• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    k směřování další diskuze:
    myslim, že by nebylo marný pokusit se o komplexní návrh řešení drogové problematiky. ne, že bych to tu chtěl definitivně vyřešit. ale zkusil bych formulovat moderní pojetí přístupu k drogám do stanoviska, co je problém a co ne. a jak to, co problém je, řešit.

čili V ČEM SPOČÍVÁ JÁDRO PROBLEMATIKY DROG
    (viz také anketa)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    já mam pocit, že stačí, že taková akce vůbec je. že někdo to slovo veřejně vysloví a dělá akci. legalizace je věc, ke který musí společnost dospět. a ve chvíli, kdy je tu kdu-čsl toho moc neuděláme....
    PIZI
    PIZI --- ---
    DIKY: Napis svuj nazor na www.legalizace.cz.
    PIZI
    PIZI --- ---
    DIKY: Jenomze vzdalenym cilem je uplna legalizace vseho. S tim asi moc do akce jit nemuzes.
    DIKY
    DIKY --- ---
    uz je to skoro tyden, ale me to vrta hlavou jeste dele... co si myslite o MMM? napr. me ta akce trochu zklamala a prisla mi useless, a to proto, ze:

1) avizovany cil -- oddeleni lehkych a tvrdych drog mi prisel ponekud minimalisticky. Asi je to nutny predstupen pro legalizaci marihuany, ale uz od zacatku by melo hnuti za legalizaci deklarovat, o co ze vlastne jde. Proto je IMHO lepsi jasny, trebaze vzdaleny cil, nez mlzeni nejdriv chcem tohle, no a kdyz to dostanem tak jeste tohle a tohle a tohle... Jinak hrozi, ze dojde k oddeleni lehkych a tezkych drog -- napr. budou odlisne tresty, ale tim to zhasne ve stylu "Co si stezujete? Mate, co jste chteli." Anebo je to jinak?

2) Doba konani MMM byla naprosto nevhodna (ostatne jako kazdy rok). To, ze se ve stejny den konaji demonstrace na celem svete, legalizacnimu hnuti u nas ani trochu nepomuze -- letos se demonstrace skoro nedostala do novin (napr. v MF-DNES jsem ji hledal marne). Vstupovani do EU, hudebni akce typu United Islands of Prague apod. + tradicni demonstrace komunistu, ackaru a plesek celou vec zastinily. Mozna by ani nevadilo, ze na MMM nemohlo (nechtelo) prijit tolik lidi, ale IMHO hlavni cil kazde demonstrace, tj. aby problem zviditelnila se absolutne nepovedl.

=> MMM byla sice pekna akcicka, tech kapelek jsem si docela uzil, ale co se tyce snahy o legalizaci, tak to bylo celkem na nic. Takhle se IMHO da ovlivnovat proti-drogova politika statu jen sotva... Nebo je to vsechno jinak? Rad bych si precetl vase (hlavne odlisne) nazory na vec.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    jde o to, co v tý tabletě bylo a jako moc nalitý byly ty ženský...
    SOM
    SOM --- ---
    letální dávka (rozumej smrtelna davka po poziti extaze) neni znama aj 100 tablet pokud je cista bez primesi je mozno prodychat takze klasicka mameni lidi
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    no,predstavil tam svoje nazory v plny krase
    neco jako "evropa neni jenom liberalismus,drogy,multikulturalita,oslabeni vyznamu rodiny ve spolecnosti....blabla"
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ne ;)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    cetli jste jeho clanek o vstupu do EU? bud to bylo v lidovkach,nebo v MF Dnes (asi pred tejdnem)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    no, ta poslední odpověď je typickým příkladem. ale měl jsem na mysli předevšim jeho argumentaci "po každé droze se může zemřít" a že tě někdo zhulenej přejede na přechodě...
    PIZI
    PIZI --- ---
    Prave ze Severa tak okate klickuje, ze je jasne ze si je vedom kam ty otazky smeruji. Nemuze prece desetkrat po sobe omylem stocit rec jinam a vyhnout se prime odpovedi. Podle me z tech rozhovoru jasne plyne, ze to nedela z blbosti, ale naschval pri plnem vedomi nesmyslnosti svych tvrzeni.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ten severa to řiká tak, že by mu člověk ty žvásty dokonce i věřil
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PIZI: Naprosto přesně, řekl bych :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Cili jinymi slovy. Je to pocet mrtvol, ktere nezemrely "prirozenou smrti" a mely v krvi THC.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    STANDIMIR: A to ještě ten vybouranej může bejt dost často jak zhulenej, tak přiožralej... to by mě zajímalo, jak to pak klasifikujou.. :-))

Předávkování je taky dobrý... pokud si dám pytlík gumovejch medvídků a pak sežeru lékárničku, asi nebude úplně korektní vyvozovat, že jsem se "předávkoval" medvídky... zato u marihuany, hej hej....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam