• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    FAUST
    FAUST --- ---
    DESSINATEUR: lamači kostí je zmršenej intersonickej název pro Snake in the Eagles Shadow, je dodneška k vidění ve videopůjčovnách, většinou pod jménem Škola hada. Viz zde http://www.hkstars.net/filmy.php?id=94
    DESSINATEUR
    DESSINATEUR --- ---
    Zdar! Sháním už dlouho film kung-fu LAMAČI KOSTÍ. Málo kdo ho zná. Stačilo by mi ho mít alespoň na videokazetě. Nevlastníte ho někdo?
    FAUST
    FAUST --- ---
    MUTHA: evidentně jsi dosud nepochopil funkci "nejnovější příspěvky";)
    FIN
    FIN --- ---
    mám:
    36 komnat Shaolinu
    Fist of Legend
    Hero
    Bulletproof Monk
    Shanghai Kid
    Crouching Tiger, Hidden Dragon

sháním:
    sword in the moon
    belly of the beast

a samozřejmě klasiku:
    zrada a pomsta
    FAUST
    FAUST --- ---
    MUTHA: to bylo na mě?:)
    FAUST
    FAUST --- ---
    http://www.lapiduch.cz/klub.php?klub=hk_stars podstatný je poslední příspěvek. jinak upozorňuju, že je to asi akce spíš pro advanced-hkmany:)
    FAUST
    FAUST --- ---
    Wu Lin Zhi
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    zdar, nemate nekdo :
    uder otevrenou dlani
    mstitel s pistalkou
    a podobny vychytavky ? mohl by mi to nekdo hodit na ftp, pripadne, mohl bych se nekde v praze stavit s firewire diskem ? dik.
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    MASLIX: Hmmmm kokam ze to musela byt kvalita:)
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    KRYSA: Hej normalne, zacina to jak japonskej policajt(ale to jeste nevis ze je to policajt) vyjde z nakyho baraku, je snehova vanice a prepadnou ho dva typci.....no a on je totalne vyridi nejen epesne rychlym hadzime zpusobem ale i vtipne a pritom jim vubec neublizi, jen omraci:))) A dal si dej uz moc nepamatuju, bylo to moc klasicke, sama bitka a vtipne scenky.
    Je to oldskul z dob totality, tak se divim ze si to nikdo nepamatuje, myslim ze to bylo jak v kine tak na videu.
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    MASLIX: Neeeee copaka to je?:))

PETGRIDUS: Ja taky vhs nevedu ale visco na tyhle filmy se necumi osamote:)
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    KRYSA: Ty si taky nepamatujes na Policajt umi karate?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    me by stacil mpeg ja vhs nemam
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    Hehe to sem nak v detstvi minul ale nastesti nam to ted koluje na vhs po skole:))
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    me v detstvi zaujal film Sogunovi Ninjove:)
    KRYSA
    KRYSA --- ---
    MUTHA: Jen stahuj Azumi nebudes sklaman pokud mas rad Kitamurku--pak jeste hlavne hecni Alive--to je vybopre udelanej film s naprosto silenym dejem:)
    FAUST
    FAUST --- ---
    MASLIX: čínskej (myslím tím člr) film z 80. let, v hlavních rolích nadupaní skuteční mistři svých stylů, hlavní úlohu tam samozřejmě hraje onen speciální úder:)
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    FAUST: ej, Uder otevrenou dlani to mi neco silne pripomina ale uz je to hrozune davno, nechces mi to trosku priblizit?
    a co takhle Policajt umi karate, znate? to je masaka:))
    FAUST
    FAUST --- ---
    zrada a pomsta OWNAGE, super wushu scény, lepší už je snad jen Shaolin Temple s Jet Lim;) Jestli máte někdo na videu Úder otevřenou dlaní nebo Bojovníka od Žluté řeky, neváhejte a grabujte:)
    FAUST
    FAUST --- ---
    MUTHA: mně teda chybí:)) i když filmy jsou to samy o sobě fajn. Včera jsem po letech koukal na Tiger Cage a po pár minutách jsem to vzdal, na tak hustej překlad titulků nemám dost vysokej level:)) Pak jsem rozkoukal Tiger on the beat, který se marně snažím shlédnout už asi půl roku, vždycky mi do toho něco vleze, stejně tak včera:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam