• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AMANT: Hah arbat ... hranolky s kecupem + boršč. Krasny casy.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DIVER: svetozor je dodneska svetozor, "naproti" lucerne ve vodickovy. sevastopol je tedka divadlo broadway (ten palac se tak snad jmenuje dodnes). vedle byl arbat, tam se chodilo na hranolky. a po brusleni v sobotu na stvanici do esa na prikopech na madarskou kolu:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DIVER: Presne tak si to pamatuju :) My jsme se vzdycky po skole sebrali a jeli ze Stodulek na Vaclavak vystat si frontu do schodu a kazdej jsme si objednali jinej druh triste, kterou jsme svetacky usrkavali tak pomalu, aby nam co nejdyl vydrzela.
    DIVER
    DIVER --- ---
    NAGASAWA: jo, přesně tam. a kiwi jsem si taky vybavil jako první! :) jeho chuť jsem znal jen tam odsud. ani jsem nevěděl, jak vypadá. stála se tam fronta do schodů a zmrzlinu do ruky točili nesmyslně v prvním patře. dole snad cukrárna nebo co.

    a možná máš i pravdu, že to byl tak devadesátej rok. chodili jsme tam s klukama ze školy. komáři padli, když jsem byl v prváku, tak mi to možná lehce splývá. každopádně to bylo aspoň těsně postkomunistický :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    u nas bola zasa najlepsia pri vstupe do arealu na hokejovy stadion, vsetci to volali zmrzlina u juhoslovana lebo tam bol napis JADRANSKA ZMRZLINA, ale predavala to tam uplne normalna slovenka tak neviem, kazdopadne za 50 halierov top zmrzka
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DIVER: Napravo od kone? Tam jsme chodili pro kiwi a bananovou ledovou trist, ale s tou zacali mam dojem az v roce 1990. Jinak pro zmrzlinu jsme jezdili autem do cukrarny U Itala (Vodickova), kde meli i zachlazeny boxy a permanentni fronty na pul hodiny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: za me teda nejlepsi zmrzlinu v osumdesatkach delali v pardubicich na nadrazi. ale to vis, zkresleny mladi.
    DIVER
    DIVER --- ---
    a jinak se zmrzlinou - pokud jste zažili konec osmdesátek v Praze, tak asi nebyl větší vrchol než světozor (kua, nebo sevastopol?) - prostě nahoře vpravo na václaváku. neviděný příchutě a na tehdejší dobu překvapivá kvalita. i když to imho spíš byla zmrzlá ochucená voda než ty klasický smetanový zmrzliny.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MILKOV: zajimavy info, diky. vzdycky jsem si rikal, jakou technologii tu drobotinu zpracovavaji.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LADJA: ad kostky se zmrzlinou nebo dření:

    ty kostky znovu vyráběl někdo tak před deseti lety. vím to naprosto jistě, protože jsme s kámošema jezdili na jachty na orlík. a jak tam máte nohy na palubě v takovým uzavřeným prostoru, tak jsem myslel, že si pod nohama budeme hrát kostky. bohužel jsem jich šest dohromady nikdy nesehnal.

    měl by s tím zase někdo začít :)
    AMANT
    AMANT --- ---
    DIVER: to byl nakej strafbatalion ne?:))) fujtajbl.
    DIVER
    DIVER --- ---
    JONY: tresčí játra super. ale asi zase tak výjimečný nebyly. otec mi říkal, že je nemůže jíst od vojny. byli někde na cvičení tři dny, dali jim bednu tresčích jater a žádnej chleba. asi bych to pak taky už nikdy nejedl :))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    OSIP: je to tak, bejval tam nějakej komix uprostřed o budování socialismu

    NAGASAWA: dá se sehnat v ruskejch obchodech dodneška

    DPMAN: ...a tohle taky
    LADJA
    LADJA --- ---
    FRDK
    FRDK --- ---
    DPMAN: To byly Hořce.
    Opakování je matka... ;)
    DPMAN
    DPMAN --- ---
    Nevíte, jak se jmenovaly bonbonky ve tvaru vlašského ořechu, v pytlíku byly tmavě hnědé, dvě skořápky ze sušenky a uvnitř plňka?
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    NAGASAWA: Krevetky kril... směs těch nejmenších planktonových ráčků, ze kterých Korejci, Japonci a Číňané vyráběli moučku nebo krillový olej a Sověti vymysleli specializované traulery s ohromnými odstředivkami, ve kterých separovali svalovinu od krunýře, vnitřností a končetin. Bydlel jsem na koleji chvíli s klukem z Petropavlovska Kamčatského a ten vykládal o těch konzervách dost děsivé věci.
    FREELA
    FREELA --- ---
    AMANT: presne. Fialky chuti patrily spis do drogerie
    AMANT
    AMANT --- ---
    NAGASAWA: fuj ty fialky jsou skoro tak odporny, jako naky polsky bonbony:))
    NJAL
    NJAL --- ---
    CROME: "Zimni smes" a "Letni smes".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam