• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Jak diskutovat nad necim co je faktem? Mam popirat ze neco nejak je? Diskutovat muzu o tom jak dosahnout toho jak to ma byt. Nebo vubec jak to ma byt.
    SKIN
    SKIN --- ---
    diskuze nad tim je zbytecna?
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: No a co to ma co delat s tim jak by veci mely byt?
    SKIN
    SKIN --- ---
    PIZI: kdyz jsou opravdu nektere veci, ktere se proste mezi lidmi nemeni, nebo alespon po stovky let nezmenili a jednou z nich je odpor vetsinove populace k nekterym drogam. Drive upalovali carodejnice a pripisovali jejich ritualu uzivani psychotropnich latek (je tezke rici zda-li je opravdu uzivali a kdyz ano tak kolik % z nich to skutecne delalo - jedinymi dobovymi dukazy jsou kroniky psane predevsim mnichy nebo zapisy inkvizitoru).
    SKIN
    SKIN --- ---
    PIZI: push the button! junkie revolution! :)))
    btw. v UKcku maji kralovnu, v Dansku taky, Svedove tez, ve Spanelsku maji krale, v Monacu, v Holandsku, Belgii a Lucembursku...o cem jsi to mluvil?
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Sabotujes debatu o tom jake by veci mely byt, tim ze zavadis rec na to jake veci jsou.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Zadny kral nepreda moc do rukou parlamentu zadas nemozne takhle to proste je. Hmmm, divne ze kolem uz moc kralu neni. Asi doslo na nemozne.
    SKIN
    SKIN --- ---
    YMLADRIS: kez bys mela pravdu a ja se mylil
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    rodice mrtvych holcicek uz volicska zakladna jsou

no uvidime
    SKIN
    SKIN --- ---
    CONTINUITY: ja si slehal dobrovolne, a mozna jsem i ve finale sedel do vetsinove predstavy fetaka, ale pamatuji si, ze pro sleh jsem dokazal divy....to jestli se ti to libi nebo nelibi je tvoje vec, ja s tim prestal predevsim ze mi vadil vecny kolotoc shaneni matrose...zabiralo to moc casu

conti uprime me to bylo jedno, vsechny prachy co jsem mel prosli jehlou a na utraceni za jehly uz nezbyvalo, je mi lito jestli ti to zkazilo predstavu o me, ale takove to byly dny...

jinak nemuzu souhlasit, ze mala skupina fetaku kazi obecny pohled na vetsinu ostatnich uzivatelu drog. To je zkratka nesmysl, staci se mi rozhlidnout po Cigarones, kde je docela dost lidi na cracku a ty ti ukradnou cokoli, kdyz nemaj zrovna penize.

PIZI: jj, tot co jsem psal

YMLADRIS: zadas nemozne, zadny stat nesnizi vydaje na drogovou represi, potazmo policii = politicka sebevrazda (a pokud si ma politik vybrat mezi mrtvejma holcickama na diskotekach nebo mrtvou karierou, zvoli mrtvy holcicky...je to cynicke, ale takhle to je, snaha zmenit to je marna, protoze uzivatele drog/fetaci nejsou zrovna spolehliva volicska zakladna)

CONTINUITY: Ze uzivani z nich neudela nesvepravne trosky, ale proste jim prinese normalni, realna negativa, napriklad ze utrati vetsinu platu, takze budou muset nosit obleceni ze sekace a misto na dovolenou se budou moci leda tak jit projit do lesa za Prahu.....nebo v pripade stimulantu, ze budou vyhubli, sexualne neatraktivni;) a budou mit psychicke a zdravotni potize....atd

souhlasim, zbyva dodat, ze okoli te bude mit za nesvepravnou trosku, jakmile navyk vypluje na povrch. Lide proste maji predsudky, vzdycky je meli a vzdy je mit budou...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mne pripada, ze protoze se davaji penize do represe, ma danovy poplatnik pocit, ze problem se resi. kdyby se to prerozdelilo a sly miliony do prevence, nemusely by na diskotekach umirat 17lete holky. ale nevim.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Tak to uz dava smysl. Je jasne, ze velkym dealerum v zasade soucasny system vyhovuje. Represe zvysuje cenu a prevence ve smyslu harm reduction udrzuje zakazniky na zivu.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Pravda, zruseni represe soucasnym dealerum skutecne asi nijak nepomuze, na druhou stranu je to asi jedina skupina obyvatel zrusenim represe nejak ohrozena, ostatni na tom jen ziskaji...
    VOID
    VOID --- ---
    SKIN: pridany servis, vyssi kvalita...
    SKIN
    SKIN --- ---
    no prave, jak bych to asi prodaval za 8euro/gram, kdyz by to bylo na kazdym rohu levneji, ze?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SKIN: K cemu Ti tedy represe vuci drogam u nas pomohla? Nejak jsem to ze Tvych vysvetleni nepochopil. A statistika ukazuje, napr. na tom co jsem psal nize, ze odstraneni represe prakticky vede k poklesu poctu uzivatelu...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SKIN: Je zajimave, ze zeme, kde represe napr vuci hasisi neni, treba v Holandsku, dochazi spis k pomalemu poklesu penetrace do populace - tedy ze v Holandsku po legalizaci mekkych drog se snizil pocet pravidelnych uzivatelu...
    SKIN
    SKIN --- ---
    jen se snazis na me aplikovat, co obvykle zastanci represe tvrdi...
    ja naopak aplikoval to co tvrdi kritici represe, k tomu abych se "obohatil", jinymi slovy abych mel aspon nejake penize na odjezd z CR
    SKIN
    SKIN --- ---
    PIZI: to jsem nikde nenapsal, chybne odvozena logika...
    ja jsem prestal z vlastniho rozhodnuti, ne ze strachu ze me zavrou :D vazne jsi me pobavil
    PIZI
    PIZI --- ---
    SKIN: Ne, to z tve vety neplyne. Dame si to znova:

Jak ti pomohla represe ze na ni trvas?
    Snizila dostupnost drogy coz mi zachranilo zivot.

Zaver: Schvalujes princip kdy jini musi trpet kvuli tve neschopnosti zvladnout sve touhy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam