• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    PIZI
    PIZI --- ---
    Čeští poslanci, věrni svému ultraliberálnímu krédu - :-)) A zrodila se legenda.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    http://domaci.ihned.cz/c1-23321675-le-monde-z-prahy-se-stalo-ohnisko-obchodu-s-drogami

Le Monde: Z Prahy se stalo ohnisko obchodu s drogami

Z Prahy se stalo ohnisko obchodu s drogami, píše francouzský odpoledník Le Monde v titulku rozsáhlého článku, ve kterém se zabývá hlavně problémy kolem pervitinu. Uvádí, že Češi, těžíce z měkkého zákonodárství, jsou velkými konzumenty metamfetaminů a hašiše a že jejich produkce zásobuje Evropu.

Pražský zpravodaj listu citoval vedoucího evropské kanceláře OSN pro boj proti drogám Thomase Pietschmanna, podle něhož by se Česká republika mohla stát jedním z hlavních zdrojů metamfetaminů v Evropě. Napsal, že výroba pervitinu je v evropském měřítku českou specialitou a že její rozmach znepokojuje české úřady pověřené bojem proti drogám.

Proti Pietschamnnovi postavil hlas Břetislava Brejchy z české Národní protidrogové centrály, který se domnívá, že ČR se zásobovačem Evropy metamfetaminy nestane, i když do Německa a Rakouska se pašují. I Brejcha ale přiznává potíže s mýcením pokoutních "kuchyní", kde se metamfetaminy "vaří" - "najdeme jednu, a objeví se tři další".

Brejcha podle listu doufá, že jejich prodej bude brzy regulován zákonem. "Čeští poslanci, věrni svému ultraliberálnímu krédu, se ale zdráhají něco regulovat a stejně jako u norem týkajících se jiných drog by se mohli rozhodnout pro formulaci, která bude pro lékárníky málo závazná," napsal Le Monde.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Drogami se zhubnout nedá!

http://zdravi.idnes.cz/drogami-se-zhubnout-neda-08b-/hubnuti.asp?c=A071017_121013_hubnuti_bad

Každá sedmá Britka používá drogy jako kokain nebo metamfetamin v zoufalé snaze zhubnout. Další berou za stejným účelem různé tablety nebo projímadla.
    NOITA
    NOITA --- ---
    CAIDEL: Škoda, že nepíšou, jestli jim s nedostatkem kokainu klesla i pracovní výkonost:-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SKIN
    SKIN --- ---
    tak tu mame podzim, dovolil jsem si svesticky z nasi zahradky
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    jj jasne... ja se tedka snazim vypocitat cenu marlborek bez dani a nedari se... vyslo mi nejakych 20kc ...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MUCKER: ono o to az tak neslo, slo jen o ukazku ze to nejsou tisicovky procent ale mx. par stovek. Naproti tomu u toho heroinu to jsou 1000 nasobky (12kc/g x 12500kc/g), tedy 100 000% (jestli dobre pocitam)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    našel jsem, že marže z cigaret se pohybuje kolem 6% (pro trafikanta), na druhou stranu jste zapomneli ve svych vypoctech zminit DPH, coz je dalsich cca 20% :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ANARCHY: aktualni sazba spotrebni dane je cca 1,-kc za cigaretu a marze obchodniku pri prodeji cigaret nedosahuje ani 10%... melo by to byt vetsinou max 5kc na krabicku...
    ANARCHY: dalo by se uvazovat o tom, jak se to projevi v typicky ceskem prostredi v tom "sedem trhu" - myslim, ze v praxi by cena nakonec "mimo trh" klesla prave diky tomu, ze prodejci by jiz neriskovali vezeni prodejem cehosi zakazaneho, ale jen kracenim dane - coz by byl ten duvod nizsi ceny :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YMLADRIS: Sem pro. Na takovy duchod bych se docela tesil...

PIZI: 12 Kc/g je masakr. takze nas odhad ve stovkach korun je stale jeste prehnany.. :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    YMLADRIS: no to je nápad, panečku! beru ho za svůj :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: Mne to asociuje cinske reseni problemu s duchodci - dedecek se vyveze pred dum na slunicko a nacpe se mu dymka opiem.

Mozna by se legalizace heroinu dala vyuzit obdobne - ceka nas obdobi kdy v populaci bude obrovske mnozstvi prestarlych...
    PIZI
    PIZI --- ---
    No a k tomu se pridava informace ze kdyz ve svajcu delali experiment s legalnim heroinem koupili ho tunu od WHO za cenu kolem 12 Kc /g. Jestli si dobre vzpominam, co jsem kdysi cetl.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MORPHLER: No, kdyz k tomu pridas, ze minimalni marze obchodnika bude odhaduju tak 15% z koncove ceny, tak Ti vychazi cena, za kterou musi vyrobce i se svym ziskem krabicku cigaret vyrobit, na 12,5 Kc, a tedy minimalni dan ve vysi 1,64 Kc na cigaretu (32,8 na krabicku v koncove cene 50 Kc) znamena zdaneni vyrobni ceny cca 260%, sorry, ze jsem psal tisice procent, strelil jsem to v tu chvili od boku...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ANARCHY: Mas pravdu ze cena s dani by treba byla vyssi. Ne ovsem tak vyssi. Ani u cigaret to neni v radu tebou uvedenem (ted dan jestli se nemylim vychazi na neco pod 1,5Kc na jednu cigaretu- tedy 30Kc na krabicku v cene 50+.) Tedy bylo u cigaret je to kolem 100 procent. Neni to hezke, ale neni to az tak prehnane. Navic by zajistoval cistotu (u chemek. u rostlin jako je tabak a trava to je trochu horsi)
    Navic by asi spuste lidem stacilo morfium z vlastni sklizne, stejne jako konopi a houby z vlastnich sklizni- a tam by se nedanilo. Tedy tebou zminena dekriminalizace vyrobcu by u veci, ktere se daji "vyrobit" odstranila ty nejhorsi dusledky drog.
    Bohuzel jak uz napsal Krusty asi se toho nedozijem.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MORPHLER: No, i na blby cigarety nas stat uvalil spotrebni dan v radu tisicu procent - co myslis kolik by to bylo na heroin?? Nejsem idealista a neverim, ze k legalizaci dojde z jinych, nez ciste ekonomickych duvodu - uz nebude jak jinak plnit statni kasu, a tak casem nekdo chytrej prijde na to, ze v drogovem svete litaji miliardy a ze je potreba je co nejvic zdanit... Podobnym neprimym dukazem budiz treba cena legalizovaneho konopi, houbicek a kdeceho dalsiho v Holandsku - ty legalizovane a zdanene ceny vychazeji ve vysledku prakticky stejne jako cena u nas na cernem trhu...
    Mozna jsem prilis velky skeptik, ale o moc ruzoveji to v pripade legalizace nevidim (tedy ze aspon odpadne kriminalizace vyrobcu, distributoru a uzivatelu)
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    MORPHLER: mueheheee .. "dealerum krivdim" .. tak to nikdy nedelej ! :o)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam