• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    NAGASAWA: Ty nosila snad kazda ucitelka ;o)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    No tak se radeji od fantasmagorii o banujicich prominentech rezimu na nyxu vratime zpatky k socialismu a zdravime ze Svitu.

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RSZ: to je presne vono, nekdo na zapad mohl podle libosti, nekdo jiny svobodne cestovat nemohl.

    to co popisujes byl pripad, kterymu dovolili aspon jednou za par let odjet na Balaton.

    Jako specialista potrebujes kontakt i s jinejma specialistama, hlavne zahranicnima. To kdyz ti nekdo omezi, tak se nemuzes dobre vzdelavat.

    nicmene kdyz se das do diplomatickych sluzeb a rozhodnes se slouzit totalitnimu rezimu, delas tak z vlastniho rozhodnuti a neni to tak, ze by ti nekdo dal pistoli k hlave.


    PALEONTOLOG: na tom se nic nezmeni. kdyby vstal Hitler z mrtvych, najde se cela rada lidi, kteri mu radi pujdou slouzit.

    No nicmene ja jsem si ze svyho zivota v socialismu odnesl, ze ty svine zakazovali my rodine svobodne cestovat do zahranici, protoze nemeli tak solidni kadrovy posudek, aby soudruzi dovolili cely rodine svobodne cestovat kam se ji zachce.

    jasny, vetsina populace nevi, jak to tenkrat fungovalo, protoze cestovani do zahranici neni pro vsechny a vetsine lidi stacil pastikovy socialismus s vikendovymi uteky na chaty a chalupy, coz rezim rad podporoval.

    nicmene jsem si z te doby odnesl a fotr me naucil, ze nemusim s kazdym souhlasit, ze kazdej nazor nemusi byt kvalitni nebo me podle libosti, ale i tak ma pravo na existenci. To znamena, ze napriklad ve svych auditkach davam banany minimalne, skoro vubec, protoze i kreten z alt-right sceny ma bohuzel pravo na existenci. To se o bolsevickych prominentech neda ric a ti by kdyby mohli, tak by zavirali do vezeni ci davali banany kazdymu, kdo s jejich nazorem nesouhlasi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: nemá
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    to vazne nema smysl :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: dobrý, ale nevidím ho na náměstí. a takový se vždy najdou, problém je, jakej dostanou prostor. například rozvoz aut, haha, pohoda
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: vazne? :)) Tady mas fotku ze Zwickau z roku 2007, kde ti pozuje ze srazu dvou tisic trabantu chlapik s vlajkou DDR a trickem Stasi.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: neumím si představit, že by v německu dělali srazy warty a trabi od Stasi, podobně jako recese nacistických vozidel. ano, ve slušném světě se takové věci neschvalujou.
    Hitler v sajdkáře. Na sraz motorkářů přijel dvojník nacistického vůdce, policie ho nezatkla a čelí kritice | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...u-prijel-dvojnik-nacistickeho-vudce-policie-ho-nezatkla-a-celi-kritice.html

    takto se totiž vypořádává se ošklivou minulostí, jednohlasně se zavrhne a tak to zůstane zakonzerváno, aby další generace jaksi věděla a není to o tom, že b y se nacismus nebo komunismus týkal okrajove společnosti a nešlo to vytěsnit, protože jich bylo mnoho. agent Stasi byl 1 na 7 civilů. tak ať se těch přisluhovačů stydí kolik chce, hlavně ať se stydí.
    L4MA: děkuji kolego za podnětný dotaz, já podobné švejkování čekal, dtto
    L4MA
    L4MA --- ---
    PALEONTOLOG: protoze z neceho se legrace nedela, protoze proto?
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    VYHULENY_UFO: to sis trochu zapřeháněl, můj táta souhlas nepodepsal, angažoval se, při prověrkách mu to spočítali (mám i protokol té komise).. jako specialista v oboru měl víceméně zaraženej postup, žádný cesty na západ, žádný funkce, ale rozhodně ne kotelna.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: v pohode, ja tvuj postoj chapu. kazdej z nas se s tim holt vyrovnava po svem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: tak evidentně je v čr vrstva lidí, co se jim stýská a bylo jim líp a rádi by, aby bylo zase líp!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JDAG: písničku?
    Yo Yo Band - Major půvabný
    https://www.youtube.com/watch?v=OIzRm3ELSHE
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: dobře, tak já ti nebudu podsouvat svoje představy, užili jste si taky svoje, ale je fakt, že někteří to měli mnohem mnohem tvrdší a na talíř s LM se prostě dívat z recese nedokážou. ani na vb. on i ten můj fotr, když viděl ten plukovnickej mundůr ženisty tak ho bral fantas a myslel, že jsem se pomátl. já ho s odstupem naprosto chápu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    navic teda 80's pred Sametem byl pastikovej socialismus. Nejdulezitejsi proverky probehly behem normalizace v 70's, takze kazdy kdo mel po roce 70 duvery strany, musel souhlasit i se vstupem sovetskych vojsk. kdo nesouhlasis, prozil 70 a 80 v kotelne nebo obecne v disentu.
    JDAG
    JDAG --- ---
    JDAG: Tanková a automobilní inspekce (TAI) byl orgán, který vznikl v rámci Československé lidové armády, a fungoval až do 21. ledna 1991, kdy byla rozkazem federálního ministra obrany vytvořena Vojenská policie.
    JDAG
    JDAG --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: to je jako fakt prdel, jen kvuli tomu, ze deda dostal 10 let za rozvraceni republiky, nemohla cela rodina do rakous za tetou. fotr nemohl ziskat misto v praze....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jako vis co, rodice si clovek nevybere, ale sebereflexe by nemela chybet. jako bavi me, kdyz zmrdi typu Babis blaboli o tom, ze doba byla v pohode, ze netusil o vyjezdnich dolozkach a tak.

    jasne ze netusil, kdyz si ho proverila strana a stb a vyjezdy do kapitalistickyho zahranici byly odmenou za poslusnost.
    restaurace a jidelny to bylo stejny jako babis a maroko. co tam asi delal. rozkradal majetek v socialistickym vlastnictvi, aby se po revoluci objevil zahadny spoluzak ze Svajcu, ktery mel tucny ucet na rozjdet podnikani s Petrimexem....
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: jj presne takova doba to byla, kdy komunisticky svine udavaly lidi v praci stejne, jako kdyz udali moje rodice, ze nevychovavaji deti podle socialistickeho řádu, protoze urcite načuchli zapadnim kapaitalismem v cizine stejnym zpusobem, jako kdyz udavali lidi v dome za to, ze nevyvesuji vlajecky behem VRSR a kdyz se to v roce otocilo, tak malovali kridami na chodnicich OF a vsem vykladali, jaci byli chartisti, stejne jako kdyz ti dnes na nyxu nekteri zoufalci tvrdi, ze byli pomalu disidenti, zatimco jim bylo behem revoluce stova 12 :) Hele nevim, kde beres tu jistotu co a jak jsem pochytil. Moji pribuzni utekli do Australie, rodina z toho mela roky peklo, stejne jako moji rodice meli peklo za to, ze jsem v roce 1986 pri prejezdu hranic ze zapadniho Nemecka do Ceskoslovenska v minibusu plnym generalu a diplomatu prip ohledu na rozpadajici se pohranici prohlasil: "maminko, tady ziji chudi lide" a s diplomacii byl konec. Krom toho jsme meli napichnuty vsechny byty, nenechali jsme si ani zapojit telefon a zili jsme doma v permanentnim stresu vcetne razii, protoze jsme byli na zapade. Krom toho tata nikdy ve strane nebyl a vysel z toho s cistym stitem a v ramci diplomacie o nej meli zajem v polovine devadesatek, ale s diky odmitl. Kazdopadn je zabavny cist si na nyxu od lidi, kteri me neznaji o tom, jak jsem byl prominentni dite, kdyz jsem parkrat napsal o svoji zkusenosti pri zivote na ambasadach po svete :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam