• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    PIETA
    PIETA --- ---
    SEEKER: To mi připomnělo Chocolate - něco mezi Ong Bak, samurajskou sekárnou, gangsterkou a Rain Manem. Ale dobrý. (:
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Hm, no těšíme se, trailer nevypadá zle, akorát trochu obavy, aby to nebyla moc velká zplácanina. Že patosu bude přehnaně, to je jisté, na naivního hrdinu a jednoduchoučký příběh jsme z předchozích filmů s Tonym Yaa zvyklí, ale ty titulky v promu naznačující, že v tomhle filmu bude všechno (kung fu, muay thai, samurai slasher...), mě trochu děsí. No a pak taky jak to Tony ukočíruje na obou stranách barikády (to jest před i za kamerou)
    MASTA
    MASTA --- ---
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Nová anketa, račte se vyjádřit.
    DAWEK
    DAWEK --- ---
    tak zrovna to Dao se nakonec nekonalo a místo toho byl nejvíc nejklasičtější Klášter Shao Lin s Jet -lim... ale jinak Master of the flying Guillotine byl famózní, dával jsem si to předtím doma, ale s pořádným zvukem a v podzemním klubu to bylo úplně jiný kafe - nebe a dudy :)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    hm, o akci jsem věděl, ale psycho ve škole mi neumožnilo účast. no ale jak tak koukám, sice převážně známé věci často jsoucí u nás v distribuci, ale pár lahůdek typu Exiled, Jedna noc v Mongkoku, či Harkovo Dao by se tam našlo! Zrovna toho Harka bych teda fakt rád viděl na plátně, to je formálně fakt precizní kousek a přitom tak syrově nasnímanej, kamera při soubojích je často uplně šílená a manická
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Co Master of the flying Guillotine, líbil? :-)
    Osobně mě mrzí, že jsem Akci Hongkong nedala - ale můj víkend byl převážně pracovně-školní.
    DAWEK
    DAWEK --- ---
    teeda zásadní kousky říznuté posledními hity z produkce HK byly k vidění teď o víkendu na http://www.filmale.cz - viz sekce "Akce Hongkong"... návštěvnost byla spíš mizivá, na každý kousek tak 10 lidí... tak a teď s pravdou ven a výmluvy na stůl! Jak to, že tam nikdo nebyl?
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: (((-: Má bod.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ani jeden z vás nemá na mýho taťku...
    Dneska přišel do pokoje, zrovna když jsem sledovala Wandering Swordsmana, uviděl na monitoru Lily Li a zeptal se: "To je Had?"
    :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PIETA: jj, to znám moc dobře. skloubit mou zálibu v asijském filmu s absolutním nedostatkem schopnosti rozeznávat obličeje (a natož ty asijské), je fakt oříšek :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    No vida - zjevně to chtělo akorát dostatečně intenzivní vystavování se HK a SB paprskům...:-) Za chvíli až budeš u filmů vykřikovat "jé, hele, Chan Sing!" ;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    Jo, a leveluju. Už jsem postoupil z "v tom filmu hrál [jméno strašně profláklého ksichtu]?" na "už zase tenhle, jak on se jenom jmenuje...".
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já zas dokoukala Wandering Swordsmana - a taky doporučuju. The best of Chang Cheh to není, ale jsou tam nááádherný momenty.
    ...a pokud mě zrak neklamal, tak i týpek s mečem v opasku...;-)
    O Davidu Chiangovi se rozepisovat nebudu, je k sežrání jako vždycky.
    PIETA
    PIETA --- ---
    Tak jsem dokoukal všechny čtyři díly Brave Archera, fakt můžu doporučit. Je to moc příjemně epický. Akorát se připravte, že čtyřka je dost jiná, míň vážná a dramatická, i když se tak první třetinu tváří, že dramatická bude. (-;
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Flying Guillotine je naprostá bomba. Herecký onsazení je výborný, ale hlavně - má to nádherně hustou, místama docela depresivní atmosféru - a z tý létající gilotiny jde opravdu parádní děs. Majstrštyk.

Flying Guillotine 2 - obsazení opět velmi sympatické, body k dobru za nesmírně pohlednou a sympatickou hrdinku... Co do atmošky už tenhle film tak nepíše, ale místama je působivě bezvýchodnej - a mandžuskej císař je v něm ještě o něco působivější svině než v jedničce (však taky Ku Feng)...

Magic Blade - adaptace Gu Longa; atmosférické, tak trochu macabre fest... Trošilinku roztěkané... - a poněkud ujeté...:-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: jasný, to nemusíš ospravedlňovat. jen řikám že pak člověk bývá zklamán, když nedopatřením kouká na naprosto nejackieovský US film.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    SEEKER: Tak já s ním taky neviděl všecky filmy v kině a popravdě jeho pravý akční potenciál je v 80. letech, nicméně já ho vidím rád všude, je to hvězda mýho mládí a vůbec. To máš podobný, jako že zajdeš na divadelní představení svých capartů, i když stojí za houby, ale jsou tam oni. :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: no pokud chodíš jen na asijský bojový, tak to chápu, že se častějc do kina nedostaneš. :)
    Ale jasný, všichni to zkouknem, minimálně, abychom byli v obraze, ale jako jackie chan hraje taky třeba ve filmech jako Cesta kolem světa za 80 dní, nebo Rush Hour 3 - a kdo tohle chce vidět? Takže, přes absolutní respekt k němu, jméno pro mě ještě není argument pro návštěvu kina.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    M1C4A1: no tipl bych ze zadny
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    SEEKER: Jaký jiný asijský bojový filmy se v kinech promítají? :-)
    Já na Forbidden Kingdom slyšel skoro samý dobrý ohlasy a hlavně tam hraje můj miláček Jackie Chan, takže to nemůžu propásnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam