• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM

rozbalit záhlaví
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ETHAN: Hele, celé tohle vzniklo pokud vím, kvůli nějakému inzerátu tady... ty jsi reagoval, že nechceš, aby takové inzeráty mohl vidět kdokoliv "nedospělý". Na to já říkám, že je to kravina - absolutní ochranu si dovedu představit tak pro caparty do co já vím... deseti, třinácti let... Pro výrostky od čtrnácti let dál je to fakt extra hloupý přístup. Ty se s drogami prostě setkají a nějaké popírání jejich existence je setsakra kontraproduktivní.

BTW: nejde o to, co bych dítěti dal nebo nedal. Navíc říkám, že do určité hranice je nějaký filtr skutečně rozumný (s osmiletým o drogách fakt nepokecáš) (tak proč ta sugestivní otázka, jeslti bych svému desetiletému dítěti podstrkoval drogy?), ale tu hranici opravdu nemám na 18ti letech, jako ty...

Jinak tak nějak automaticky počítám, že mé hypotetické dítko nějaké drogy nepochybně zkoušet bude, já/ne já... důležité je, aby vědělo o co jde a udrželo to někde na rekreační úrovni netvrdých drog.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ETHAN: no jo vida, s tim uz se da docela souhlasit, nicmene hnidopisskou poznamku o tom, ze sex je z mnoha hledisek nebezpecnejsi nez trava si nemuzu odpustit :)
    WILDENBURY_SQ: ja si z tve vypovedi beru zajimavou poznamku o tom, ze ty latky tu jsou a neni jejich "cilem", aby je clovek uzival beztrestne... proste se muzem smirit, ze ty zabrany, co tu jsou, jsou jakymsi filtrem, aby je neuzival opravdu kazdy. musis prekonat urcite spolecenske prekazky, abys je mohl vyuzivat ke sve vyhode.. :)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    ETHAN: nicméně jsem schopný se dobře bavit, smát téměř bez důvodu na celé kolo a říkat i dělat nesmysly, které mě prostě baví i bez drog

tak to ma, myslim, hodne lidi, drogy nejsou zaruceny budic smichu a dobre nalady (alespon ne ty psychedelicke), ovsem na druhou stranu takovy clovek, ktery je schopen rozpoznavat vtipne situace ve sve realite a bavit se jimi, pri psychedelickem zazitku prichazi na jeste vetsi rozsah vtipu, ktere mu nabizi sama priroda a sam zivot - vetsinou jsou to takove, ktere i vnimavi jedinci ve strizlivem stavu prehlednou :)

tady jde o to, ze clovek neznaly ucinku si mysli, ze je clovek totalne vymlety a vetev se mu krouti do ruzoveho hada, cemuz se pak dotycny smeje

pokud ma nekdo takovou predstavu o psychedelicich, tak pak nema dal smysl diskutovat

halucinogeny je zcestny pojem, diky nemu si mnoho lidi mysli, ze tyto latky jsou nebezpecne, protoze se domnivaji, ze zpusobuji videni nejakych preludu

ovsem to je naprosty nesmysl, skutecne halucinace jsou velice ridkym jevem, dochazi jen k ruznym vizualizacim, jinemu vnimani casu a prostoru + mnoho dalsich jevu, ktere uz radsi nebudu zminovat, abych nebyl oznacen za psychotika :))
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    CAIDEL: Děti naštěstí ještě nemám, ale vžij se trochu do role rodiče místo role puberťáka, který chce mít přístup k drogám. Ty bys svému vlastnímu dítěti dal nějaké drogy v 10 - 13 letech? Nebo kdykoliv později? Možná mám to štěstí jenom já, ale dost bych se divil, nicméně jsem schopný se dobře bavit, smát téměř bez důvodu na celé kolo a říkat i dělat nesmysly, které mě prostě baví i bez drog. Stačí na to dobrá společnost. Jak už jsem řekl, každý, ať si konzumuje jakékoliv drogy dle chuti, ale doufám, že moje děti nikdy nepotkají ty tvé a budou schopné najít smysl v jiných přirozenějších zábavách - v ranném věku třeba ve hrách a v tom pozdějším například v sexu :o)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    WILDENBURY_SQ: Neboj, extrémní příroda spíš připomíná duševní poruchu lidí, kterým se indiánským jménem říká "ti kteří mluví, ale neříkají nic", tedy politikům. Potřeboval jsi protáhnout větu a přidat nějaké hezké cizí slovo. Nebo budeš typ jako jedna moje spolužačka z gymnázia, která měla potřebu být zajímavá a velice alternativní za každou cenu. Ale to se neodvážím tvrdit z jednoho textu, to se neboj :o)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ETHAN: Jenom k tomu tvému dřívějšímu příspěvku, kde vyjadřuješ přání, aby se "nedospělí" nedostávali do styku s veřejnou nabídkou drog. Hele, to je vážně hrozný pokrytectví.

Dokázal bych pochopit tvůj přístup "odstínění dětí" od podobných věcí, ale to tak pro věkovou skupinu 0 - 10 (11,12,13 možná?) - tam je skutečně ještě nějaká diskuze o účincích a dopadech marná. Snažit se o něco podobného i u nedospělých mladistvých (tak třeba 15-18) je prostě krávovina^n ...
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    VOID: A kolikpak je ti let? Napiš sem svůj zdravotní stav za deset let a ne hned.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    WILDENBURY_SQ: Hmmm, extrémní příroda - doufám, že je takový výraz jen dílem pokročilé noční hodiny a ne narušené psychiky :o)
    VOID
    VOID --- ---
    obecne se da rict, ze skodlivost halucinogenu je jen umela hysterie zpusobena cirkvi (ta ma preci monopol na duchovni zazitky)
    VOID
    VOID --- ---
    ATOMINATOR: poskozeni? vloni sem jiz za podzim stihl snist >3000 (jedl sem je kazdy den nekolik mesicu), pocit poskozeni vubec zadny.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    no jasny. hlavne ze si rozumime :)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MUCKER: tak o tom uz nema vubec cenu polemizovat :) proste jsem chtel jen naznacit, ze toxicke je takrka vse a clovek by si mel najit vlastni miru, aby si zbytecne neublizoval (cimkoli)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ATOMINATOR: jasny a hodne bigmacu...? co je horsi? hodne hub nebo hodne hranolek? :)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ted koukam na famous poeople and their drug use, ale uz tady z toho delam prilis bulvar. zpatky k veci, ale ted az po tomhle, jsem nevedel, ze i samotna kralovna... :)

Queen Victoria Opium, Cannabis, Coca Wine, Chloroform

jinak

http://www.erowid.org/culture/characters/characters_drug_use.shtml
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Jinak k tem houbam... ano, pokud je budete brat prilis casto, tak nepochybne nejake poskozeni postupne zacne vznikat. Toto ovsem neni problem hub, ty maji skutecne ne prilis vysokou toxicitu. Podobne problemy vznikaji i u nekterych bylinek, ktere se berou prilis casto. Skutecne se nekdy podivejte, proc se asi nektere kury nedoporucuji provadet dele nez tyden? Bylinky leci diky tomu, protoze obsahuji toxicke latky aneb i jed muze byt lekem, pokud se spravne uziva.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    KERRAY: spousta lidi tenhle postoj zaujima, i kdyz nemuzu rict, ze by mi byl nejak sympatickej a uznaval ho jako obhajobu..
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    čímž teda nechci říct, že je kupa lidí, kteří si hulením tu svoji bystrost otupují, na druhou stranu, jelikož jim společnost nedokáže poskytnout motivaci nebo alternativy, tak se tomu nedivím - dneska být bystrej je spíš na škodu, pokud člověk nemá nějaký solidní základy a motivaci, protože co s tou bystrostí můžeš dělat - většinou člověk vidí jen tu možnost dělat otroka korporaci, státu... a spousta jich řekne "děkuji nechci, radši se zhulím abych výmysly té vaší společnosti nemusel řešit, a měl pocit, že dělám něco, co chci já" - a ačkoliv to je celkem hloupé, nedivím se tomu ani v nejmenším :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    COLBEN: jj, snažim se to omezovat :)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    MUCKER: ja si myslim, ze jsi dneska moc hulil :)))
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ETHAN: "(býval to bystrý člověk, dneska se není schopný naučit skoro nic nového)" se bohužel vztahuje na podstatně větší množství lidí nezávisle na tom, jestli hulí nebo ne... někdo by asi tvrdil, že to je věkem, já bych řekl, že to je jednoduše pohodlnost a přesvědčení, že už toho (třeba o "drogách") vím dost...
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    COLBEN: no, jasně, se těch mutací bojej :) podívej jak brojej proti počítačovej hrám. já si dokonce myslim, že všechno, co za něco stojí musí enormě vyvolávat závislost!
    pruser je proste v americkym postoji. dokud bude USA politicky silna, tak si neskrtnem
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ETHAN: Šamani užívají jiné látky s obdobnými účinky už pěkných pár tisíciletí, a jogíni budou tvrdit, že na nějaké mystické zážitky naopak drogy vůbec nepotřebují. Odpovídal jsem pomocí šamanů na tvoje "droga má jediné užití" (i když chápu, že pro tebe to pořád bude "prožívání psychických stavů, které normálně nezažiješ") a pomocí jogínů na to "normálně nezažiješ".
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    MUCKER: mezi 'pod kontrolou' a 'ilegalni' je docela rozdil ne? jen me proste dostava proc muze bejt legalni chlast, kterej te nici po vsech smerech a zaroven lsd ilegalni. jestli nekdo podporuje nelegalnost lsd tak je bud neinformovanej, paranoidni nebo je to konspirator, kterej nechce, aby mu obcane 'mutovali' :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam