• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: vazne? :)) Tady mas fotku ze Zwickau z roku 2007, kde ti pozuje ze srazu dvou tisic trabantu chlapik s vlajkou DDR a trickem Stasi.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: neumím si představit, že by v německu dělali srazy warty a trabi od Stasi, podobně jako recese nacistických vozidel. ano, ve slušném světě se takové věci neschvalujou.
    Hitler v sajdkáře. Na sraz motorkářů přijel dvojník nacistického vůdce, policie ho nezatkla a čelí kritice | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...u-prijel-dvojnik-nacistickeho-vudce-policie-ho-nezatkla-a-celi-kritice.html

    takto se totiž vypořádává se ošklivou minulostí, jednohlasně se zavrhne a tak to zůstane zakonzerváno, aby další generace jaksi věděla a není to o tom, že b y se nacismus nebo komunismus týkal okrajove společnosti a nešlo to vytěsnit, protože jich bylo mnoho. agent Stasi byl 1 na 7 civilů. tak ať se těch přisluhovačů stydí kolik chce, hlavně ať se stydí.
    L4MA: děkuji kolego za podnětný dotaz, já podobné švejkování čekal, dtto
    L4MA
    L4MA --- ---
    PALEONTOLOG: protoze z neceho se legrace nedela, protoze proto?
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    VYHULENY_UFO: to sis trochu zapřeháněl, můj táta souhlas nepodepsal, angažoval se, při prověrkách mu to spočítali (mám i protokol té komise).. jako specialista v oboru měl víceméně zaraženej postup, žádný cesty na západ, žádný funkce, ale rozhodně ne kotelna.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: v pohode, ja tvuj postoj chapu. kazdej z nas se s tim holt vyrovnava po svem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: tak evidentně je v čr vrstva lidí, co se jim stýská a bylo jim líp a rádi by, aby bylo zase líp!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JDAG: písničku?
    Yo Yo Band - Major půvabný
    https://www.youtube.com/watch?v=OIzRm3ELSHE
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: dobře, tak já ti nebudu podsouvat svoje představy, užili jste si taky svoje, ale je fakt, že někteří to měli mnohem mnohem tvrdší a na talíř s LM se prostě dívat z recese nedokážou. ani na vb. on i ten můj fotr, když viděl ten plukovnickej mundůr ženisty tak ho bral fantas a myslel, že jsem se pomátl. já ho s odstupem naprosto chápu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    navic teda 80's pred Sametem byl pastikovej socialismus. Nejdulezitejsi proverky probehly behem normalizace v 70's, takze kazdy kdo mel po roce 70 duvery strany, musel souhlasit i se vstupem sovetskych vojsk. kdo nesouhlasis, prozil 70 a 80 v kotelne nebo obecne v disentu.
    JDAG
    JDAG --- ---
    JDAG: Tanková a automobilní inspekce (TAI) byl orgán, který vznikl v rámci Československé lidové armády, a fungoval až do 21. ledna 1991, kdy byla rozkazem federálního ministra obrany vytvořena Vojenská policie.
    JDAG
    JDAG --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: to je jako fakt prdel, jen kvuli tomu, ze deda dostal 10 let za rozvraceni republiky, nemohla cela rodina do rakous za tetou. fotr nemohl ziskat misto v praze....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jako vis co, rodice si clovek nevybere, ale sebereflexe by nemela chybet. jako bavi me, kdyz zmrdi typu Babis blaboli o tom, ze doba byla v pohode, ze netusil o vyjezdnich dolozkach a tak.

    jasne ze netusil, kdyz si ho proverila strana a stb a vyjezdy do kapitalistickyho zahranici byly odmenou za poslusnost.
    restaurace a jidelny to bylo stejny jako babis a maroko. co tam asi delal. rozkradal majetek v socialistickym vlastnictvi, aby se po revoluci objevil zahadny spoluzak ze Svajcu, ktery mel tucny ucet na rozjdet podnikani s Petrimexem....
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: jj presne takova doba to byla, kdy komunisticky svine udavaly lidi v praci stejne, jako kdyz udali moje rodice, ze nevychovavaji deti podle socialistickeho řádu, protoze urcite načuchli zapadnim kapaitalismem v cizine stejnym zpusobem, jako kdyz udavali lidi v dome za to, ze nevyvesuji vlajecky behem VRSR a kdyz se to v roce otocilo, tak malovali kridami na chodnicich OF a vsem vykladali, jaci byli chartisti, stejne jako kdyz ti dnes na nyxu nekteri zoufalci tvrdi, ze byli pomalu disidenti, zatimco jim bylo behem revoluce stova 12 :) Hele nevim, kde beres tu jistotu co a jak jsem pochytil. Moji pribuzni utekli do Australie, rodina z toho mela roky peklo, stejne jako moji rodice meli peklo za to, ze jsem v roce 1986 pri prejezdu hranic ze zapadniho Nemecka do Ceskoslovenska v minibusu plnym generalu a diplomatu prip ohledu na rozpadajici se pohranici prohlasil: "maminko, tady ziji chudi lide" a s diplomacii byl konec. Krom toho jsme meli napichnuty vsechny byty, nenechali jsme si ani zapojit telefon a zili jsme doma v permanentnim stresu vcetne razii, protoze jsme byli na zapade. Krom toho tata nikdy ve strane nebyl a vysel z toho s cistym stitem a v ramci diplomacie o nej meli zajem v polovine devadesatek, ale s diky odmitl. Kazdopadn je zabavny cist si na nyxu od lidi, kteri me neznaji o tom, jak jsem byl prominentni dite, kdyz jsem parkrat napsal o svoji zkusenosti pri zivote na ambasadach po svete :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: ok, díky za reakci. z podobnýho důvodu mám tu uniformu. nehledal jsem ji, nestál jsem o ni, ale když jsem se k ní náhodou dostal, bylo mi ji líto vyhodit a chtěl jsem ji původně prodat. ani to se časem nestalo a možná ji neprodám nikdy. už pár let si říkám, že až bude teplo, nasadím si černý pilotky, zapletu vlasy do copu (pokud bude co), nasadím výraz osumdesátkovýho pornoherce a ožeru se jako prase, načež se vyválím ve vlastních sračkách. tradice je potřeba udržovat.
    ona ta čla byla alespoň pravidelná armáda, ty milice jsou někde trošku jinde.
    z tý mizérie jsi pochytil možná tak nedostatek zboží nebo socialistickou paletu barev, ale byli lidi, pro který si přišla VB, aby prvního máje oslavili maximálně v cele. lidi se špatnou přízní (sic) nemohli studovat, pracovat v oborech etc. já myslím, že tyhle pocity tě minuly.
    tu mizérii na nejnižších patrech dobře vystihuje právě ten příběh 20. století co jsem vložil.

    NAGASAWA: ty přešlapy po převratu byly na naší straně naprosto zbytečné, zlatej cibulka a díky tomu nevypořádání se s minulostí nám tady straší bývalí agenti ve vládě. jinak je vše v pořádku.

    VYHULENY_UFO: tak třeba pro rodinu bejvalky byl socík ve znamení provozu hospody u malvaze, kde si její tatík přišel jako provozní na 20k měsíčně k platu navíc. chápu, že pak volili babiše, když brojil proti pohostinství, že se v něm krade. oni si už nakradli, koupili byty, postavili chalupu, tak teď můžou bejt morálně na výši.
    NJAL
    NJAL --- ---
    NAGASAWA: Tataz auta o rok drive

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: no jo no, to je takova ta doba, kdy Andrej Babis mohl cestovat, aniz by potreboval vyjezdni dolozku a nemusely zustavat deti jako pojistka v socialistickym raji.
    GANDHI
    GANDHI --- ---

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Místo kecu přidávám svoje dvě fotky ze srazu veteránů z roku 2012

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam