• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    MAEDHROS: proti gustu...
    Jinak je to tu mrtvé myslel jsem že se tady pořád něco probírá a ono nic :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Co se novýho Shaolinu týče - musím se trochu poopravit. Pěkný film, to ano - a děla mi nevadí - ale od zhlédnutí už stačila většina dojmů vyvanout...
    Výtečná jednohubka, ale prostě tak nějak bez kalorií... Jak mám kontinentální produkci ráda, jistá sterilita se většině těch vysokorozpočtovek prostě upřít nedá. Ale to holt asi platí o středoproudý velkorozpočtový komerci obecně (čest výjimkám, ať už v Hollywoodu nebo v ČLR) - a co si budem povídat, Shaolin s Andym je mainstreamová komerčka zcela ve vleku momentálně panujících trendů...
    Ale jako jo, pěkný...:)

Ad jazyky - kantonština je víc acquired taste, ale jak mám standardní čínštinu ráda (že je to jedna z nejlibozvučnějších řečí na světě, to je bez debat), ty jižní dialekty jsou prostě zvukově bohatší a zajímavější.
    Japonština se neposlouchá nejhůř, ale korejštinu nebo mongolštinu si poslechnu s větším gustem. (Mongolština je vůbec super. V důchodu ji asi začnu studovat...;-p)
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    AIM_FREEMAN: tak to já zas jo ale teda spíš zklamání.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    LLGHOSTLL: Mě to přišlo tak rozpačité že jsem to ani nedokoukal.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    MUTHA: Ha tak to jsem nenašel dík. Ale stejně mě to přišlo celé takové fakt rozpačité. Jako Jackie v malé roli kuchaře jako komedy vložka s dětma dobrý ale mě se prostě asi nelíbí Lau. Přijde mi tvrdý. Nemá to v sobě. Pro bitky taky málo prostoru a na závěr ty děla to jsem fakt nemohl. To mi přišlo jako moc. Až budou točit moderní film tak hoděj nuke a bude po prdeli :)) Viděl někdo ten Den draka? Nemůžu to sehnat.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    Co si myslíte o Shaolin? http://www.imdb.com/title/tt1533749/
    Já jsem z toho trošku rozpačitý.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    MUTHA: no jo mě se líbí nejvíc japonština sice to sem nepatří ale tomu aspoň rozumím :)))
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    MUTHA: nene prostě mandarin je mandarin
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    :-)
    Jinak - ony ty stupidní dabingy jsou mý velký guilty pleasure, nicméně přednost dám vždycky originálnímu znění.
    Až na KWTGA, ovšem. Nonsense je nonsense, na nonsense nedám dopustit...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já kantonštinu miluju...:-)
    Hóu aaaaa... Néih yáuh méi sih aaaaaa...?
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    to jo sice zpívaní kantonšina mi moc nesedí ale jinak souhlas
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    Ty anglické dabingy mě serou... "you now... destroy my... panther fist" kde ... je pauza. omg
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    MUTHA: Tak asi neumím hledat :D mě jenom nasraly ty rvmb konvertit to nejde a na netbooku se na to moc koukat nedá.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    MAEDHROS: dik pomohlo
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    RMVB dost saje, ale mnohý rmvb videa jsou koukatelný - a s realAlternative a VLC playerem nemám problém.
    Fuflixbulletin je jedna z možností - byť tam je hodně odkazů právě na rmvb videa, poslední dobou se objevujou i přijatelnější alternativy k už postovaným rmvb-čkám.
    Asiantitulky fórum taky není nejhorší zdroj...
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    Máte někdo přehled o nějakých odkazech na filmy? Včera jsem nastahoval asi 6 filmů ale všechno posrané rvmb a neumím to konvertovat zadarmo. Máte někdo radu?
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Jestli myslíš Painted skin, tak bude i pokračování někdy letos.
    Tady je hlavně naprosto úžasná Zhou Xun, kam se na ni hrabe Vicky Zhao. Ale to ostatně není žádné překvapení, ona je prostě úžasná ve všem, i když je to hrozná blbina :)))
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: I ty stary Zu Warriors? S Yuenem Biao?
    Jinak hezký lítačky jsou ve 14 blades nebo Painted Skin (momentálně jsem natěšená na novýho Donnieho, vlastně dva, tak sorry za jednohercovost :))
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    Jinak nevím kdo tu postoval toho Fightera ve windu ale byla to pěkna kravina s prominutím. Pohyby absolutně o ničem.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    já jsem si dal včera Snake in the monkey's shadow a bavilo. Ale lítačky nevím. Viděl jsi nový True Legend?
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    MUTHA: Určitě vás potěší zjištění, že tento obrázek je ze seriálu Charmed (Čarodějky) kde Carradine hrál jednodílového záporáka, zato ovšem velmi super a stoického démona, který nechá svého podřízeného umřít na hlavní hrdinky, pak mu vrátí čas a nechá ho to zkusit znovu.... a znovu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam