• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Tuhle pohlednici poslal deda z Londyna v 1976 k memu narozeni ;o)


    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    ZUULUU: MUj deda delal v roce 1975-1976 dopisovatele CTK z Londyna. Byl teda v KSC ale byl za valky v angloamericky armade u Tobruku. Po valce delal chvili pro Strojimport a odtamtud ho preradili, do nejaky tovarny k pasu, kde prej udelal nejvic zmetku v historii tovarny, jak byl manualne nesikovnej. Takze ho pak preveleli do CTK (protoze umel dobre anglicky, francouzsky a nemecky) a diky tomu pak na 2 roky vycestoval do Anglie do Londyna jako zpravodaj CTK. ;o) V Stb pokud vim nebyl.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CHA1NDLER: V klidu. Předpokládal jsem, ze nemusim vysvetlovat rozdíl v pojmu “peklo” v rámci procesů padesátých let a “pekla” v práci z konce sedmdesátek a průběhu osmdesatek, stejne jako fokus a system pák režimu na lidi u kterých bylo silně nežádoucí, aby v rámci diplomacie prebehli na druhou stranu s balíkem informaci který měli a politickou ostudou pro stat, která by z toho vznikla. Vyřešili jsme si to, vrátíme se k fotkam a posílám něco sladkýho na nervy..

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SELECTOR_IX: ty vole ten Havlův děda jak viděl do budoucnosti, kolaborovat s NSDAP už v roce 21 a pak umřít! :)
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    NAGASAWA:
    Ale v pořádku, smyslem toho příspěvku taky nemělo bejt měření pindíků. Mě trignul popis toho, jaký si zažíval "peklo", když se ti ale ve skutečnosti -dle toho co píšeš - dělo stejný průměrný drama, jako kde komu v tomhle tatarstánu.

    Mám hlubokej respekt k tomu, když komouši někomu to peklo skutečně dělali.


    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    Zdá se mi to, nebo se tu někoolik posledních příspěvků poměřuje, čí rodinu komouši posírali víc?

    ... pokud pominu debatu o škodlivosti Václava Havla.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CHA1NDLER: Ja si nijak ublizene nepripadam a chápu, ze kazdej si nese vlastni osobní životní story. Tohle je navíc auditko o fotkách ze socialismu a nemám sebemenší potřebu se tu s někým predhanet v tom, čí rodina si co a jakým způsobem prožila. Akorát jsem kolegům ve zkratce nastínil trochu odlišnou predstavu o “prominentech režimu z ambasády ” s tím, ze nic není černobílý a ze jejich představy můžou být na míle vzdáleny tomu, co si oni mysli. S Paleontologem jsme si v tom udělali jasno, trucidiot Vyhuleny Ufo, kterej je vybanovanej v x auditkach napříč nyxem to bude vytahovat dal a tím bych to definitivně uzavřel.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    NAGASAWA:
    hele, nechci ti brat tvuj pocit vyjimecnosti a velkyho ublizeni, ale to co ty popisujes jako "peklo" mi prijde trochu vytazeny do extremu. Tatuv svagr ma bratra, ktery emigrovali do Rakouska, tata kvuli tomu mel zarazenej karierni postup, a samozrejme svagra vyhodili z prace, tak mu aspon dohodil praci u nich, na CVUT, kde ucil matiku (jakozto absolvent matfyzu). Jasne, byly z toho popotahovacky, a bylo to blby, ale jakoze peklo ?

    Stejne tak predstava, ze kazdej, kdo se nekdy podival na zapad mel bezesny noci, protoze mu hrozila razie... jako vazne ? Tatuv strejda sedel 12 let za protikomunistickej odboj, a i tak mohl otec, nestranik, vyjet na zacatku 80s do UK na rocni staz na univerzitu v Birmighamu (pres to CVUT). Telefon jsme meli zapojenej a v permanentim stresu jsme taky nezili.

    Peklo bylo to, co zazivali lidi ktery StB aktivne sledovala, sikanovala, zavirala a vrazdila. Já nechci to, co se ti delo nejak zlehcovat, ale to co popisujes mi prijde presne v tom duchu "ze byli pomalu disidenti, zatimco jim bylo behem revoluce stova 12".
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mínuskáři, spojte se! navrhuju nějakou zemi někde v na pomezí srbska a chorvatska na západním břehu dunaje, tam si můžete naskákat do oblak dle libosti
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    OVERWATCH:
    k memu nesmirnemu zklamani jsem se do kremlu nikdy nedovolal.

    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    NAGASAWA: jenže vaši aspoň odešli. My měli peklo za to, že ve čtyřicátém šestém repatriovali z Rakouska, teda půlka rodiny, půlka tam zůstala, původně šli za prací do Vídně za Rakousko-uherska, takže žádní emigranti a přesto jsme si to vyžírali ve třetí generaci, protože rodina k nám jezdila a podle možnosti i my za ní..............................
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    VYHULENY_UFO: snake charmer.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Václav Havel nemůže za tvůj posranej život.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    pardon ostatním, kteří sledují tenhle klub za odbočení. a vám kokotům, co si myslíte, že všechno víte a kdo si myslí, že ví něco jinýho, je konspiratik, přeji brzké procitnutí. (a nebo radši ne, nemuseli byste to rozdejchat)

    (jo, a vysvětlovat, že propadnutí majetku kvůli kolaboraci znamená, za majetek už majiteli nepatří, nehodlám)
    ENDER
    ENDER --- ---
    ma tam havla, billa cosbyho, uz chybi jenom soros a zrani malejch deti tou skoro americkou prezidentkou...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: to sem pochopil dost rychle, jinak sem zvedavej, kolik podobnych macek se tady v patek jeste objevi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: selector je konspiratik par excellence
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: protoze Havel neasi. Copak nesledujes nezavisla necenzurvana a ulhana media...?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SELECTOR_IX: jak mu mohli vrátit něco, co mu nepatřilo ? O_o
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam