• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ETHAN: Děti by tu neměly (?) číst a vidět podstatně víc věcí. Myslím, že s tím neuděláš nic ani ty, ani Nyx, ani nikdo jiný. Je na to ty děti potřeba připravit, ne se je před tím snažit chránit, protože to se na 100% nepovede.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Nejlepší na tom je, že mě prostě jen v klubu o nabídkách a poptávkách zarazilo, že si někdo může takhle veřejně dovolit nabízet drogy za drogy, aniž by mu to někdo zatrhnul. A jako důvod k pohoršení jsem neměl ani tak zákony, protože naše zákonodárce v mnoha případech nepovažuji za příliš soudné, jako spíš odpor k tomu, jak to může takhle veřejně nabízet.

Jsem dost benevolentní, každý má právo sám se sebou dělat cokoliv, co se mu zachce a pokud se více lidí dohodne na nějaké vzájemné činnosti, tak mají právo na totéž. Bez ohledu na zákony, pouze jeden jediný musí platit - nesmí to nijak negativně ovlivnit ostatní lidi (puristé by mohli říct, že nejlépe ani pozitivně, co když o to někdo nestojí).

Ale stejně jako bych nedovolil pedofilovi nabízet sex dětem s tím, že když někdo z nich bude chtít, tak si to rozdají, tak nesnesu nabízet drogy. Je mi jasné, na koho byla nabídka namířena - na někoho, kdo už drogy bere a něco o nich ví (nebo si myslí, že něco ví) - ale Nyx není jen pro feťáky, ani jen pro huliče a přírodu požívající jedince. Chodí sem i děti, což je pro mě každý, kdo není dospělý - pro nedostatek definic - dle zákona. A ty by to číst neměly. To mi vadí.

Dělám web pro děti a mládež a zakázanými tématy jsou drogy, satanismus a podobné věci. Dle mého vlastního morálního kodexu odmítám, aby je tam někdo propagoval a je to čistě subjektivní rozhodnutí. Mohou si o tom psát v poště, mohou si to šeptat, ale pokud se někdo, kdo o tom nemá ponětí a je ve věku, kdy má nutkání zkoušet vše zakázané a neznámé, tak ať si k tomu najdou kontakty jinde.

A dokonce i člověk, kterému drogy zničily život a ještě to třeba ani sám neví, by snad mohl mít dost soudnosti, aby je takhle veřejně nenabízel a nesháněl.

Pro další info, aby bylo jasné, jsem kuřák, alkohol téměř nepiju, ale nejsem abstinent a hulení marihuanu jsem zkoušel a to opakovaně. Nemyslím, že tohle je špatné, každý může požívat, co chce. Ale neměl by to nabízet těm, kteří do toho ještě nespadli nebo to propagovat.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    ad ATOMINATOR: oprava, vlastne nehulim vubec, kdyz mam chut, tak se jen necham pozvat

to je dalsi problem, neucime deti pestovat si vlastni sebevedomi, casto je shazujeme a pak maji pocity menecennosti

takove dite pak v parte sahne po droze i proti sve vuli, jelikoz si nechce pripadat menecenne

v puberte jsem mnohokrat sedel s prateli a byl jsem (k nepochopeni vsech) naprosto strizlivy treba o kofole, proste jsem tyto latky neuzival a nemel jsem potrebu je uzivat jen proto, ze to delaji v te skupine vsichni

az budou rodice vychovavat zdrave sebevedome deti, nebudou si muset stezovat, ze jejich diteti nekdo podstrcil drogu
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SKRU: Na to si nepamatujes, to je preci normalni :))) imho to dneska cim dal tim casteji byva alkohol plus neco dalsiho, samozrejme problem je to "neco dalsiho", alkohol prece pijou vsichni :)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KERRAY: Jo, v tomhle smyslu ano.

Napr. dlouhodobe intenzivni brani pervitinu skutecne casto vede k toxickym psychozam. Spis jsem myslel, ze drogy nejsou odpovedne za to, jak casto je kdo uziva.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Jinak ne kazda latka je vhodna pro kazdeho. Osobne vubec nepreferuji drogy jako alkohol a cigarety. Cigarety me dusi, alkohol mi dela spatne i v malych davkach. Marihuana na me take nema pozadovane ucinky a spis me uspava, pokud ucinkuje tak po ni mam prekolapsove stavy :)) Heroin (po 5 nedavno opakovanych experimentech) me dela malatnym a chce se mi po nem zvracet, coz casto pak i cinim :) Zadna euforie, pocity orgasmu ci podobne :)) Proto uz jsem tyto latky (mimo sem tam sluku travy na dobrou noc) zcela vyloucil (cigarety jsem nekouril nikdy, vlastne jsem si teprve nedavno zkusil sluknout a takrka jsem se udusil).

A myslim si, ze to tak ma byt. Kazdy by si mel najit latku, ktera jemu osobne vyhovuje. Proc bych mel byt abstinent, kdyz mam rad informace a pomoci LSD se da dobre ucit o svete vne, uvnitr a zcela mimo :)
    SKRU
    SKRU --- ---
    JOGINKA: ano, to je pravda, posledni dve vety plati predevsim pro masove uzivany a velmi casto nezvladany alkohol....btw urcite si vzpomenes u vas na malomeste pripad, kdy nekdo vrazdil pod vlivem alkoholu...ze?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    A to ja bych toxickou psychozu na drogy klidne svadel, otazka je jen jake k tomu ma kdo predispozice, a PROC ma pocit ze musi brat "drogy" (pardon) takovym stylem, ze se do psychozy dostane - viz Conti a drogy jako nasledek, ne pricina...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Ale jako polehcujici okolnost bych to rozhodne nebral.

Zaroven bych to vsak opet nesvadel na drogy.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    V pripade toxicke psychozy je pomerne velka pravdepodobnost, ze si skutecne svuj cin neuvedomoval nebo vnimal realitu jinak a citil se byt necim ohrozeny.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    JOGINKA: Mnoho lidi se take snazi zneuzit drogy jako zasterku, pritom si velice dobre uvedomuji, co cini.
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    CONTINUITY: Znám obě matky - extrémně hodné. Problém byl v otcích (v prvním případě otčím syna zneužíval). Oba se ocitli ve stavu, kdy pod vlivem drogy nevěděli, co dělali. Dodatečně svého činu hluboce litovali - ten první se okamžitě pokusil zabít sám sebe. První případ byl diagnostikován jako toxická psychóza - dodnes rozvinutá schizofrenie. Druhý je čerstvý (stalo se tuto sobotu) - podrobnosti se teprve dozvím.

Lidská psychika je natolik neprobádaná a ošemetná, že by si uživatel drog měl být tohoto rizika vědom. Může se stát, že pod vlivem drogy ztratí kontrolu nad svým jednáním a může dojít i k takové katastrofě, jakou zmiňuju.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Ovsem mozna by bylo dobre se zamerit primo na nektere druhy drog. Treba psychedelika, jak navrhuje Kerray.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Pokud me nekdo bude chtit chytit za slovo, tak heroin je docela toxicky, ale pri standardnich davkach neposkozuje ani jatra ani ledviny. Ovsem nebavim se ted o primesich, kterymi byva na cernem trhu reden.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    ATOMINATOR: Spekulace bych vubec neřešil. A řikal sem že už valiiiiim :o))
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    ATOMINATOR: Takže si vubec nedovedu představit jak by skauti a pionýři experimentovali s některými drogamy :D
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KUBAJZ_V: Kuprikladu heroin muzes brat diky jeho nizke toxicite v standardnich davkach cely zivot. Pokud pri tom dodrzujes zdravy zivotni styl, tj. hybes se a nekonzumujes nezdrave "vyplnovace zaludku", tak se muzes dozit ve zdravi treba stovky.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    KERRAY: Supa dobrej napad.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Dalsi typickou chybou je smesovat latku s nekterymi uzivateli. Jiste mnoho z nas zna nektere fetaky, ze kterych je nam spatne a chovaji se vulgarne, obtezuji ostatni, pripadne kradou a zabijeji. Clovek s predsudky automaticky toto chovani poji s drogami. Vlastne jsem mel okolo 15 roku uplne podobne mysleni. Lidi, kteri hulili, byli prave ti nejvetsi vyvrhelove. Problem je, ze k detem se dostavaji drogy skrze ty nejproblemovejsi deti. Ty vetsinou maji moznost se s drogami setkat, jelikoz travi cas za skolou a snazi se ho nejak vyplnit. Na nich pak ucitele a rodice vytvari umela spojeni, ktera malokdo prokoukne. "Nezacinej s drogama, to neni nic pro slusne deti." Myslim, ze je potreba, aby ve velkem zacali s drogami experimentovat skauti a podobne uslechtili lide. Treba jako ja :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    btw bylo by na čase říct, co jsou ty "drogy" o kterých je řeč, těžko se argumentuje, když tím každej označuje co se mu hodí. Bavte se třeba o psychedelikách, a "argumenty" s pikem a heroinem skončí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam