• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ...a Shek Kin, aby toho nebylo málo.
    Hoši... Stačilo.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ...zemřel Ho Meng Hua, režisér klasik jako Human Lanterns nebo Flying Guillotine...
    RIP.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MASTA: hele to znam - HKC je fajn! :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: tak s tímhle fakt opatrně, to je dost extrémní tvrzení, Bruce Lee byl skoro jedinej, s kym se točily filmy s dlouhými záběry, naopak skoro všichni hk režiséři prosluli schopností neuvěřitelným způsobem rytmizovat film pomocí střihu a prakticky vždy to, myslím, bylo ku prospěchu věci, Tsui Hark by mohl vyprávět.
    MASTA
    MASTA --- ---
    PEJR: Tak my s tim taky nikam do světa nechodili :) je to starý skoro deset let, bylo nám osmnáct a bavilo nás to. Ve svý podstatě to bylo něco jako tenhle klub, parta kluků co milovala asijský filmy akorát mi si to chtěli zkusit i točit... Moh bych se vymlouvat na spoustu věcí ale nebudu, v zásadě není o čem polemizovat, protože cos napsal je pravda.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Bojovým filmům málo prospívají prostřihy; čím delší ta scéna je natočená v kuse, tím to vypadá líp.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MASTA: nevim co jsem cekal, ale me to prijde primo strasny.. priznavam ze jsem nikdy nic takovyho netocil ani jako protagonista ani jako reziser/kameraman, osobne bych s necim takovym do sveta nesel
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Huráá!
    MASTA
    MASTA --- ---
    SEEKER: Zase takovej boom to není :) hraje tam Čínan i Brazilec, ale oba dva žijí zde v PRaze, takže zase žádný terno. Ale na druhou stranu oba jsou v tom co dělaj dobrý. A lidé co tam hrají jsou fakt slibný, ale to všechno může zabít špatná choreografie tak uvidíme. :)

slušný věci jsme dělali už před deset rokama :) http://www.youtube.com/watch?v=xFHiIvWlVxs

http://www.youtube.com/watch?v=wMVjvdUTSzk
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Updaty TV programu v záhlaví zdaleka nestíhám tak, jak bych si představovala...:-)
    Takže pokud jste prošvihli New Police Story, biju čelem o zem.
    Mám nejasnej dojem, že dnes (tj. ve čtvrtek) odpoledne poběží pro změnu A Chinese Tall Story...
    Což vlastně není ani klasickej martial film, ani wuxia, ale tak ono to vlastně jednoznačně nezapadá do *žádné* jasně vymezitelné škatule - a je to velmi mile (a velmi) potrhlé.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    "Lethal Weapons of Love and Passion" (ten angl. název je běsnej, já vím) se zatím tváří jako velice fajn podívaná. A už od začátku se to tuze pěkně zamotává.
    A samozřejmě oblíbení old-timeři (Gordon Liu, David Chiang, Eddy Ko) k tomu.
    KH_B
    KH_B --- ---
    SEEKER: však jo...
    na druhou stranu, třeba zrovna v případě Shanghai Knights byla polovina štábu česká, včetně takovejch zásadních departmentů jako výprava nebo produkce...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    KH_B: eh to je ale dost zásadní rozdíl, že. To že si sem někdo přijede něco točit, nic neznamená; prostě se mu nechtělo táhnout až třeba do rumunska, kde jsou sice levnější, ale neposkytnou takové zázemí apod.
    Já jsem tím teda fascinován, že z famu vyleze takováto absolventská práce. Doufám, že se vydaří. Zítra snad zjistím něco více.
    KH_B
    KH_B --- ---
    ...jako pár podobnejch filmů už se tady točilo, třeba Shanghai Knights s Jackie Chanem ( http://www.vypravafilmu.cz/ --- realizace/2002 ) ...... a rozhodně nebyl jedinej... ale pravda, o žádným ryze českym nevim ;)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SEEKER: Syn kámoščinýho taiji mistra má na ksichtoknížce album fotek s názvem "film a zkouška film".
    Jestli to je ono nebo není ono nebo co přesně to je, to nemám šajn, ale fotky vypadaj tuze badassně.
    :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    DEFILA: no říkám, že je to čerstvá věc, ještě se stříhá a říkal mi to známý toho režiséra, doufám, že jak se mu to dostane do rukou, tak to donese. A je to absolventský film, takže to asi automaticky neznamená, že půjde do distribuce.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    SEEKER:
    he? z jakeho roku? tomuhle neverim ani za mak...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    A tak já neříkám, že se tu občas něco nenatočí, ale Hollywood si tady tak maximálně pronajme ateliéry apod., není to ryze českej film. Mluvím spíš o výsledné kvalitě; já jsem taky točil s kámošema film, ale to nic neznamená. :)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: pozor pozor!! v čr totiž právě vznikl první kungfu film!! Je to prý absolventská práce famu natočená kdesi v karlíně, kame si ovšem údajně ten člověk pozval mistry z číny či brazílie na ultimátní sekačku!! víc nevím, doufám že se mi to dostane do rukou co nejdřív
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam