• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    MASTA
    MASTA --- ---
    MALKHUT: Nevim kdo je pako ale Ong Bak 2 je to co postnul M1C4A1, to že film Tom Yum Gung lidi považujou za Ong Bak 2 je demence někoho jinýho...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    A další, z čeho chčiju nedočkavostí písek, je Ong Bak 2 : http://www.youtube.com/watch?v=yDRUn6hBOP0&feature=related
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Tak jsem stáhl a podíval se na Chocolate - http://www.youtube.com/watch?v=OGjUyu9c8Ng
    Jsem se asi zamiloval, já tu holku chci! :D
    CHUNCAI
    CHUNCAI --- ---
    Pristi tyden od utery 21.10. do patku 24.10. se kona prehlidka 4 TAIWANSKYCH FILMU v ramci Dnu Taiwanu v Praze, vstup zdarma:

http://www.taiwanembassy.org/cz/ct.asp?xItem=69233&ctNode=2811&mp=147

Místo: projekční sál paláce Aventin, Purkyňova 4, Praha 1
    vždy od 18hod

21.10.2008 Třikrát (2005), režie Hou Hsiao-hsien
    Tři filmové povídky, milostné příběhy muže a ženy, odehrávající se na Tchaj-wanu v letech 1911, 1966 a 2005.

22.10.2008 Střevícová víla (2005), režie Yun Chan-lee
    Pohádkový film, který procestoval téměř všechny asijské filmové festivaly, připomene Amélii z Montmartru.

23.10.2008 Čokoládový rap (2006), režie Chi Y.Lee
    Svět tchajwanského breakdancingu

24.10.2008 Rybářovo štěstí (2005), režie Tseng Wen-chen
    Tři mladíci žijící na Orchidejovém ostrově jsou pro své přátelství přezdívání Tři mušketýři. Jejich poklidný svět naruší příjezd krásné dívky z Tchaj-peje.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Trickster to on je, hovado taky... Sama se divím, že mu nemůžu přijít na jméno.
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: V BA4 se Yang Guo objevil, ale byl to spíš takovej trickster a sympatický hovado, než že by vyloženě vadil.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak si přečti LOCH...:-) Aspoň nebudeš muset snášet to Yang Guovo věčný "GuGu! GuGu!" :-]
    PIETA
    PIETA --- ---
    Hmm, měl jsem pocit, že LOCH je o tom, když starci z Brave Archera byli ještě mladí, ale pravdu máš ty.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Brave Archer je z větší části spíš LOCH, pokud vím...
    Yang Gua vidím až na seznamu figur v Brave Archer and His Mate...
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Ještě furt nečtu, ale dění v ROCH už tak trochu znám z Brave Archera, kde mi ty pletky a motanice byly velmi sympatické, takže do budoucna nic nevylučuju. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SAREVOK: S citáty v klasické čínštině si musí dělat hlavu jen ti, co to čtou čínsky...;-) (Taky bych ráda... Hlavně proto, že si prostě *chci* přečíst nějakýho Wen RuiAana a ráda bych a Bi xue jian - a tam to s překladama vázne.)

Kterou verzi ROCH jsi viděl?
    Jestli tu Zhang Jizhongovu, tam to začne bejt výrazně lepší, jakmile nastoupí Jin Lun. (Já teda začátek překlepala v pohodě, protože jsem se upnula na Quanzhen a Zhen Zhibinga...;-))
    Na ROCH mě baví v podstatě úplně všechno kromě hlavních hrdinů - ale vedlejší postavy mají naštěstí prostoru dostatek a čte se to náramně dobře.
    Něco mi říká, že LOCH mě bude bavit víc.
    Pokud bys chtěl něco vyzkoušet, Xiao Li Fei Dao od Gu Longa je IMHO fajn začátek...;-)

Ad Red Cliff - jo, to se ví už dlouho, že nejen my Češi, ale zápaďáci obecně dostanem Chi bi střižený a v jednom balíku. Do kina na to asi půjdu, prostě proto že to chci vidět ve velkým.
    Lidem, co se občas vyskytujou v Číně, těm se to mluví...;-)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    MAEDHROS: ROCH jsem jako seriál vydržel někam do osmého dílu a nevím jestli tomu dám ještě šanci, proto mě ani kniha nijak zvlášť neláká - zvlášť mě pak nelákají citáty v klasické čínštině, které lze od knih wuxia žánru očekávat v hojné míře. Někdy se do toho asi pustím, abych i z tohoto žánru něco vyzkoušel, ale teď mi tu čeká ve frontě spousta jiných knih, které mají přednost...

BTW, Red Cliff má jít u nás do kin údajně jen v nějaké zkrácené verzi vzniklé sestříháním obou dílů, což je imho svatokrádež a na velkém plátně bych si to tím pádem nechal ujít...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    少年四大名捕 (The Four)
    http://d-addicts.com/forum/viewtopic_65288.htm
    A už i s titulkama...
    Doporučuju. Zatím je to něco jako soudce Ti řízlej Profesionálama, to všechno ve wuxia balení...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Heroes of the East fórum:
    http://www.atfreeforum.com/heroesoftheeast/index.php
    Přijďte to tam trochu zalidnit...;-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Včera jsem dospěla k zatím bezkonkurenčně nejúžasnější pasáži v "Return of Condor Heroes" - souboj mezi Ouyang Fengem a Hong Qigongem na Hua Shan... Musela jsem to číst na etapy, protože jsem seděla v buse a bylo nutno krotit emoce do té míry, abych se nerozslzela nad únosnou míru. Ty dva znám v podstatě jen ze sledování ROCH (+ Ashes of Time) - ale ten duel se Jin Yongovi hodně, hodně poved.

Nicméně, dojem, že Yang Guo je nesympatický hovado, neustále přetrvává. V Zhang Jizhongově verzi ROCH to teda asi nebylo *jen* Huang Xiaomingem, že byl YG k nesnesení, dlužím HXM menší omluvu.

Jen kontrolní dotaz - čte ty knížky mimo mě ještě někdo?
    (Kdyžtak to berte jako doporučení, i v těch fanovskejch překladech to celkem stojí za to.)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    BTW - Guan Yu mi v Chi bi přišel naprosto výbornej...
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    tak uz me red cliff potkal taky, velice pekne a prijemne na divani, rozhodne to splnilo moji predstavu o tom, co jsem od filmu cekal, jsem zvedav co prinese dil druhy
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Red Cliff je naprosto boží - a nemůžu se dočkat, až bude možnost zkouknout to na velkým plátně. Vůči obsazení absolutně nemám výhrad (což ovšem může být i tím, že nejsem dostatečně obeznámena s Romancí tří království)... A kouká se na to opravdu velice hezky. Hladově očekávám druhej nášup.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    M1C4A1: Hmm, někdy bych ti mohla něco...půjčit...:-)

Jinak, zkoukla jsem Angry Guest (E ke), sequel k Duel of Fists. Velmi příjemný (a mihne se tam mladičkej Law Lok Lam, což mě velice potěšilo, protože jako Lang Huet v "Return of the Undercover" si získal moje nehynoucí sympatie na věčné časy a nikdy jinak...;-)). Finále mě trošilinku zklamalo (ale ne moc, v zásadě se mi líbilo - jen jsem měla vyšší očekávání) - ale jinak velmi důstojnej sequel k fajn filmu.
    Některým by se mohl líbit i o dost víc než jednička, vzhledem k tomu, že Tokiem se Chang Cheh nenechal unést tak jako v jedničce Bangkokem, takže vyhlídkové jízdy se tentokrát nekonají...;-) Film navíc velmi plynule dějově navazuje na jedničku, takže rozjezd je ostrej a stylovej - a nasazený tempo si Angry Guest drží. Ti Lung tolik neukazuje nohy, což je dost škoda, ale dobrá zpráva pro chlapy je, že se tam vyskytnou jedny pěkný prsa...:-)
    Dobrá zpráva pro všechny - coby evil boss z Tokia se zjeví sám Chang Cheh. Ne že by to bylo přímo na Golden Horse Award, ale srdce fanouškovo to velmi potěší.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MAEDHROS: Hele a nebydlíš někde u Brna, že bych si k tobě na ty filmy chodil? :D Na tom fluxbulletinu to vzdávám, aktivitu nenahrabu a i kdyby jo, tak je to tam všecko na rapidsharech a to bych tahal jeden film měsíc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam