Water Margin smrsknul na 2 - a Wu Ma asi zůstal uctivě v pozadí) - a zaplaťpámbu za ty dary. Což říkám nejen jako velká milovnice filmů CC, ale i z toho prostýho důvodu, že All Men Are Brothers je tím pádem film, kterej ví, čím chce bejt. Je za tím víceméně ucelená, kompaktní a zřetelně patrná vize, člověk nemá pocit, že sleduje 4 filmy najednou. Navíc, CC prostě uměl uvést hrdiny na plátno s plnou parádou a přinutit diváka, aby je miloval, i když na scéně pobyli krátce nebo se chovali jak idioti (nebo obojí) - aspoň na mě způsob, jakým Chang Cheh svoje hrdiny prezentuje, 100% zabírá... Takže když jsem sledovala AMAB, prožívala jsem to podstatně intenzivněji, než Water Margin.
    ...částečně to samozřejmě souvisí i s tím, že v sequelu umře o dost víc lidí než v prvním díle...;-)
    Jo... A Wong Chung se definitivně prosekal mezi moje oblíbence. Klaďase i záporáky dává na výbornou a "haughty sneer" zvládá skoro tak dobře jako Wei Pai...:-)

M1C4A1: Pošta...:-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MAEDHROS: Přiznej se, kde to furt hledáš? Já mám problém najít byť jen starší filmy s Jackie Chanem, natož tady takový neznámý... :-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Return of the Sentimental Swordsman se mi líbil o něco víc než Sentimental Swordsman. Obsadit Fu Shenga jako Jin WuMinga byl ovšem hodně blbej nápad. Jin WuMing je nelítostnej zabiják, citově v podstatě mrtvej člověk. Hodně temná, zneklidňující postava. Fu Sheng byl prostě...Fu Sheng...:-) Ne že by to zahrál špatně - ale prostě to není ono, pořád vypadá jako docela milej chlapík s blbým účesem...:-)
    No a ten vějíř, kterým Chor Yuen vybavil Li Xun Huana (a na němž - jak jsem se dověděla - je ještě ke všemu napsáno "Little Li Flying Dagger, Once thrown, Never Misses" či tak něco), to už jsem komentovala v souvislosti se Sentimental Swordsmanem.
    Jinak je to úžasně poetickej film - se spoustou naprosto úžasných soubojů. A z hereckýho obsazení musí bejt každej Shaw Brothers fanatik v sedmým nebi. Tuze příjemné pokoukání.

Deadly Duo - David Chiang a Ti Lung hrajou to, co obvykle: Ti Lung je larger than life, bez bázně a hany, impozantní, sošnej a když to jen trochu jde, do půl těla svlečenej. A strašně cool. David Chiang je tak nějak blazeovaně nad věcí, tak trochu romantickej, tak trochu tragickej, tak trochu rozšafnej, tak trochu lone wolf... A strašně cool.
    Ten film měl IMHO bejt buď delší, anebo přímočařejší a víc zacílenej na ono ústřední "deadly duo"... Takhle se v něm během necelých 90 minut zbytečně moc pozornosti a času vyplácá na postavy, který není beztak čas náležitě rozvinout - a vůbec, na to, aby to byla epika o celý smečce hrdinů, je to trošičku krátký - a ve výsledku je Deadly Duo nakonec filmem poněkud bez zápletky a bez náležitého tahu na bránu, který by za trochu jiných okolností mohlo mít. Jinak je to ale dost typickej Chang Cheh skoro se vším, co k tomu patří (krev, hrdinství, sebeobětování, homosocial bonding) - takže pro mě osobně nanejvýš pozitivní diváckej zážitek...:-) (I když - je tam taková scéna s přecházením mostu... Při který jsem se neubránila pomyšlení na to, že kdyby existovalo něco jako Darwinovy ceny v jianghu, o vítězech pro ročník 1971 je asi rozhodnuto...;-))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Přijde na to jaký seriály a jaký filmy a jaká kvalita...;-) Třeba některý starý ATV klasiky mají opravdu moc fajn choreografii, nový seriály z mainlandu (teda - ty dva, který můžu posoudit ;)) poměrně velkorysou výpravu... Řada serošů je navíc velmi kvalitně obsazená, v TV hojně působili (a působí) lidi jako David Chiang, Norman Chu, Adam Cheng, Cheng Lei nebo Damian Lau... V TV ostatně začínali i lidi jako Leslie Cheung, Andy Lau nebo Tony Leung... A pokud jde o to přenést na plátno dějově spletitej wuxia román narvanej desítkama postav, seriál je o něco šikovnější médium než film...;-)
    Doporučuju nepodceňovat...;-)

Ad ROCH 06 - Yang Guo mi *pořád* leze na nervy. Vlastně je to čím dál horší. Asi bych to vnímala jinak, mít to přečtený - ale prostě mě sere...:-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Kung fu seriály nesleduju, páč žádný ani neznám. A popravdě moc nevěřím, že by se jejich kvalita mohla rovnat kvalitám filmů.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PIETA: tak to sem zvědav, já to zatim jen tak proklik.
    PIETA
    PIETA --- ---
    SEEKER: To mi připomnělo Chocolate - něco mezi Ong Bak, samurajskou sekárnou, gangsterkou a Rain Manem. Ale dobrý. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Zrovna na případnou přehlídku stylů se docela těším - z traileru to rozhodně vypadá na prima bejkárnu.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Hm, no těšíme se, trailer nevypadá zle, akorát trochu obavy, aby to nebyla moc velká zplácanina. Že patosu bude přehnaně, to je jisté, na naivního hrdinu a jednoduchoučký příběh jsme z předchozích filmů s Tonym Yaa zvyklí, ale ty titulky v promu naznačující, že v tomhle filmu bude všechno (kung fu, muay thai, samurai slasher...), mě trochu děsí. No a pak taky jak to Tony ukočíruje na obou stranách barikády (to jest před i za kamerou)
    MASTA
    MASTA --- ---
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Nová anketa, račte se vyjádřit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam