• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ATOMINATOR: Nemluve o tom, ze vzorce, ktere jsou ve spolecnosti dneska naprosto bezne, jsou rekneme ponekud nezdrave...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KERRAY: Je dobre, ze to vlastne pripominas :)

Drogy jsou v tomto ohledu skutecne trochu nasilne zkratky, ovsem dnesni doba je velice rychla a lidska psychika je neustale zaplavovana neustalym tokem informaci, ze mnoho lidi proste nema cas naucit se pracovat s vlastni psychikou a pritom zvladat tlak, ktery na nej vyviji spolecnost.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ETHAN: Ad marihuana, učil je někdy někdo, že si podobné stavy můžou navodit i bez, a naopak marihuana nepomůže? Učil je někdo, jak pracovat s vlastní psychikou? Mají se to kde naučit, i kdyby to měli dělat sami? Ano, ale znamená to jít celkem dlouho proti proudu "rozumných", kteří od jakýchkoliv drog a dokonce i od práce s vlastní psychikou (změněných stavů mysli) zrazují...
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    VOID: Zvláštní, všechny tyhle věci považuji za velice nezdravé :o) Takže srovnávat to s drogami vlastně nahrává spíš mě. Nicméně, i kdyby sis už nikdy houbu nevzal, tak zrovna po takovéhle pěkné dávce bych čekal, že se do deseti let projeví. Ale to už není nic jiného, než můj osobní pohled na věc a rozhodně není nijak průkazný jako argument, to chápu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ATOMINATOR: S halucinacemi zkušenosti nemám, s tím co způsobuje například marihuana nebo nikotin ano. Tahle narážka patřila hlavně marihuaně. Je dost lidí, kteří ji užívají v naději, že navodí stav, který si umím přivodit i bez ní.

MUCKER: Pokud jde o sex, tak je to přirozená věc. A to opravdu přirozená, ne jako třeba některým tady připadá přirozená marihuana a houby. Sex je podstatnou součástí života. Samozřejmě skýtá nebezpečí, ale kromě nežádaného otěhotnění ne jako činnost samotná. Nemoci, sociální či morální problémy a podobně jsou součástí čehokoliv, co v našem prostředí děláme a například u těch drog mnohem více.

CAIDEL: To je pravda, vzniklo to přesně tak. A nejde mi o tabuizování drog, to by byla velká chyba. Já jsem pro legalizaci drog. Ale vadí mi jejich propagace. A nejde jen o děti, ale i o lidi, kteří smýšlejí jako já a neustálá propagace drog jim zvedá krevní tlak.
    VOID
    VOID --- ---
    ATOMINATOR: tolerance se zvedla max. o 30%

ETHAN: tyve, napis sem svuj zdravotni stav po 10 letech stravovani v McDonaldu, po 10 letech zivota na hlavni tride, v ciganskem ghettu, po praci v dolech, po kazdodennim alkoholismu.... vseho moc skodi, ale to halo je vazne umele vyvolane
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ETHAN: Hele, celé tohle vzniklo pokud vím, kvůli nějakému inzerátu tady... ty jsi reagoval, že nechceš, aby takové inzeráty mohl vidět kdokoliv "nedospělý". Na to já říkám, že je to kravina - absolutní ochranu si dovedu představit tak pro caparty do co já vím... deseti, třinácti let... Pro výrostky od čtrnácti let dál je to fakt extra hloupý přístup. Ty se s drogami prostě setkají a nějaké popírání jejich existence je setsakra kontraproduktivní.

BTW: nejde o to, co bych dítěti dal nebo nedal. Navíc říkám, že do určité hranice je nějaký filtr skutečně rozumný (s osmiletým o drogách fakt nepokecáš) (tak proč ta sugestivní otázka, jeslti bych svému desetiletému dítěti podstrkoval drogy?), ale tu hranici opravdu nemám na 18ti letech, jako ty...

Jinak tak nějak automaticky počítám, že mé hypotetické dítko nějaké drogy nepochybně zkoušet bude, já/ne já... důležité je, aby vědělo o co jde a udrželo to někde na rekreační úrovni netvrdých drog.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    ted jsem se zamyslel a opet mi predstava, ze si clovek doprava nelegalni latky, jen proto, ze je to chudak, ktery se neumi jinak bavit, prijde hodne legracni :))))

a pobavilo me to, i prestoze jsem naprosto strizlivy, ani cajem jsem se jeste nestihl intoxikovat
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    sex je bezpecny, protoze nas v rodine a ve skole uci, jak si uzivat bezpecne

drogy jsou nebezpecne, protoze nas podobnou vec nikdo neuci

zruste sexualni osvetu a uvidite, jak bude sex bezpecny
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ETHAN: no jo vida, s tim uz se da docela souhlasit, nicmene hnidopisskou poznamku o tom, ze sex je z mnoha hledisek nebezpecnejsi nez trava si nemuzu odpustit :)
    WILDENBURY_SQ: ja si z tve vypovedi beru zajimavou poznamku o tom, ze ty latky tu jsou a neni jejich "cilem", aby je clovek uzival beztrestne... proste se muzem smirit, ze ty zabrany, co tu jsou, jsou jakymsi filtrem, aby je neuzival opravdu kazdy. musis prekonat urcite spolecenske prekazky, abys je mohl vyuzivat ke sve vyhode.. :)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    ETHAN: nicméně jsem schopný se dobře bavit, smát téměř bez důvodu na celé kolo a říkat i dělat nesmysly, které mě prostě baví i bez drog

tak to ma, myslim, hodne lidi, drogy nejsou zaruceny budic smichu a dobre nalady (alespon ne ty psychedelicke), ovsem na druhou stranu takovy clovek, ktery je schopen rozpoznavat vtipne situace ve sve realite a bavit se jimi, pri psychedelickem zazitku prichazi na jeste vetsi rozsah vtipu, ktere mu nabizi sama priroda a sam zivot - vetsinou jsou to takove, ktere i vnimavi jedinci ve strizlivem stavu prehlednou :)

tady jde o to, ze clovek neznaly ucinku si mysli, ze je clovek totalne vymlety a vetev se mu krouti do ruzoveho hada, cemuz se pak dotycny smeje

pokud ma nekdo takovou predstavu o psychedelicich, tak pak nema dal smysl diskutovat

halucinogeny je zcestny pojem, diky nemu si mnoho lidi mysli, ze tyto latky jsou nebezpecne, protoze se domnivaji, ze zpusobuji videni nejakych preludu

ovsem to je naprosty nesmysl, skutecne halucinace jsou velice ridkym jevem, dochazi jen k ruznym vizualizacim, jinemu vnimani casu a prostoru + mnoho dalsich jevu, ktere uz radsi nebudu zminovat, abych nebyl oznacen za psychotika :))
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    VOID: hm, vidis

ale ja bych se tim tolik nechlubil, protoze tohle uz je podle me zneuzivani - pokud jsi je uzival kazdy den, tak se ti diky okamzite toleranci musela zvysovat ucinna davka

mne to proste prijde jako plytvani :/
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    CAIDEL: Děti naštěstí ještě nemám, ale vžij se trochu do role rodiče místo role puberťáka, který chce mít přístup k drogám. Ty bys svému vlastnímu dítěti dal nějaké drogy v 10 - 13 letech? Nebo kdykoliv později? Možná mám to štěstí jenom já, ale dost bych se divil, nicméně jsem schopný se dobře bavit, smát téměř bez důvodu na celé kolo a říkat i dělat nesmysly, které mě prostě baví i bez drog. Stačí na to dobrá společnost. Jak už jsem řekl, každý, ať si konzumuje jakékoliv drogy dle chuti, ale doufám, že moje děti nikdy nepotkají ty tvé a budou schopné najít smysl v jiných přirozenějších zábavách - v ranném věku třeba ve hrách a v tom pozdějším například v sexu :o)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    WILDENBURY_SQ: Neboj, extrémní příroda spíš připomíná duševní poruchu lidí, kterým se indiánským jménem říká "ti kteří mluví, ale neříkají nic", tedy politikům. Potřeboval jsi protáhnout větu a přidat nějaké hezké cizí slovo. Nebo budeš typ jako jedna moje spolužačka z gymnázia, která měla potřebu být zajímavá a velice alternativní za každou cenu. Ale to se neodvážím tvrdit z jednoho textu, to se neboj :o)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ETHAN: Jenom k tomu tvému dřívějšímu příspěvku, kde vyjadřuješ přání, aby se "nedospělí" nedostávali do styku s veřejnou nabídkou drog. Hele, to je vážně hrozný pokrytectví.

Dokázal bych pochopit tvůj přístup "odstínění dětí" od podobných věcí, ale to tak pro věkovou skupinu 0 - 10 (11,12,13 možná?) - tam je skutečně ještě nějaká diskuze o účincích a dopadech marná. Snažit se o něco podobného i u nedospělých mladistvých (tak třeba 15-18) je prostě krávovina^n ...
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    VOID: A kolikpak je ti let? Napiš sem svůj zdravotní stav za deset let a ne hned.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    WILDENBURY_SQ: Hmmm, extrémní příroda - doufám, že je takový výraz jen dílem pokročilé noční hodiny a ne narušené psychiky :o)
    VOID
    VOID --- ---
    obecne se da rict, ze skodlivost halucinogenu je jen umela hysterie zpusobena cirkvi (ta ma preci monopol na duchovni zazitky)
    VOID
    VOID --- ---
    ATOMINATOR: poskozeni? vloni sem jiz za podzim stihl snist >3000 (jedl sem je kazdy den nekolik mesicu), pocit poskozeni vubec zadny.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    no jasny. hlavne ze si rozumime :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam