• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    HATOR
    HATOR --- ---
    GAF: Hele, nechci přespříliš hájit překladatele, ale za 1) kolik lidí, i těch, co na tyhle věci koukají, vědí, co je to silat (nebo co tam mělo být)? A za 2) jestli dostal příšernou anglickou špatnou dialogovku, který obvykle s těmihle mimózními filmy chodí, tak buď vděčnej za "kung fu", mohlo tam být cokoliv. A že by se to překládalo z bahasy, to teda silně pochybuju.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GAF: česky dabingovaného je teda taky slušnej češtin...
    GAF
    GAF --- ---
    MUTHA:

Půlnoční hrůza česky dabingovaného Merantau:

Co chceš dělat v Jakartě?
    Učit kung-fu...

Ale co, na kvalitě filmu to neubírá.
    HATOR
    HATOR --- ---
    Ty jo, ono je mu už 61! Všechno nejlepší, Sammo :)

ROMI
    ROMI --- ---
    FALLIE: jakou verzi jste stahovali?
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    HITOMI: tak jsem to konecne videl. jako teda - hudba skvela, teda hlavne to Hiten a nacasovani pouziti te hudby taky:

nicmene, jakozto ten, co dvakrat videl anime a cetl mangu, jsem trochu zklamanej, i kdyz jsem to cekal. Tak slozitej a rozvetvenej pribeh se proste neda smrsknout do dvou hodin... Je to spíš jako taková šrmovačka, ale v manze je každej souboj skoro taková mystérie, což tady úplně chybí (snad jen trošku ten závěrečnej) a i v manze je Jin'ei nejnudnější protivník, kdyby místo toho tam víc využili Shinomoriho Aoshiho (ten bělovlasej s jizvou ve filmu) mohlo to být ještě lepší
    GAF
    GAF --- ---
    GAF: aha, už vím, Merentau.

Jinak doporučuju, začíná jako romantický film na "čistém venkově" ...o cti, tradicích, morálce atp... a končí v dost brutální podobě u "zkažené reality špinavého města".

PS: ten bojový styl se v angličtině jmenuje Minang tiger silat a hlavního hrdinu hraje ten samý co v The Redemption
    GAF
    GAF --- ---
    Prosim Vás lidi, jak se jmenoval ten film, kde mladý kluk z vesnice co cvičí Pentjak Silat (asiže v Indonesii) jde vykonat cestu dospělosti (jakože musí jít pryč z domova na nějakou dobu a vrátit se) a přijede do města, kde jako téměř první věc co udělá je, že zachrání gogo tanečnici, které se pak její zaměstanavatel za to pomstí. A hlavní hrdina to tak nenechá a všechno končí v krvavém boji a i když vlastně dobře, tak ne zrovna klasickým happy-endem.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Live Action Kenshina je opravdu uzasny :) prekonalo to i ma velka ocekavani. A Takeru Sato ma prekrasnej usmev :) A strasne me dostala hudba, tu ustredni melodii si musim poustet furt dokola :)
    Rurouni Kenshin [るろうに剣心] movie theme [Hiten] - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=jdruwGwWwFw
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    Tohle bude zaporak v Serbuan Maut 2 aka Berandal!

Cecep Arif Rahman - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Taae0nRpa9Q&sns=em
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Kenshin zkouknut. Za mě 5/5 perfektní adaptace. Jasně, chybí tam spousta věcí, ale na to, že směstnali x dílů anime (nebo několik svazků mangy) do jednoho dvou-a-kousek hodinového filmu je slušný výkon. A to, že světlo kamery dostala i spousta vedlejších postav je ještě lepší.
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    MUTHA: tak na Kenshina se těším jako na máloco, anime a manga je moje srdecni zalezitost
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUTHA: to už je hned takhle k dostání "druhý" díl? No pecka!
    HATOR
    HATOR --- ---
    No já teď doufám, že si CYF zachrání pověst v Last Tycoon :) Na to se těším hodně.

A Tsui Hark natáčí novou Bělovlasou nevěstu a obsazení vypadá taky moc dobře, tak snad aspoň nějakou radost mi udělají :DDD
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Já měl s Assassins taky hroznej problém... asi za to zčásti mohl kostrbatej AJ překlad titulků, ale prostě... Po celou dobu těžký nezájem o postavy...a druhej den jsem o něm nevěděl. Tak jsem rád, že nejsem jedinej "divnej" :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    ULRIK: Jo tak, tak to samozřejmě jo. Už tu bylo všechno možný, tak oprášíme i WCH. Tak snad se teď budou všichni věnovat koňskému tanci, nebo co to v tý Koreji mají za zábavu, a začnou natáčet něco normálního. Pravda, na Grand Masters jsem docela zvědavá :)

Jinak jsem se hrozně těšila, Chow Yun-Fat jako Cao Cao - to konečně vypadalo, jako když frantíci natočili Richelieua jako skutečnou postavu a ne panáka z Dumase, ale ... chjo, The Assassins je naprosto příšernej film, doporučuju leda vyhnout se širokým obloukem, i když to má na čsfd ohromný hodnocení :///

Tong que tai (2012) | Zajímavosti | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/320280-tong-que-tai/zajimavosti/
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    uhm...ja mluvim o faktickem fyzickem praktikovani toho stylu,ne filmu :) tedy tam je narust taku, ale zdaleka ne tak velkej a spis jde o velikost produkce :)

ty filmy jsem ofkoz videl a ze to neni jen Yip...ano, vim, par let ho delam :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ULRIK: čekni wingchun filmy z osmdesátek...takovej prodigal son (Sammo Hung učící svoji dceru kaligrafii, wing chun jako "octopus style" atd., pecka), descendants of wing chun apod.... myslím, že nárůst o tisíc procent asi ne, spíš zalov ve starých vodách, wing chun není jenom yip man :-)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Bohuzel, prave ze kvuli narustu popularity i na zapade se zacinaj tocit obcas strasny monstrozity...kde ten WCH ani neni WCH :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: A nejen :)
    Wingchun fakt frčí už docela dlouho - propaguje ho nejen zlatíčko Biao, ale i Jackie s Donniem - že to teprve teď je jakože hit (asi jako Psy), je jiná. Jen doufám, že se to brzo okouká a klesne to zpátky na normální dívatelnou úroveň.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ULRIK: Filmy se točí ostopéro, ale Bai ga jai je u mě (pokud jde o wing chun) pořád jednička...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam