• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    _LEPIK_: Ja prave hledam steblo slamy v kupce jehel :)
    SCHMUCKER
    SCHMUCKER --- ---
    SCHMUCKER: Než se však Evropa rozhoupe, v Guinea-Bissau bude stále docházet ke kuriózním situacím, jako když místní rybáři nedávno objevili ve vodě balíčky s kokainem. Protože nevěděli, k čemu bílý prášek slouží, někteří s ním začali hnojit svá políčka, zatímco jiní přidávali špetku prášku do rýže, ryb nebo jiných pokrmů.

:))
    SCHMUCKER
    SCHMUCKER --- ---
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/afrika/clanek.phtml?id=463913

Evropa otevírá novou frontu v bitvě s drogami

Revoluce v dopravě kokainu do Evropy je tady. Jihoameričtí překupníci neobjevili "Ameriku", ale objevili Guineu-Bissau.

Z malého státečku v Západní Africe, který nemá ani jedno vězení a policejní eskorta čítá čtyři automobily, se tak stal první opravdový "narkostát" v Africe.

Stát je tak malý a nevýznamný, že nikoho z Evropy nenapadne, že tudy vede hlavní tepna, kterou proudí do Evropy zhruba polovina veškerého kokainu. Celá země funguje a vypadá tak, jak by si to býval přál sám legendární kolumbijský drogový boss Pablo Escobar.

HINT: V hlavním městě Bissau lze od mladíků ve sportovních vozech nakoupit 1 kg vysoce kvalitního kokainu za cca. 10 000 dolarů (200 000 Kč). To je čtvrtina ceny, za kterou jej můžete prodat ve Španělsku a dvanáctina ceny, kterou za kilo dostanete v Norsku nebo Rusku.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ATOMINATOR: jj, přesně tak to totiž je ;) řekneš si třeba "zasraný amíci, zbořim jim dva paneláky" a hned po tobě jdou... prostě na velké akce je tu americká armáda.. :)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    ATOMINATOR: to mysi jako obecne?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    ATOMINATOR: to je přesně můj problém, to že nemůžu (něco, někomu, nějak), prostě to neustojim a hroutim se psychicky...a dlouho nechápu...:)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Heledte, napada me, ze nektere diagnozy slouzi jen k tomu, aby se clovek drzel sam pod kontrolou. Treba takova megalomanie zabranuje jedinci, aby ohrozil svym jednanim establishment.

Kdyz na vas zacnou lezt nejake megalomanske napady, tak si staci rict: "To ale prece nejde, to nemuzu udelat, nejsem prece cvok." :)

Pokud nutkani neustava, tak to jde urcite zkrotit prasky, Librium jiste poradi ;)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MUCKER: Od Hesseho jsem četl jen Stepního vlka.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MUCKER: Teď nemám moc času to vysvětlit a netřeba to brát moc vážně :)
    YMLADRIS: Včera jsem jednoho takovýho psychouše viděl. Utíkal přede mnou a křičel "Drž hubu! Drž hubu!" Přitom jsem nic neříkal :)) Ale bylo na něm dost znát, že je to nejspíš nějaký pikonaut :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MUCKER: No, ona je tu realna obava, ze to muze byt klasicka vazna psychicka porucha..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Zpráva OSN o drogách z roku 2006: Úřad OSN pro kontrolu drog a zločinu bezděčně podporuje odvolání prohibice konopí
    http://www.blisty.cz/2007/7/9/art35149.html
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    on je taky problem urcit co to je "psychicky vporadku". lze urcit, ze je na tom psychicky podobne jako vetsina populace, ale to jeste neznamena, ze je "vporadku".
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: nemyslim si ze by potrebovali vetsi pomoc nez workoholici ;) zase ty tendence vsechno resit pres psychology, nepodporuju...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: to je asi 'nic moc ale nic bych nepodnikal'

jde mi hlavne o statisticky rozbor toho, jak lidi psychozu u spolubliznich vnimaji - zda jim to pripada hrozny nebo ne (mucker to vidi jako ty lidi jsou v pohode, mne to pripada hrozny, tak si zajistuju sirsi vzorek nazoru)

cely je to asi silne OT, hm
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: Nak mi tam chybi moznost neco jako "probral bych to s nim a doporucil mu to resit s doktorama [bez ohledu na to jak to ovlivnuje jeho normalni zivot]".. Ono proti jeho vuli to resit s doktorama tak jako tak nejde.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    YMLADRIS: IMHO hodne zalezi na vnitrni motivaci daneho pozera - stejne jako muze zdravy a normalni clovek jist chleba, muze ho jist i clovek nemocny a podle jezeni chleba to nelze diagnostikovat...
    Zhruba totez si myslim o pozach, hrani RPG her a podobne - strasne zalezi na stupni propadnuti dane hre, na motivaci, na tom, jak takovy clovek funguje kdyz svou hru nehraje (a je-li toho vubec jeste schopen), na tom, jestli je takova hra pro toho cloveka jedinou moznosti vyjadreni a seberealizace, nebo jestli to je pro nej pouhe zpestreni zivota bez toho, ze by to dotycny bral nejak vazne...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

hlasujtev ankete

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUCKER: ad pozy - imo pozy jsou dobry nastroj ale zly pan.. hrat ruzne role/osobnosti beru jako projev kreativity, nic jako nemenne ja stejne neexistuje; poza je blba pokud clovek ji _musi_ hrat (vzdycky musi byt Ten neomylny, Ten nad veci, Ta bezbranna, Ta sportovkyne...) pac to z nej dela robota a omezuje ho to.
    Ale atom je revolucionar, on ma mozna na lidi jinsi naroky... moc do nej nevidim ;)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    :) no ja tohle mel jenom jednou na dojezdu na extazich :) to sem si zacal myslet, ze se nevratim a vystrasilo mne to :)

mas prava...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam