• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Ještě furt nečtu, ale dění v ROCH už tak trochu znám z Brave Archera, kde mi ty pletky a motanice byly velmi sympatické, takže do budoucna nic nevylučuju. (:
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    MAEDHROS: ROCH jsem jako seriál vydržel někam do osmého dílu a nevím jestli tomu dám ještě šanci, proto mě ani kniha nijak zvlášť neláká - zvlášť mě pak nelákají citáty v klasické čínštině, které lze od knih wuxia žánru očekávat v hojné míře. Někdy se do toho asi pustím, abych i z tohoto žánru něco vyzkoušel, ale teď mi tu čeká ve frontě spousta jiných knih, které mají přednost...

BTW, Red Cliff má jít u nás do kin údajně jen v nějaké zkrácené verzi vzniklé sestříháním obou dílů, což je imho svatokrádež a na velkém plátně bych si to tím pádem nechal ujít...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Včera jsem dospěla k zatím bezkonkurenčně nejúžasnější pasáži v "Return of Condor Heroes" - souboj mezi Ouyang Fengem a Hong Qigongem na Hua Shan... Musela jsem to číst na etapy, protože jsem seděla v buse a bylo nutno krotit emoce do té míry, abych se nerozslzela nad únosnou míru. Ty dva znám v podstatě jen ze sledování ROCH (+ Ashes of Time) - ale ten duel se Jin Yongovi hodně, hodně poved.

Nicméně, dojem, že Yang Guo je nesympatický hovado, neustále přetrvává. V Zhang Jizhongově verzi ROCH to teda asi nebylo *jen* Huang Xiaomingem, že byl YG k nesnesení, dlužím HXM menší omluvu.

Jen kontrolní dotaz - čte ty knížky mimo mě ještě někdo?
    (Kdyžtak to berte jako doporučení, i v těch fanovskejch překladech to celkem stojí za to.)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    BTW - Guan Yu mi v Chi bi přišel naprosto výbornej...
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    tak uz me red cliff potkal taky, velice pekne a prijemne na divani, rozhodne to splnilo moji predstavu o tom, co jsem od filmu cekal, jsem zvedav co prinese dil druhy
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Red Cliff je naprosto boží - a nemůžu se dočkat, až bude možnost zkouknout to na velkým plátně. Vůči obsazení absolutně nemám výhrad (což ovšem může být i tím, že nejsem dostatečně obeznámena s Romancí tří království)... A kouká se na to opravdu velice hezky. Hladově očekávám druhej nášup.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    M1C4A1: Hmm, někdy bych ti mohla něco...půjčit...:-)

Jinak, zkoukla jsem Angry Guest (E ke), sequel k Duel of Fists. Velmi příjemný (a mihne se tam mladičkej Law Lok Lam, což mě velice potěšilo, protože jako Lang Huet v "Return of the Undercover" si získal moje nehynoucí sympatie na věčné časy a nikdy jinak...;-)). Finále mě trošilinku zklamalo (ale ne moc, v zásadě se mi líbilo - jen jsem měla vyšší očekávání) - ale jinak velmi důstojnej sequel k fajn filmu.
    Některým by se mohl líbit i o dost víc než jednička, vzhledem k tomu, že Tokiem se Chang Cheh nenechal unést tak jako v jedničce Bangkokem, takže vyhlídkové jízdy se tentokrát nekonají...;-) Film navíc velmi plynule dějově navazuje na jedničku, takže rozjezd je ostrej a stylovej - a nasazený tempo si Angry Guest drží. Ti Lung tolik neukazuje nohy, což je dost škoda, ale dobrá zpráva pro chlapy je, že se tam vyskytnou jedny pěkný prsa...:-)
    Dobrá zpráva pro všechny - coby evil boss z Tokia se zjeví sám Chang Cheh. Ne že by to bylo přímo na Golden Horse Award, ale srdce fanouškovo to velmi potěší.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MAEDHROS: Hele a nebydlíš někde u Brna, že bych si k tobě na ty filmy chodil? :D Na tom fluxbulletinu to vzdávám, aktivitu nenahrabu a i kdyby jo, tak je to tam všecko na rapidsharech a to bych tahal jeden film měsíc.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    The Assassin - úžasná záležitost. Výpravné, epické, heroické, tragické. Krása. 10/10

Delightful Forest - parádní sólo pro Ti Lunga. Skutečně delightful, hlavně to krvavé finále. 9/10
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Tak jsem trochu se zpožděním (chtěl jsem na to jít původně během prázdnin do kina, ale nakonec mi to nevyšlo) viděl první část Red Cliff a jako jo, povedlo... a už se nemůžu dočkat druhé části - ať už je kua leden :) Jisté drobné výhrady by sice byly (třeba ten Zhuge Liang v podání Takeshiho Kaneshira mi moc neseděl), ale i tak se na to koukalo skvěle...
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MAEDHROS:
    jj souhlasim i s tim divna :))
    az budes mit shlednuto dej vedet jak te to nadchlo, dle toho zvazim zda to taky omrknu :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ashes of Time je úžasná věc. Divná, ale naprosto úžasná. Na Redux jsem velmi zvědavá.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MAEDHROS:
    ano poznal jsem, dle toho slova, ze to s tim bude mit neco psolecneho, jen jsem chtel vedet zda to prekopali, nebo co s tim udelali... kazdopadne puvodni film mel neco do sebe...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Něco zcela novýho s Leslie Cheungem - těžko...;-))
    To "Redux" IMHO mluví samo za sebe...;-)
    Je to trochu předělaný. Co jsem zatím četla - brát s rezervou, samo - nová verze by si měla podržet ducha a náladu originálu, ale měla by být o něco "srozumitelnější".
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MAEDHROS:
    neni nahodou puvodni Ashes of Time nekdy ze zacatky 90' let?
    tohle je predelany, nebo neco zcela novyho?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ashes of Time Redux vypadá vážně...dobře.
    http://www.youtube.com/watch?v=_ZlxM42QXM4

MIHALS: Zatím jsem neviděla, ale ohlasy ze všech možnejch stran jsou vesměs pozitivní.
    MIHALS
    MIHALS --- ---
    znate tohle? stoji to za to? ted to sosam ale jede to pomalu
    http://www.csfd.cz/film/1431-a-gai-waak-juk-jaap/
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Teď jsem opět shlédl Fong Sai Yuk s Jet Lim. Lahůdečka, takovej drunken master styl, kde i Jet Li umí zahrát komický scény. Žeru to. :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    V rámci pátrání po čemkoli, v čem se zjevil Wei Pai, zhlédnuta zas jedna úžasná příšernost...:-) Deadly Pursuit. Nejspíš taiwanská produkce, ale možná je to nějakej HK telefilm, já to nepoznám...:-)
    Hodné pozornosti je, že Sun Chien je tam taky. Tentokrát se (narozdíl od Revenge of Beautiful Killer, který jsem tu zmiňovala před časem) aspoň spolu poperou.
    Pár docela prima soubojů, dva Venoms (a zrovna ti nejméně provaření, což potěší), Leung Kar Yan, Sun Chienův úžasně ďábelský (a přisámbohu velmi nakažlivý) smích (ten jeho padouch se smál v každičký scéně - a pořád; až bych se divila, kdyby to neměl i ve jméně) - svá pozitiva to mělo.
    Pokud vás berou obskurnosti a béčka (případně některé ze zúčastněných individuí), tak youku:
    part 1 - http://v.youku.com/v_show/id_XMzM4OTQxODA=.html
    part 2 - http://v.youku.com/v_show/id_XMzM4OTQyMTY=.html

Možná, že kdybych jim rozuměla, bylo by to tak o třídu lepší. (Tj. polepšilo by si to na úžasné horší 4/10.)
    Každopádně to individuum, co to stříhalo, muselo být hodně velký diletant. Když je střih tak špatný, že to trkne i mě - to už je co říct....:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ten už je nějakou dobu mezi odkazama v záhlaví...;-)
    Já samuraje náhodou docela ráda, i když jsem rozhodně spíš sinofil než japanofil...:-)
    Časem bych určitě hrozně ráda nakoukala aspoň toho Kurosawu a další zásadní old-school věci...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Mě teď plně zaměstnává těšení se na "The Four"...:-) (A zjistila jsem, že na Buyoyo se dá objednat "Si Da Ming Bu Chong Chu Jiang Hu" - strašně mě svrbí prsty. Kdyby nebylo tak k*revsky drahý to poštovný, VCDčka už jsou asi na cestě...:-))

Jinak...
    Murder Plot - fajn věc, lehkej nadprůměr. Další z Chor Yuenových adaptací Gu Longa, aspoň myslím. Rozhodně to má ten "gu long vibe", což je velký pozitivum. Pak je tam taky David Chiang, což je vždycky dobrej důvod se na něco podívat. Ale nedraplo mě to tak jako např. Sentimental Swordsman a Return of Sentimental Swordsman. Začíná ve mně klíčit podezření, že Chor Yuenovy gu-longovky jsou prostě lepší, když si danou záležitost nejdřív přečtete.
    7/10.

Opium and the Kung Fu Master - bomba. Obsazení je prvotřídní, souboje velmi podařené, celé to drogové téma na kung-fu film až nezvykle naléhavé, slapstick střídá ždímačku na slzičky (účinnou, podotýkám), tempo je vyrovnané, svižné a správně vygradované. Ten film prostě tak nějak nemá chybu. 10/10.
    MAAACA
    MAAACA --- ---
    MALKHUT: real kung fu aka fatsaan jaan je super serial z prostredi wingchun [yuenbiao aka leungjaan sifu], doporucuju, ja mam ted 'pokracovani' s nazvem wingchun, ale jeste jsem se k tomu nedostal... jinak doporucuju stahovat na http://www.d-addicts.com , jsou tam i english titule, super je serial huoyuanjia, ale bude tam toho vic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam