All Men Are Brothers (nebo taky
Water Margin II) je lepší než
Water Margin. Dost možná mi hodně pomohlo, že většinu aktérů už jsem z
Water Margin znala - a AMAB na to (se mi zdálo) hodně spoléhá. Nicméně je znát, že Chang Cheh byl tentokrát jako režisér výrazně dominantní (počet režisérů se oproti Water Margin smrsknul na 2 - a Wu Ma asi zůstal uctivě v pozadí) - a zaplaťpámbu za ty dary. Což říkám nejen jako velká milovnice filmů CC, ale i z toho prostýho důvodu, že
All Men Are Brothers je tím pádem film, kterej ví, čím chce bejt. Je za tím víceméně ucelená, kompaktní a zřetelně patrná vize, člověk nemá pocit, že sleduje 4 filmy najednou. Navíc, CC prostě uměl uvést hrdiny na plátno s plnou parádou a přinutit diváka, aby je miloval, i když na scéně pobyli krátce nebo se chovali jak idioti (nebo obojí) - aspoň na mě způsob, jakým Chang Cheh svoje hrdiny prezentuje, 100% zabírá... Takže když jsem sledovala AMAB, prožívala jsem to podstatně intenzivněji, než
Water Margin.
...částečně to samozřejmě souvisí i s tím, že v sequelu umře o dost víc lidí než v prvním díle...;-)
Jo... A
Wong Chung se definitivně prosekal mezi moje oblíbence. Klaďase i záporáky dává na výbornou a "haughty sneer" zvládá skoro tak dobře jako Wei Pai...:-)
M1C4A1: Pošta...:-)