• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: tak s tímhle fakt opatrně, to je dost extrémní tvrzení, Bruce Lee byl skoro jedinej, s kym se točily filmy s dlouhými záběry, naopak skoro všichni hk režiséři prosluli schopností neuvěřitelným způsobem rytmizovat film pomocí střihu a prakticky vždy to, myslím, bylo ku prospěchu věci, Tsui Hark by mohl vyprávět.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Bojovým filmům málo prospívají prostřihy; čím delší ta scéna je natočená v kuse, tím to vypadá líp.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MASTA: nevim co jsem cekal, ale me to prijde primo strasny.. priznavam ze jsem nikdy nic takovyho netocil ani jako protagonista ani jako reziser/kameraman, osobne bych s necim takovym do sveta nesel
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Huráá!
    MASTA
    MASTA --- ---
    SEEKER: Zase takovej boom to není :) hraje tam Čínan i Brazilec, ale oba dva žijí zde v PRaze, takže zase žádný terno. Ale na druhou stranu oba jsou v tom co dělaj dobrý. A lidé co tam hrají jsou fakt slibný, ale to všechno může zabít špatná choreografie tak uvidíme. :)

slušný věci jsme dělali už před deset rokama :) http://www.youtube.com/watch?v=xFHiIvWlVxs

http://www.youtube.com/watch?v=wMVjvdUTSzk
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Updaty TV programu v záhlaví zdaleka nestíhám tak, jak bych si představovala...:-)
    Takže pokud jste prošvihli New Police Story, biju čelem o zem.
    Mám nejasnej dojem, že dnes (tj. ve čtvrtek) odpoledne poběží pro změnu A Chinese Tall Story...
    Což vlastně není ani klasickej martial film, ani wuxia, ale tak ono to vlastně jednoznačně nezapadá do *žádné* jasně vymezitelné škatule - a je to velmi mile (a velmi) potrhlé.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    "Lethal Weapons of Love and Passion" (ten angl. název je běsnej, já vím) se zatím tváří jako velice fajn podívaná. A už od začátku se to tuze pěkně zamotává.
    A samozřejmě oblíbení old-timeři (Gordon Liu, David Chiang, Eddy Ko) k tomu.
    KH_B
    KH_B --- ---
    SEEKER: však jo...
    na druhou stranu, třeba zrovna v případě Shanghai Knights byla polovina štábu česká, včetně takovejch zásadních departmentů jako výprava nebo produkce...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    KH_B: eh to je ale dost zásadní rozdíl, že. To že si sem někdo přijede něco točit, nic neznamená; prostě se mu nechtělo táhnout až třeba do rumunska, kde jsou sice levnější, ale neposkytnou takové zázemí apod.
    Já jsem tím teda fascinován, že z famu vyleze takováto absolventská práce. Doufám, že se vydaří. Zítra snad zjistím něco více.
    KH_B
    KH_B --- ---
    ...jako pár podobnejch filmů už se tady točilo, třeba Shanghai Knights s Jackie Chanem ( http://www.vypravafilmu.cz/ --- realizace/2002 ) ...... a rozhodně nebyl jedinej... ale pravda, o žádným ryze českym nevim ;)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SEEKER: Syn kámoščinýho taiji mistra má na ksichtoknížce album fotek s názvem "film a zkouška film".
    Jestli to je ono nebo není ono nebo co přesně to je, to nemám šajn, ale fotky vypadaj tuze badassně.
    :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    DEFILA: no říkám, že je to čerstvá věc, ještě se stříhá a říkal mi to známý toho režiséra, doufám, že jak se mu to dostane do rukou, tak to donese. A je to absolventský film, takže to asi automaticky neznamená, že půjde do distribuce.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    SEEKER:
    he? z jakeho roku? tomuhle neverim ani za mak...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    A tak já neříkám, že se tu občas něco nenatočí, ale Hollywood si tady tak maximálně pronajme ateliéry apod., není to ryze českej film. Mluvím spíš o výsledné kvalitě; já jsem taky točil s kámošema film, ale to nic neznamená. :)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: pozor pozor!! v čr totiž právě vznikl první kungfu film!! Je to prý absolventská práce famu natočená kdesi v karlíně, kame si ovšem údajně ten člověk pozval mistry z číny či brazílie na ultimátní sekačku!! víc nevím, doufám že se mi to dostane do rukou co nejdřív
    PIETA
    PIETA --- ---
    V Česku vzniká (donedávna vznikala) slušná část hollywoodské produkce. (:
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Jak může v Thajsku vzniknout takovejto film a v ČR se zmůžou akorát na pár přiblblých tragikomedií?
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Tak jsem už Ong Bak 2 viděl a musím říct - náádhera! Děj sice nic extra, ale o ten tu nešlo. Cílem byly vyšperkovaný souboje Tonyho Jaa a krásná ukázka thajské středověké kultury. Jsem nadšen. :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Většinou to odpovídá pár dní po vydání DVD. :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: hm to v klikyhácích obvykle ani nepíšou, kdy budou v ČR dostupné ripy :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    No samože myslím rip. :)
    Ale třeba Tom Yum Goong s Tony Jaa se sem už dostalo na DVD.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam