• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    OMNIHASH: Vesměs jakožto dobrovolný sousedský spolek bez oficialního statutu, kterýžto si navzájem dohlíží na domky, když někdo z ostatních není doma. To je poněkud jiná kategorie.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    VYHULENY_UFO: Je to tady Ceskoslovensky Socialisticky auditko... Takze jsou tu s tim gaychatem podle mne spravne. ;-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Nerad bych vám kazil iluze, ale sousedský hlídky maj i imperialisti z jůesej.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    no jeste, ze tohodle auditka chodim malo
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DIVER: tak bez instituce asistenta se placenej bonzák vysvětluje těžko.. že bych měl podle dopravního zákona (vyhláška je zrušena soudruhu) auto zamknout nic nevím.
    DIVER
    DIVER --- ---
    PALEONTOLOG: upřímě: mě taky trochu děsí představa orwelovskejch důchodců, ale dokážu to vidět i jinou optikou. ostatně asi imho nic nebrání obcím mít takový dobrovolníky nebo zaměstnance ani teď. a dementům naprášit každý hovno na trávníku. ale tak nějak si tu žijeme celkem normálně, ne? :)

    p.s. auto musíš mít podle vyhlášky zamčený :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JIMX: tak ještě že sis to mohl napsat na net.., protože IRL tvůj stesk sotva koho zaujme
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DIVER: mě už taky otravovali kvůli tomu, že mi mladá nechala v sobotu v noci auto odemknutý na Václaváku. a já jim říkám: No a co ?
    soused ve vestičce mi nemá co čumět do auta.
    přerostlou zeleň řeší odbor životního prostředí, kterej utráci nemalý prachy za údržbu zeleně.
    poznatky o drogách a injekční stříkačky jsou dva různý body ? snad tě někdo naboznuje jak hulíš před knajpou :P když se ti to tak líbí.

    spousta prdelákovů, např. brno, plzeň.. mě serou bonzáci z mých daní
    DIVER
    DIVER --- ---
    PALEONTOLOG: no hele, třeba nezjištěný vozidlo je hezkej příklad. rodiče měli před barakem neuzamčený auto. měšťák ho zavřel a volal stáťáky. ty mu zjistili adresu a jméno rodičů a on pak zazvonil a řekl jim, ať si zkontrolujou věci. bez prudy a bez pokuty. ale soused ve vestičce prostě zaťuká a řekne 'hele, ančo, máte odemknutý auto'. a ještě pokecaj o tom, že jim v neděli zase spal bezďák pod schodama a vysral se ve výtahu...

    přerostlá zeleň může zakrejvat značku stop u školy...

    buchny za zdí hřbitova, kam žádnej policajt nepoleze, jsou 'poznatky o drogách'... atp.

    spousta prdlakovu zase nemá prachy na obecní policii, ale dva důchodce bez pravomocí v pohodě na půlúvazek zaměstná.

    kua, zvykněte si na to, že svoje místo k životu si spoluvytváříme sami. tohle je jen dalsi alternativa. levnejsi nez policajti a lepší než nějaký vyšinutý domobrany bez kontroly. a jak říkám - motivaci, chování i výsledky a reference bych u těch lidí bedlivě sledoval.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Kdy už konečně vymře ta socialistická generace věčných brblalů, co jim není nic dost dobré a pro které je jediná změna k lepšímu v tom, že teď můžou brblat veřejně na netu (a mít pocit, že to někoho zajímá, jelikož se vždycky někdo chytne), zatímco dřív brbali jenom potichu doma, aby to náhodou někdo neslyšel ...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DIVER: jehly, komunál, nesvítící osvětlení chápu.
    co vůbec nechápu je vykázání bezdomovců, nezajištěné vozidlo, poznatky o dorgách, přerostlá zeleň...
    zbytek neřeším.
    v praxi budou bonzovat co půjde, benga už si vyberou.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BONGI
    BONGI --- ---
    DIVER: Hele, tady preci vubec nejde o to, zda se z tech lidi po nebo nepo. Tady jde o to, zda vytvoreni teto sluzby v nasich podminkach a po minulych zkusenostech, ktere v lidech porad jsou bude tahle sluzba vubec k necemu. Bud si ti lide zacnou uspokojovat blahovy pocit moci a zbytecne buzerovat, nebo ji budou delat dobre a z nadseni, ale lide je budou ignorovat ci je vnimat pejorativne a znechuti je.. v idealnim pripade to u par lidi vyjde.

    Aby bylo jasno, mluvim jen o pomocnicich policie. Koneckoncu podivej, jak jsou vnimani mestaci.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BONGI: jo a hele, s těma praporkama se na to už můžeš vykašlat :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    BONGI: sry, ale já se neposadim na zadek ani z policajta. natož z nějakýho pomocníka.

    a vzhledem k tomu, že půjde de facto o zaměstnance, kterýho vyplácí radnice i z mých peněz, oficiálně i neoficiálně můžu jeho práci kontrolovat i kritizovat. a debila, co na šichtě jako první obleze špatně zaparkovaný auta sousedů, nebude mít rád nikdo. radnici, co ho za to bude platit, rovněž tak. a naopak - někdo z místních v rizikový lokalitě může mít překvapivě u "svých lidí" větší autoritu než hlídka strážníků.

    a jeden takovej příklad:

    kvůli problémům s bezdomovci si moje městská část (Radotín) loni najímala bezpečnostní agenturu, protože měšťáci nestíhali. byli to jen chlápci s vestičkama, co ani nebyli v pracovním poměru s radnicí. imho bude výrazně levnější si pro takový případy pořídit vlastního zaměstnance na půl úvazku, co se navíc zodpovídá přímo radnici. i pro mě bude příjemnější potkávat v tý vestě raději souseda než vylepaný hovado v mikině Lonsdale :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    DIVER: Nejsem tvuj soudruh a udavat mohou i stari lide. Mne za nevyvesovani praporku kdysi udala sedesatileta domovnice a u sedeho moru bylo hodne duchodcu. Rozhodne se bat nebudu, ale jako nejaky vyznamny pocin k lepsimu to nevidim.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    to je debil
    DIVER
    DIVER --- ---
    BONGI: a ted mi rekni, soudruhu, ty se opravdu budeš bát důchodce zaměstnanýho na půl úvazku s páskou na ruce, vestičkou a plácačkou u přechodu? kua, vaše nízký sebevědomí bych fakt nechtěl mít :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    DIVER: Hele nijak jsem nezpochybnoval tvou roli zdravotnika, reagoval jsem na druhou polovinu tveho prispevku, zvlast na to "vyptani se na motivaci"
    BONGI
    BONGI --- ---
    DIVER: Nic proti tvym dobrym umyslum, nechci je nijak zpochybnovat, jen bych pripodotknul, ze dobrymi umysly a snahou verejne pomoci se zastitovali jak PS VB a sedy mor ale v podstate skoro vsichni kdo lezli do strany po sedmdesatych letech. A mozna je i meli, jen se proste nasledne prizpusobili trendu a ocekavani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam