• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KERRAY: Prisla mi ta kokretni reakce Conti hodne naivni.. a vychazel jsem z tohoto [ ATOMINATOR @ VÁLKA PROTI DROGÁM ]
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    dnesni BL (ale jeste jsem to nedocetl)
    Jak úspěšně ovlivňovat a nenechat se zmanipulovat
    Jozef Bohumil Ftorek
    http://www.blisty.cz/art/31964.html
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Je uplne jedno ci je to dilo. Stale se ti nedari jasne dokazat nemoznost.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    protizakonne = nezakonne, prirozene :)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PIZI: Legalni i ilegalni mafie maji bohuzel sily vic nez dost, na strane legalni stoji prostredky zakonne, na strane ilegalni protizakonne, a v tuhle chvili tahnou ti i oni za jeden provaz.

Samozrejme se naskyta myslenka ze jednou z moznych cest by bylo nejak presvedcit legalni mafii, aby odstavila mafii ilegalni, ktera muze byt v mnoha ohledech konkurenci a dokonce se muze vzhledem k mafii legalni i chovat jako predator, protoze potrebuje mit prostredky pro prosazovani svych cilu legalni cestou (vyderacstvi atd.) tim, ze zlegalizuje drogy a zpusobi krach prodejcu drog, ale je to realne?

Myslim, ze spis ne. A nejake nadeje, ze Pani vemou v potaz volani Nevolniku, ze si Nevolnici preji to ci ono, aniz by byli pod nejakym tlakem, jsou myslim spis naivni. Nejde o vecne argumenty, zda je to ci ono spravne, ale o donucovaci prostredky, ktere nevolnici prirozene nemaji k dispozici. A pokud se nekomu jevi, ze v nekterych kauzach, kdy padl ten ci onen Pan to bylo dilem poboureni Nevolnictva, po dukladnejsim pruzkumu afery vyplyne na povrch, ze slo spise o dilo jineho z Panu.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Jednodussi je vzdy rict, ze se s tim neda nic delat.
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: ano pan Hearst a DuPont v tom maji svou slavnou roli, ale oni pri sve kampani vyuzili prave i mimo jine toho strachu americanu z pristehovalcu, kteri jim berou praci.

Nikdo tu nerika, ze snahy o kriminalizaci drog budou do 10 let mrtve. Samozrejme, ze jestli se nekdy treba alespon zlegalizuje konopi, stale budou ve spolecnosti pritomne tlaky na opetovnou kriminalizaci. To ale necini onu legalizaci nemoznou. Zkratka nemuzes argumentovat tim, ze existuji sily, ktere si legalizaci nepreji, leda bys umel dokazat, ze ty sily budou vzdy silnejsi, nez sily opacne.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PIZI: Ja ale verim tomu, ze snahy o zavedeni feudalismu v nejakem opticky prijatelnem kabate tu neustale jsou. Nabidni (zkusenemu) poslanci dozivotni a dedicny mandat, notabene Bohem posveceny, a bez jakekoli kontroly zdola, a zliba ti v slzach ruce.
    Jakekoli totalitni zrizeni je tohle - komunismus, fasismus, a cokoliv k tomu vede - to neni mrtve, vem v potaz soucasne snahy o nenapadne omezovani prav a svobod pod zaminkou teroristicke hrozby (predtim to byla na zapade komunisticka hrozba, na vychode imperialisticka hrozba, ale tam to pravda uz nebylo potreba).

A jak jsem psal, podle me zakaz konopi ma na svedomi lobby vyrabejici umely vlanko. Samozrejme chapu, ze tady nikdo nikoho necte, protoze prispevky jsou moc dlouhy, takze to jen tak pripominam, neni to kritika. :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Divne, ze byva uvaden zakaz konopi kvuli tomu ze mexickym delnikum umoznovala pracovat tvrdeji nez mistnim. To je v ropzoru s tvym tvrzenim, ze to snizuje pracovni vykonnost.

Co se tyce argumentu o ruznych lobby a mafiich, ten je zase v rozporu s existenci kapitlaismu. Logicky bychom tu meli mit vsude feudalismus, nebot snaha o zavedeni kapitalismu musela narazet na zajmy mnoha tehdejsich lobby a mafii.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    ATOMINATOR: Ha, konecne zajimave tema, ktere diskusi zvedaji z prizemniho "je mi zakazano moje poteseni, shledavam argumenty pro legalizaci sve radosti a pro svoji potrebu" k necemu univerzalnejsimu.

Princip objevil jsem koren vseho zla, vse je pruzracne jasne, ted ho potru za zavladne zlata doba.

To je neco, co me skutecne vytaci.
    Fasisti, kteri objevili spatne a snadno rozpoznatelne negry a zidy, feministky, co objevily spatne, nasilnicke, od prirody agresivni a bohudiky snadno rozpoznatelne sovinisticke samce, muslimsti radikalove co objevily bohu protivne a snadno rozpoznatelne daury, zapadni civilizace, co objevila snadno rozpoznatelne muslimy, atd., adt.

Porad jedna a ta samam pisnicka: jsem unaveny a neschopny hledat zlo podle jeho cinu, jsem paranoik neschopny prijmout riziko a odpovednost za svoje ciny, potrebuju nejaky jednoduch rozpoznavaci znak, podle ktereho "zlo" snadno poznam na prvni pohled podle vnejsiho znaku - cikan, negr, zid, sovinisticky samec, jo a tamhleten s vyholenou hlavou co rika, ze ma rad svoji vlast, to je jasnej fasista a rasista, dolu s nim - sakra, on to byl dalajlama?? Tak proc se nejak jasne neoznaci??
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Pokud na me Navon reaguje, tak ho jen chci upozornit, ze ho mam v ignore, protoze nemam cas na to cist nejaky plky.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    ATOMINATOR: Muzes byt neustupny zhora dolu, ale nebude ti to nic platne. Jednak viz me kratne zamysleni nad strukturou Pani, Straze, Nevolnici, a dale, mafie vseho druhu vydelavaji na drogach opravdu hodne, a legalizace by je pripravila o zisky. Takze na to zapomen.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    CONTINUITY: Kde se vzala?

1) velmi me vytacej lidi, co mi pokladaj ostentativni recnicky otazky

2) ale presto budu tak laskav a na tuto pitomou otazku ti odpovim: je stara jako lidstvo samo. Lidstvo se odpradavna deli na Pany, Straze a Nevolniky, a uzivani omamnych latek Nevolniky je potirano Pany skrze Straze, protoze to snizuje jejich pracovni vykonnost,

Ale hlavne, neodpovedelas mi na moji otazku, a to, zda toxicita je jedinym kriteriem pro posouzeni ucinky drogy. Pisu to v boldu, aby se to neztratilo v ostatnich plcich.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    CONTINUITY: "Proti konopí se stavěli křesťanští misionáři. Ti už tradičně odmítali látky rozšiřující vědomí, protože chtěli monopol na zprostředkování kontaktu s Bohem, nestáli o konkurenci nějaké rostliny....;)" Tohle se mi nelibi, jednak z toho smrdi politicky korektni demagogie a manipulace. A krom toho, pokud je mi znamo, tak tlak proti konopi byl dilo lobby vyrabejici umela vlakna, kteri tim odstranili konkurenci pestujici technicky konopi, obe rostliny se svezly spolu.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Mozna neni obcas na skodu nekterym zabednenym lidem neco pripomenout.

Já si myslím, že tato problematika, problematika drog v sobě nese, možná to zní až nadneseně, ale lidi, detektivové, detektivky, kteří pracují na této problematice, to skutečně chápou jako poslání a ne jako obyčejnou práci a nese to svým způsobem s sebou jako takový určitý druh fanatismu a velmi těžko se tato práce opouští, protože tato práce člověka zcela pohltí, nemůže se dělat skutečně od do, ale musí to ten člověk chápat jako určité poslání, musí se tomu věnovat naprosto zcela celý.

ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Clovek musi byt pripraven, ze nekteri lide ho stejne nikdy nepochopi (= nebudou chtit pochopit). Pro nekoho je moznost uznat, ze veci se mohou mit jinak, nez jak celou dobu veril, neco nepredstavitelne desiveho.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Ono vubec neni spatne naucit se par frazi vaseho oponenta a zvratit je ve svuj prospech :)

Proč opakujeme neúspěšné experimenty a "vyhazujeme" na ně peníze daňových poplatníků?
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Problematika zneužívání OPL je politikum, jehož prostřednictvím lze dosáhnout na státní finanční prostředky, manipulovat s veřejným míněním a sledovat politické zájmy. Jak katastrofální důsledky pro společnost může takovéto lhaní mít, ukáže čas.

A v tomhle taky :)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Lez zustane lzi - v teto veci ma Jiri Komorous pravdu :)

http://www.mvcr.cz/aktualit/sdeleni/2004/lez-lzi.html
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Ehm, pisu v druhem pade, beztak to ale pisu sobe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam