• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VACA: Myslíš že snese porovnání s porsche? :) Já mysim že ne (což nemusí v žádném případě měnit něco na tom, že to auto bylo velice kvalitní).

    Heled mě nedělá problém uznat, že se tu před rokem 89 vyráběli I kvalitní výrobky, auta, větroně, kvéry, whatever - ale když se to společně umíchá do dortu "všichni dostali byt a nikdo neměl hlad" tak to pak vytváří, jak už jsem tu psal, takovej ten "Pyčo" efekt... :)
    VACA
    VACA --- ---
    DEEJAYY: Cojá?

    ADAMIRA: já jsem nechtěl nic hájit, nebo tak. Jen mi to přišlo Ftipný, náramě se to hodilo komu tématu tady ;)
    Chtěli československej vrcholovej sporťák co by snesl srovnání s porshe, no tak tady je, nevidíš?... :D


    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A taky jsme měli kosmonauta ve vesmíru...
    A nejlepší pivo...
    A Zátopka...
    A fošny byli fošny, vole, ne jako dneska, vole, tomu se nedá říkat fošna...
    :)
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    VACA: tyco?
    VACA
    VACA --- ---
    MUCKER: myslíš jako škodu 130RS, která vyhrála MS evropy v kategorii cetovních vozů? Nasbírala tytuly v rally a jezdila i v zahraničních teamech?




    ;)
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZCR: výpadky elektriky, to byla normálka, v 80s byla připravená stále starožitná petrolejka v obýváku na skříni, myslím že celkem dlouhý výpadek byl alespoň jednou týdně, před dostavbou sídliště každý den.

    Co se vody týká tak to myslím tak jednoznačný není, pokud vím tak po privatizacích se na vodovodní infrastrukturu dost sere, a nový úpravny vody a potrubí se nijak moc nestaví. Tady u nás se pořádnej vodovod postavil právě před koncem čssr - Josefův Důl ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Josef%C5%AFv_D%C5%AFl_(p%C5%99ehrada) ), úpravna vody v Bedřichově ( http://hotelpraha.sweb.cz/mapa/nastenka/obr%20650x487/06.jpg ), potrubí do Liberce.

    Teplá voda se u nás myslím vypínala na 3 týdny každé prázdniny, dneska to myslím zvládají za 3 dny, a týká se to vždy jen jedné části, takže se můžeš jit osprchovat ke kamarádce:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nejmodernější verze Favorita, kterou jsem vlastnila, sice neměla automatické stěrače, ale měla geniálně řešený cyklovač stěračů, proti tomu se mnohá novější auta, co taky ještě nemají automat, můžou jít zahrabat. Momentálně mám výběr z 6 stupňů rychlosti stírání a pokaždé se u toho můžu vzteknout, než najdu tu, co není ani moc pomalu ani moc rychle. Jelikož jsem zvyklá na to, že jesm zadala pokyn, že chci setřít teď, a..... teď, a vodteď takhle pořád.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ZCR: Hlavně se jaksi zaměňuje "nebylo" a "nikdo si nestěžoval že není"
    ZCR
    ZCR --- ---
    btw., jak LOPIK psal, že teplá voda byla - no, byla, ale jak kdy; ovšem chápu, že i to se dá vykládat tak, že dneska se máme hůř, protože málokomu teče studená voda hned ze dvou kohoutků najednou.
    Výpadky elektřiny nemlich to samý.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Včera jsem u babičky skenoval rod. archiv a narazil jsem na dvě fotky který by se sem mohli hodit, jedna stavba nuseláku a samovznícený Aeroflot (bohužel nic moč) :-)
    - zjisti jsem, že i v naší rodině se pohybovalo spousty fotoamaterů, typických hodně často pro svojí dobu, kdy byli ochotni věnovat spousty času, energie i materiálu na vyfocení Eifelovky, notre dame, aurory atp. (zjednodušeně řečeno věcí, který nikdy nikdo před nima ještě nevyfotil a taky už nikdy nevyfotí) ale na události typu vpád okupační armády se prostě neplejtvá :/



    JIMX
    JIMX --- ---
    MUCKER: a když dojdou argumenty, uděláme úkrok stranou ... LOL
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY
    TABBY --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    daleko důležitější mí třeba přijde sraní na životní prostředí v době, kdy na západě byla ekologie už pojem. A jiránkovi vtipy z králíkama a dálnicema to nevytrhly.
    RSZ
    RSZ --- ---
    a jaký špičkový rodinný vozy vyrábělo švýcarsko, holandsko nebo rakousko? Imho trochu neférový srovnání.

    Třeba takovej L-13 Blaník byl špičkovej větroň, vyrobeno jich bylo 2600 a lítaj po celém světě, můžeme udělat srovnání ve větroních a čssr vyhraje..
    Prostě blbost.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    JIMX: klidne muzem pro srovnani vzit ceskoslovenskej spickovej sportak... :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    tak bysme to ještě mohli srovnat s golfem, 5 dvéřovým, ať to vychází stejně.
    Volkswagen Golf Mk2 - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_Mk2

    A jinak dík za připomenutí, jak snažší život mám v každodenních samozřejmostech. Venku je sníh, já prostě vezmu klíčky, nastartuju a jedu. Běžně servisovaný negarážovaný 10letý Peugeot Partner, najeto skoro 300 tisíc. Mimochodem nový (2005-6) nebyl o moc dražší než fáčko v roce 1993. Součástí už se vyměnilo dost, jezdím hodně a po hnusných cestách, ale rozhodně nic nerezne a nekolabuje náhle. Mohl by mít klimatizaci, příště tuhle chybu neudělám. A není to zázrak nově vyrobeného vozu z 21. století (pokrok je v druhu dieselmotoru a spotřebě), takhle spolehlivá byla západní auta už dávno.

    JIMX
    JIMX --- ---
    OMNIHASH: to je argument jak noha ... vezmeš auto pro masy a srovnavas ho se špičkovým sportakem ... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam