• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    HATOR
    HATOR --- ---
    Jinak ale co mě spolehlivě odvaří, je, když mají Číňani v seriálu/filmu nějaký Japonce. Kruci mají je za rohem, můžou se kouknout pomalu na autentično, ale ty kostýmy, ty teda jsou! Třeba Spirit of the Sword je seriál nic moc, ale ten začátek, jak Nic chodí jakože v japonským kostýmu, to je k nezaplacení!
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Díky moc! Něco takového jsem potřebovala :)
    V kostýmech a vlasech mám pořád trošku hokej, jako třeba u předposledních Yang Warriors jim děsně kritizovali zbroje - přičemž já bych čekala, že se má kostymér čím inspirovat, tudíž občas mám před očima něco, co zas tak úplně nesedí s tím, co se opravdu nosilo.
    Když já jsem na ty Shaw Brothers, to je samá pohádka, kostým sem, kostým tam a nejlíp růžovej! :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    To, jak to pojednali v "Da guo shou", IMHO bude celkem věrný tomu, jak ty vlasy někdy za Qianlonga vypadaly.

To napravo by snad mělo ilustrovat vývoj od raných po pozdní Qingy:

A mně se to prostě líbí všechno. Hlavně "early" a "late" fáze...:-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Jej, kaju se, písmenko vypadlo! Qinové mají pochopitelně vlasy, teď budu do zítra chodit kanálama :D

Pochopitelně, že obsahem! I když tady ta paruka ještě dobrý (nevím, nakolik to bývá autentický, tedy nakolik se to vyvíjelo v průběhu těch asi 3 století a nakolik neodvádějí maskéři a česáči dobrou práci, protože se to fakt docela liší film od filmu, ale nějak jsem se nedostala k tomu si to důkladně prostudovat ze zdrojů - hmm, hned jak se budu nudit, vím, co dělat!)

Human Lantern jsem nezvládla, ale Bloody Parrot dobře praštěný.
    Já teď znovu zkoukla Jade Tiger :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Qingové jsou v podstatě taková nomádská móda a tu já holt ráda. Včetně copů.
    Třeba tohle IMHO vypadá *naprosto* úžasně (ano, je to částečně obsahem toho obalu, ale neřekla bych, že zcela):

S Qinama ale prosím pěkně neplést, to vypadá pčeci jen lépe a bylo to o necelý dve milénia dřív...:-)

Ad Feng Sheng - souhlas, to byl úžasně vypadající film.

Propos - dnes jsem zkoukla (konečně) Bloody Parrot - a líbilo se. Asi možná i o něco víc, než třeba Human Lanterns.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Volavka bez debaty :) I obě pokračování! Vlastně to ani není moc akční, jen úžasně napínavý.
    Mně se třeba moc líbila Message, včetně kostýmů.

Poválečný věci už mi nevadí, ale prostě to pyžamo z přelomu minulýho století nevydejchám, je to neslušivý (pro chlapy i ženský) a vůbec, nemůžu se kvůli tomu soustředit na děj.

Jinak kostýmy jsou jeden z důvodů, proč nemůžu moc předválečný Japonce - chlapi - samý hnusný vyholený hlavy (móda Qin je jen o fous lepší) a ty holý nohy s plínkama, brrr. Já vím, že je to módistický a s dějem jako takovým to nesouvisí, ale už to musí být něco extra dobře natočenýho, aby mě to nerušilo.

Vlastně asi nejlepší jsou takový ty dobově dost neurčitě okostýmovaný věci typu Baochou a tak.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já velmi ráda jak hanskou tak mandžuskou módu, i když hanfu mám asi přeci jen o fous radši.
    Jinak ale co se týče doby a settingu, kupodivu extra jasně daný preference nemám. Ano, historický a wuxia záležitosti mi vždycky budou poněkud bližší, ale když je něco tak dobře napsaný a zrežírovaný jako třeba Volavka, čert vem setting.

A nej jsou IMHO pozdní šedesátý a sedmdesátý. Osmdesátky jsou už krapet moc campy. Což mi sice nevadí, občas na tom totálně ulítávám - ale Bao biao je Bao biao.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Když já zas nemůžu ty pyžama, ty odpouštím jenom v 7 zlatých upírech a Savage Five, jinak jedině věci starší (tj. normální slušivý vícebarevný hadry) nebo současnost :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Invisible Target snad vyšel i česky v pošetce pod nějakým poblblým jménem. Jinak ze stejnýho ranku ještě (a úžasnej Sammo jako záporák) je

SPL: http://www.csfd.cz/film/221075-zona-smrti/
    ale tady to chce NUTNĚ sehnat nemainland China verzi, ta je sestříhaná a ta úplně nejlepší scéna chybí. Furt jsem nechápala, proč jsou z toho lidi tak nadšení, no, pak jsem sehnala tu o 5 minut delší verzi.

A ještě co teda z těchhle akčňáků (určitě to tu už bylo, jen pro připomínku)
    Dao huo xian (2007) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/231309-dao-huo-xian/

a tohle
    Ching yan (2008) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/252671-ching-yan/
    Je to teda trochu překombinovaný, ale v podstatě ani ne. A Nick Cheung nemá chybu (jako ostatně nikde :))
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Já ti nevím, je to samozřejmě blbina, ale pouštím si to vždycky, když na mě sedne chandra, ukázala nejrůznějším kamarádům, všichni nadšení - prostě "no, brácha by mi určitě dovolil štěně, tak proč ne upíra", to rozhodně film řadí mezi nej! upírštiny!!! :DDD
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Za jeden z nej upírskejch filmů bych teda Krotitele neoznačila ani ve snu, ale bavili mě velmi, wtz...:-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Tohle je vůbec skvělej film (Wu Jing, no :))
    http://www.csfd.cz/film/233414-neviditelny-cil/

Hua Mulan se mi moc nelíbila, je to tak nějak o ničem ta nová verze
    http://www.csfd.cz/film/259662-hua-mulan/

A tohle je úchylně skvělý
    http://www.csfd.cz/film/167028-fa-dou-daai-jin/

(jinak jednička je jeden z nejlepších upírskejch filmů, co znám)
    http://www.csfd.cz/film/117567-krotitele-upiru/

HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: No oni jsou oba kluci Hungovic takoví dost nanicovatí, ve Wing Chun se mi Sammy docela líbil, ale pak jsem ho viděla v Shaolin Warriors a on je pořád stejnější. Ale třeba ho ještě táta vycepuje.

Nicméně docela se mi líbí Jackieho kluk - na to, že prej nemá rád kung fu, je hodně dobrej :D
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Jakej je tam mladej Hung? Párkrát jsem ho viděla a je teda o něco lepší, než brácha, ale vždycky se tváří tak strašně "cool" smutně :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Konkrétně tohle ne, ale pár jiných od stejného režiséra - a všechny jsou, no prostě zběsilé :D Je tam obvykle ale dost odkazů na čínský filmový průmysl, takže mi půlka vtipů unikne.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Lau Kar.... Kuen! ,)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    LOL... Já si tu novou knížku od Meyerse snad seženu...

"... I am not, as the Internet Movie Data Base does, going to refer to him as Chia-Liang Liu ... not when I know him as Liu Chia-liang. That is also the Cantonese version of his name. His name to Mandarin speakers is Lau Kar-leung, but I know him best by his Cantonese name, so that's the on I'm using."

(Jeho nakažlivý entusiasmus je mi velmi sympatický, ale za ty roky si když už nic jinýho aspoň na vychytávání těchhle hovadin mohl najmout lidi...)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Já toho s Gu Longem zas tak moc nakoukanýho nemám - aspoň teda vím, do čeho se pustit.

Koho teda můžu - a v záporácích si s Ku Fengem (téměř) nezadá, je Lo Lieh. Jen ten Bílej lotos (taky s Guem, že jo) se mi hrubě nelíbil. Ale jinak - naprosto skvělej. A když ho občas nechají zahrát klaďase, aby ukázal, že to umí, je to prostě paráda. Protectors je můj hodně oblíbenej z tohohle ranku. Četla jsem o něm (teda Loovi), že to byl dokonalý gentleman vybraných způsobů, a pak člověk koukne na Černou magii, a říká si, že ten chlap má fakt něco do sebe :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Mně kulisy zas nevadí vůbec...:-)

Heroic Ones v mým žebříčku stojí velmi, velmi vysoko. Je to něčím jiný, než ostatní Changova epika z tý doby. Takový špinavě neveselý je to. A Ku Feng tomu kraluje naprosto s přehledem... (Nikdo neumí tak pěkně zařvat "naaaa jiu laaaaaaai!") Přičemž herecky dost silný mi tam přijdou i všichni ostatní, Chan Sing a Nam Gung Fan především.

Roztěkanost do jistý míry i beru, ale Chu Yuan to občas fakt brutálně nezvládal. A nejvíc mě to mrzí u jeho gulongovek. Pro Gu Longa jsou strašně důležitý ty kapsy klidu a ticha, kdy jedinej, zato pořádnej šrumec se odehrává v hlavách a srdcích postav. V chuyuanovkách na ně zřídka zbejvá dostatek času a prostoru.
    V Soul of the Sword jsem tyhle momenty zaznamenávala a pociťovala velmi silně.
    A i proto se dokonale ztotožňuju s komentem (ne mým), že Hua Shan "out-choryuened Chor Yuen".
    :-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Have Sword, Will Travel mám taky hodně vysoko - a že tam Ti není za úplnýho klaďáka. A Tiger Killer je samozřejmost. Ještě jsem neviděla teda jeho ztvárnění Huo Yuan Jia - nicméně kritika se shoduje, že je v tom Ku výbornej - a máš recht, kde není :)))
    Heroic Ones jsem zatím nedokoukala, nějak mě to nechytilo.
    Intimate Confession myslíš tohle - http://www.imdb.com/title/tt0068744/?
    To mě zrovna nějak nevzalo, ten přerod Lily mi přišel ne moc uvěřitelnej / moc rychlej.
    Jinak já tu roztěkanost jaksi beru u filmů v tomhle období za více méně samozřejmou, občas se mi neuzavřou všechny dějový linky k mý plný spokojenosti nejen u Chu Yuana, tak to omlouvám svou ne zcela dokonalou znalostí souvislostí, že mi asi něco uniklo.

Co mě teda ale dere neskutečně, jsou kulisy - já vím, že to mohli natáčet na jednom mrňavým ostrově a exteriéry jsou lepší než interiéry, ale když je ten kopec jednou šaolinskej klášter, podruhý Wu-Dang, potřetí tam vyvraždí zbytek hrdinů z Lang Šan Po, tak už mi to začíná lízt trochu na nervy - a občas mi chvíli trvá se zorientovat, na jakej film to vlastně koukám :D Nejradši mám exteriéry z toho lomu, jak tam vždycky někdo hrdinně umírá nebo aspoň trpí (je i v Avenging Eagle, jak se potkává Ti s Fu Šengem).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam