• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: protoze Havel neasi. Copak nesledujes nezavisla necenzurvana a ulhana media...?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SELECTOR_IX: jak mu mohli vrátit něco, co mu nepatřilo ? O_o
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    z vlastních zdrojů
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SELECTOR_IX: to mi vysvetli jakyho billa, protoze mam obavu, ze myslis billa gatese a jeho 5g chip... [facepalm emotikon)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    VYHULENY_UFO: ty žiješ mimo realitu, zřejmě... nechme to tak.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    PALEONTOLOG: bylo to naznačený v dalším příspěvku. Havlovi byl mj. vrácen majetek, který mu nepatřil, protože jeho děda kolaboroval s nacisty. na oplátku vyzýval "nebuďme jako oni" :)
    (IMHO jsou mnohem horší, ale to je na jinou debatu)
    ENDER
    ENDER --- ---
    SELECTOR_IX: co?
    VYHULENY_UFO: Bill Cosby!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SELECTOR_IX: jakej kurva Bill? 8-0
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    VYHULENY_UFO: myslím, že v rámci snížení populace je Bill daleko větší expert než svého času Adolf, ale většině lidí to ještě nedocvaklo a hodně jich mu za peníze přeochotně slouží...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jako je problem, ze spouste mistnich idecek doba socialismu splyva s detsvim a mladim, kdy trava byla zelenejsi a chleba chlebovitejsi.

    nicmene, prestoze me meli rodice radi a trava byla zelenejsi, tak ta doba byla zkurvena, byl to diktat jedne strany a sance si mel jen pouze tehdy, kdyz jsi s diktatem souhlasil a podridil jsi mu svuj zivot. Nebyla zadna sance, aby sis zalozil vlastni stranu nezavislou na KSC nebo si zalozil vlastni firmu a vypracoval ses sam. k tomu, aby ses vypracoval ti zase musela dat souhlas strana.... osobne myslim, ze dnesni doba je fakt skvela a jsem rad, ze v 89 tanky prahu nerozjezdily, protoze nyni bychom zazivali neco jako je stabilizace spolecnosti v cine.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SELECTOR_IX: Mě by to "něco za něco" taky zajímalo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SELECTOR_IX: nevím no, já nemám potřebu flamovat, ale narativ "něco za něco" by stál za objasnění
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: on komunismus jako filozofie nic neříká o tom, jak se má člověk chovat k ostatním, to si určítý lidský vlastnosti najdou cestu tam, kde se můžou realizovat. v auditkách to ale dělá některým náramně dobře a nerad bych jmenoval, nagasawa mi připadá z těch serióznějších adminů.
    měli jsme tady říšský udavače a pěstovalo se zmrdství celou dobu trvání rakouska uherska, takže komouši přišli už k zoranýmu poli
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    NAGASAWA: Ty nosila snad kazda ucitelka ;o)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    PALEONTOLOG: to trolíš mě? jsi větší ubožák než jsem si doteď myslel...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    No tak se radeji od fantasmagorii o banujicich prominentech rezimu na nyxu vratime zpatky k socialismu a zdravime ze Svitu.

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RSZ: to je presne vono, nekdo na zapad mohl podle libosti, nekdo jiny svobodne cestovat nemohl.

    to co popisujes byl pripad, kterymu dovolili aspon jednou za par let odjet na Balaton.

    Jako specialista potrebujes kontakt i s jinejma specialistama, hlavne zahranicnima. To kdyz ti nekdo omezi, tak se nemuzes dobre vzdelavat.

    nicmene kdyz se das do diplomatickych sluzeb a rozhodnes se slouzit totalitnimu rezimu, delas tak z vlastniho rozhodnuti a neni to tak, ze by ti nekdo dal pistoli k hlave.


    PALEONTOLOG: na tom se nic nezmeni. kdyby vstal Hitler z mrtvych, najde se cela rada lidi, kteri mu radi pujdou slouzit.

    No nicmene ja jsem si ze svyho zivota v socialismu odnesl, ze ty svine zakazovali my rodine svobodne cestovat do zahranici, protoze nemeli tak solidni kadrovy posudek, aby soudruzi dovolili cely rodine svobodne cestovat kam se ji zachce.

    jasny, vetsina populace nevi, jak to tenkrat fungovalo, protoze cestovani do zahranici neni pro vsechny a vetsine lidi stacil pastikovy socialismus s vikendovymi uteky na chaty a chalupy, coz rezim rad podporoval.

    nicmene jsem si z te doby odnesl a fotr me naucil, ze nemusim s kazdym souhlasit, ze kazdej nazor nemusi byt kvalitni nebo me podle libosti, ale i tak ma pravo na existenci. To znamena, ze napriklad ve svych auditkach davam banany minimalne, skoro vubec, protoze i kreten z alt-right sceny ma bohuzel pravo na existenci. To se o bolsevickych prominentech neda ric a ti by kdyby mohli, tak by zavirali do vezeni ci davali banany kazdymu, kdo s jejich nazorem nesouhlasi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: nemá
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    to vazne nema smysl :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: dobrý, ale nevidím ho na náměstí. a takový se vždy najdou, problém je, jakej dostanou prostor. například rozvoz aut, haha, pohoda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam