• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    FAT: je pravda ze som bol tiez znama firma, v triede sme vzdy cakali v rade, aby nam mohla ucitelka zapisat do knizky poznamky za uplynule chovanie cez prestavky

    potom ked sa mi podarilo podpalit kus lesa u nasho sidliska, tak hasici sli celkom naisto, niekto to na mna naprasil :D
    FAT
    FAT --- ---
    DZODZO: Spíš to bylo tak, že jsme byli mnozí známé firmy. A tak nás sousedé, co nás poznali, naprášili rodičům nebo ve škole.
    :-(
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AIJA: tak vtedy neboli smartphony aby ta pri tom hned niekto natocil a hodil na youtube alebo volal policajtov, to kym sa doslo do telefonnej budky tak bolo pozde :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    A teď si představte tyhle vaše kousky v dnešní době. Kolik vás by skončilo v pasťáku:-D
    N_I
    N_I --- ---
    by kuzmart

    SKA_P
    SKA_P --- ---
    N_I: my do ohně malou plynovou bombu hodili a docela sklamání. Jen to tak dutě žuchlo, a to byla skoro plná, ale je fakt, že ten oheň to slušně rozmetalo :) Jinak se pálilo kde co, plechovky s barvou, vyjetý olej, staré televize, prostě vše co se na smeťáku našlo :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    N_I: v liberci bylo několik ulic, kde se v zimě nedělala žádná údržba a dalo se tam bobovat/sáňkovat, dokonce tam s námi chodily učitelky z družiny - dneska nepředstavitelný že by někdo nedojel do baráku. To sáňkování mezi barákama v centru města mělo kouzlo jak z foglara, a mluvíme o pozdních 80s, ne nějaký šedesátky.
    N_I
    N_I --- ---
    RSZ: pravda...bylo to vetesnictvi...me privezl otec vole pumy z rajchu.....ikdyz nevim co mu jeblo byli ruzovy....stejne sem v nich machroval az co to slo. vosum der...a pak sem je hodil na smetak...druhej den v nich prisel kamos z vesnice..ze je jeste nejak potunil....pak je mel jeste jeho bracha:))))




    AMANT: taky mela nase ves zkopec a tak se jezdilo na cemkoliv....! jo!

    hele vlastne ta auta, jak se jezdilo pomalu sla v pohode objet..

    imho dnes bych si asi taky nedal brany doprostred silnice a nemastil se hokej 2 na 2

    kdyz jelo auto brany se dali stranou..:)

    linej tenis uz byl horsi...tam museli chvili pockat nez sundame provazek..:)))
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..jo a každá vesnice měla taky takovej ten kousek na šrot, většinou na "čestnějším" místě než smeťák, tam byly taky poklady (tam jsme zase pro bratrance - slévače/sochaře - hledali mosaz a měď, hlavně starý kliky)
    RSZ
    RSZ --- ---
    N_I: méně obalů od jídla a jídla vůbec - na vsi šlo jídlo prasatům, na kompost, hodně toho šlo do kamen, a vůbec nebylo tolik kelímků/krabiček/sraček.. takže smeťák vypadal spíš jako vetešnictví proložený sem tam slupkama od brambor
    AMANT
    AMANT --- ---
    N_I: na chalupe sme s bratrankem ze smetaku pritahli stary kolo bez slapek, ale celkem funkcni odrazedlo to jeste bylo, strejc nam k tomu navaril plosinku s koleckem od kocarku a meli sme sajdkaru na downhill jak svine:) vesnice na kopci, ruzny trasy...dve leta po sobe sme na tom radili.
    N_I
    N_I --- ---
    RSZ: taky me prijde ze to melo nejaky kouzlo...a treba nevim, odpadky z vesnice kam se vozili....tam bylo jinsi vecicky nez ted nejakeky kekely z domacnosti..my meli kliku ze tam mela centralu ta kolinska nemocnice..to byla parada.....:)))


    MABLUNG: gumy se palili vcelku normalne ne...na czary se to navozilo a cau..prislo ze i mimo tehle svatek...teda i ty lybary se tam hazeli ve velkym....

    naposled jsme tuhle vatru udelali na post apo tekku v roce 2000 ale to sem mel malicko v trip mlze....jedu resit vybourany auto nekam do poli kery sem pucil kamosovi...a druhej kamose sel proti nam jak michelin asi 5 gum kery sel hodit do asi dvacetimetrovy vatry...:)
    teda buhvi esli se mi to jen nezdalo...vlastne to byl jeste dozvuk....tehle nasich mladejch let...

    RABBIT
    RABBIT --- ---
    RSZ:
    i já objížděl na kole smeťáky a sbíral zavařovačky Omnia - ne snad kvůli sbírce, ale aby bylo do čeho zavařovat. Ach jo, kde jste, smeťáky mého dětství....

    Úplně si vybavuju ty lybarky v ohni. A jednou i televize s nerozbitou obrazovkou ... a baterku vojenskou se třemi barevnými filtry jsem tam našel.. ještě ji mám schovanou :-).

    Snad jen Železný neděle v Praze byly srovnatelný zdroj pro všechny ty kutily domácí :-)
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ: starý starožitný:) pardon
    RSZ
    RSZ --- ---
    N_I: moje babička na moravě měla vždycky hroznou ostudu, přijeli vnuci na prázdniny, a trávili celý dny na smeťáku. Ale vesnickej smeťák byl tehdy něco jinýho než dnes, od našich jsem byl třeba pověřenej sbírat starý starožitný zavařovačky se skleněným víkem..
    N_I
    N_I --- ---
    a meli jste za mestem nebo vesnici taky ten prima smetak kam se chodili hrat ruzny hry? ohen a lybar byla klasika...nam tam jeste vozili ruzny veci z nemocnice...tak par sneku to vcelku vodsralo pri pokusech....malou plynovou bombu sme do vohne nakonec nehodili a vymekli sme...

    RSZ
    RSZ --- ---
    já jel v hypermanganu (jemně drcený, v malé krabičce) a stříbřence, jen to bylo dost drahé, stříbřenka stála pár desítek korun (krabička kde byla plechovka laku a hliníkový prášek který se v laku rozmíchal). Šlupky to teda byly pořádný.. Musím říct, že do dneška si občas s dětma objednáme něco na praskovekovy.cz a něco uděláme, jen to už odpaluju bezdrátově:) https://www.youtube.com/watch?v=BR6P-883TLQ
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BIO23: Stačilo i dupnout.
    BIO23
    BIO23 --- ---
    peroxid vodíku + odbarvovač na vlasy v alobalové kouli a fest tím třísknout (někdy to řachlo v ruce a "trochu" tě to popálilo), případně to sesypat na hromádku a nastříkat na to vodu, nebo aspoň plivnout - výsledek byl megasmradlavá dýmovnice :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    TAJSO: my jsme do balonku sypali manganistan draselny :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam