• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    OLAFEK
    OLAFEK --- ---
    Pojďme si rozebrat nějaké hypotetické posuny, když válka proti drogám selhala, protože je to blbost vycházející z represního pojetí a hloupých, zastrašovaných oveček...

Jak se díváte na možnost zavést tzv. šlehárny. Jak by měly/musely vypadat a jak by asi mohly fungovat? A co na to český stát? Jak by se to dalo ošetřit z hlediska práva a legislativy? Jste proti ale pro diskusi? ;)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    CONTINUITY: Účel zapalovače spočívá v tom, aby se člověk mohl odpálit:

VYHOUKANO
    VYHOUKANO --- ---
    ... vim o tom taky hovno. Nejdrive me to nadzvedlo, ze to uz snad neni mozny, pak jsem ale dosel k nazoru, ze to delal znalec. Motivace jsem zatim vymyslel dve: 1. forek/ recese 2. Test/ pruzkum. Oboji mi prijde dobry a tak ten blazinec sdilim.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VYHOUKANO: to by mě zajímalo, jakej je tam účel toho zapalovače ;-D

nějak jsem to nepochopila, to má být recese nebo jako vážně?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MICHAL_R: parlamentnilisty, tam verej ledascemu, i tomu, ze putin je nejlepsi president na svete....
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    VYHOUKANO: Ty brďo... na první pohled je jasné, že se jedná o vtip (ten text u té petice je prostě sranda), ale i tak to tam už má 70 podpisů :-D

Ten obrázek je skvělej. Kamarád jednou seděl v hospodě a balil si cígo. Od vedlejšího stolu se zvedli dva holohlaví spoluobčané, přišli k němu, a výhružně na něj: "co si tady pícháš trávu?!"
    VYHOUKANO
    VYHOUKANO --- ---
    Petice: Narkomatky nemají právo mít děti | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petice-Narkomatky-nemaji-pravo-mit-deti-335337

EKIM
    EKIM --- ---
    LEOZ: Ten titulek je zavádějící...
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    EKIM: iniciativa Weed like to talk je super, ... ale toto české PR vyvolává přehnaná očekávání a může vést k následnému intenzivnímu zklamání, když podepisující zjistí, že cílem je zařadit bod překlasifikovaní konopí na jednání evropského parlamentu a komise...
    EKIM
    EKIM --- ---
    Konopí je nelegální – až do chvíle, než petici podepíše 1 milion Evropanů | Clicknsign
    https://clicknsign.eu/...konopi-je-nelegalni-az-do-chvile-nez-tuto-petici-podepise-1million-evropanu
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    via Tomas Zabransky
    "Jaké látky se berou uprostřed festivalové sezóny 2014? Potkali jste se s nelegálními drogami nebo s tzv. novými psychoaktivními látkami? Povězte nám o nich v rámci evropského dotazníku, který nám pomůže zjistit účinky a rizika nových látek na trhu:
    I-TREND - nové drogy
    http://www.surveygizmo.co.uk/s3/1637253/novedrogy
    Pokud máte s novými látkami zkušenost, můžete nám po vyplnění dotazníku zaslat vzorek k analýze - sdělíme Vám obsah a rizika prostřednictvím databáze www.party-trend.cz pod anonymním kódem."
    GORG
    GORG --- ---
    CONTINUITY: Jo je to asi individuální, někomu to dělá zjevně službu i nadále.
    No povídat o přestání je imho první stupeň/krok :) Já jsem přestáním kouřit tabák vyhrožoval taky pěkně dlouho, než to neslo konečně ovoce. A stejně si občas cigaretu dám. Občas u piva. Ale srazil jsem to z denních cca 20 cíg na 1 za dva dny nebo týden mi přišel jako velký pokrok. A hlavně mě je to víceméně jedno, jestli si dám či ne. U piva/kávy je ale holt taková nostalgická chuť... ne nějak mega silná, ale je tam chuť. Nebo pokud jsem nějak extra psychicky vypětej, a potřebuju schladit páru, někdy někde čapnu cigaretu a vykouřím. CO mě teda ale dost odradí od další je zjištění, že mi ta cigareta ten stav spíš z dlouhodobýho hlediska z horší.. pro pár sekundový rush feeling, takže k vracení se k tabáku chuť není.
    Mně tenhle způsob odvykání fungoval.. nezakazovat si to úplně.
    A přesto i byť jediná cigareta po třeba několika týdnech mě kolikrát rozodí do úzkosti trvající několik hodin..z pocitu selhání bych řekl. Ale asi i tím, že samotný tabák trochu myslím způsobuje úzkostné myšlení svými účinky (když přestane účinkovat dávka drogy :))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GORG: Ten příspěvek byl míněnej spíš v legraci :)

Většina mých starých kamarádů a známých po letech hulení přestala, buď jim to přestalo dělat dobře (tak jak říkáš, psychicky), nebo jim to sice pořád chutnalo, ale začli vnímat, že jim to něco bere, že jsou otupělí, zpomalení nebo něco, a že ty negativa jsou větší, než ty pozitiva, co byly dřív....

Ti, co hulí dál, vypadají většinou, že jsou s tím dobře sladění a pořád jim to spíš něco dává, tak by to mělo být :)

A pak jsou ti, co pořád mluví o tom, jak by měli přestat...a z těch někteří časem opravdu přestanou a zařadí se do skupiny první, někteří se se svou oblíbenou zelenou bytostí časem sladí a smíří a zařadí se do skupiny druhé......a někteří o tom přestání asi budou jen roky mluvit dál ;) (to mi přijde trošku smutná varianta, člověk si pak neužívá ani hulení ani nehulení....)
    GORG
    GORG --- ---
    CONTINUITY: Já jsem byl ted spis rad, když nikdo co hulit na akci nebo nikam netahal :-) Asi jsem se dopracoval do toho stadia, ze už to bývá spis stav,co mi dobrou pohodu zkazí stihama :)

I když i v tom nepříjemným je potenciál .. ze to asi vynoří něco zasunuteho. ale ze by to bylo zrovna zábavné...

To samy slycham od jiných lidi. Lidi se tak časem s hulenim uklidní skoro az k vyhybani. Docela dobrý trend u drogy :)

Co mi spis přijde hc je alkohol a tabák. S tím jsem mel ted trochu problém. Kouření jsem v podstatě nechal ale ten alkac krasne zjednodušuje myšlení, uklidňuje tělo :)

Paradoxně máma je ted říkala radši,když hulim nebo cigarety než alkohol. Středu na Moravě prý alkac zlikvidoval .. propil byt a tak.. takovém její antipriklad,) Sama se ted přitom zajímá aktivně o konopí na léčení. Onehda jsme se malém potkali na Cannafestu, ze tam prý zrovna byla ,)
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    NPC propaguje legální drogu, která zabije 6 milionu lidí ročně
    EKIM
    EKIM --- ---
    tak třeba, tuhle říkám jednomu známímu: hele vy smažky jste divný, když si du zahulit a je to jako cigárko, nabýdnu, pokecám... ale ty debile deš, koupíš si za pětset od holky kluka, kerej tě podělal vo 60tis.... šlehneš si to a jedeš, není žádné podávání stříkačky. Jedeš 24hodin best, pak přijde nenávratný konec. Tvoje normální schizofrenie se zmultinásobí a než se z toho vylížeš,tak si zas sjetej nebo na sračku,nebo zase v bohnicích, pereš se s cajtama a to nejhorší je to tvoje fňukání, lhaní(sebeklam, ať už se mi teť děje cokoliv tak braní pika za to nemůže.) A když není piko tak chlast.( piko i chlast při dlouhodobém užívání prokazatelně urychluje a přizpívá k prohlobění paranoi i schizofrenie.(slišiny ,vydiny) Šak mě znáš..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CONTINUITY: jo dalo by se souhlasit, krome te casti o fenixovejch slzach, protoze to je podle me tak brutalni koncetrat, ze nejaky uvareny mliko je prochazka ruzovou zahradou. parkrat jsem extrakt ochutnal, jak se rika kapka na prst, a rad se vratim k jointum, ten stav je proste jak na tripu. nejsem si uplne jistej tim, jestli se uzivani fenixkovejch kapek da povazovat za lecbu, protoze podle me je to spis o udrzovani pod permanetnim vlivem.
    ze stejnyho duvodu moc nehulim hasis, protoze ten me proste vypatlava tak, ze nevim co bylo vcera a co bude zejtra za den :0))

CONTINUITY: a to mas dost pravdu, ze ortodoxni hulic je jako ortodoxni smazka :0)))
    ja k perniku dostal uz jako hulic, a to hlavne proto, ze mi pomahal proti ty vyhuleny vykydlosti. :0)
    faktem vsak je, ze dneska uz vim, ze takova dobra rovnikova sativa muze fungovat stejne dobre jako stary dobry piko :0)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale teda jednu společnou vlastnost hulení a tvrdých drog vidím ;)

I u hulení existují lidé, kteří si z toho udělají každodenní zásadní část života, a přišlo mi svého času nehorázně komické, jak se někteří z nich dokáží projevovat velice podobně, jak ty smažky ;-)

Mám na mysli takové to "nemůžeme ještě jet na akci, musíme ještě pro hulení" (klidně třeba přes celé město).....hulení prostě musí bejt, bez něj by to nešlo, a projevy netrpělivosti a touhy jsou okolo toho doslova stejné, včetně slovních formulací :))

(Začala jsem žít mezi huličema až poté, co jsem víceméně přestala brát perník, a proto mi to přišlo strašně legrační a kdykoli někdo řešil, jak musí hulit, musela jsem se tomu smát :)

Ale teda, ono vlastně může i být pozitivní, že hulení dokáže tuhle funkci plnit. Ona je to funkce. Někteří lidi jakoby potřebovali mít nějakou závislost v tomhle smyslu. Nějakou berličku, kterou můžou mít pořád, a která v nich budí pocit, že život je příjemnej/snesitelnej (znám to moc dobře sama, a občas to tak taky mám a používám momentálně třeba čaj :). A pokud už člověk něco takového potřebuje, určitě je lepší, když je to hulení, než když jsou to nějaké ty práškové substance.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam