• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    NJAL
    NJAL --- ---
    NAGASAWA: Jj, a zality byly necim cernym, takovym pseudoasfaltem :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MADCAT: Mám dojem, ze tam byly tři monoclanky tj. malý buřty a měly by sedět rozmery 26,2 x 50 mm

    Označení a rozměry baterií | EMAT.cz
    https://www.emat.cz/oznaceni-a-rozmery-baterii
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jestli si dobře pamatuju, tak uvnitř tady té baterie NAGASAWA byly tři 1,5V články v sérii, který se možná někdy v osumdesátých letech daly koupit i samostatně, protože se používaly v takové té nejmenší variantě svítilny my day - tady jsem našel dokonce obrázek. Netušíte někdo co to bylo za rozměr/typ té baterie? Nebo to byly dva různý rozměry - to uvnitř 4,5V ploché baterie vs. ta malá svítilna? Už se mi to v hlavě míňá, jak říkáme u nás :-)
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    NJAL: Jo jo tady ;o)


    NJAL
    NJAL --- ---
    OVERWATCH: Jo, kdyz nebyla v obchodech mrazena ovocna dren/protlak, tak jsem si rekl o ovocnou detskou presnidavku v konzerve (pamatujete se na to, ze byla taky v konzervach?), dal ji do mrazaku a po zmrazeni mel dren :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: možná jen byla naše úča v MŠ sadistka :)
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Tady nejaky dobroty ;o)


    HNILOB
    HNILOB --- ---
    Celaskon byl na cucání taky dobrý.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAPINA:
    NAGASAWA: Pokud je to to samé, co si pamatuju já (máma tomu říkala "medicína"), tak zkuste mateřídouškový sirup a pak dejte vědět, jestli je to ta chuť. ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Nějaká drsná generace. Nás v tom vždycky ve škole jen nechali vyjít před školu a zpátky do třídy a já nevěděla, jestli se dřív pobleju nebo udusím :o)
    NJAL
    NJAL --- ---
    U nas se ta branna vychova docela osvejkovala, meli jsme budto nejake "hrani s maskami" (muj vlastni termin, vicemene nam jen premerovali ciferniky a pridelovali postupne vetsi a vetsi masky, a my jsme s nimi meli nejakou tu kratkou praxi) ve tride, nebo "branny vylet", coz byla jen prochazka ze skoly do lesiku v na hranici katastru obce. Jednou to ale fakt stalo za to, nas duchodovy kantor matiky si pri te prochazce pustil hubu na spacir a vzpominal na SNP. A tak jsem se jiz za sociku dozvedel, ze SNP vlastne zacalo neplanovanym prepadem a zrejme-ne-uplne-ferovou likvidaci nemecke vojenske mise partyzany v Martinskych kasarnech.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RSZ: my v tom cvičili už ve školce, v těch s chobůtkama. Prostě ranní rozvička, ale v maskách.
    A trochu se mi to líbilo, protože mně to nevadilo a moje sestřenice, kterou mi pořád dávali za vzor, se bála a děsně řvala. :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUULUU: copak páchly, ale jak tahaly za vlasy při nasazování a sundávání!

    NAGASAWA: no jo, Spofavit!
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZUULUU: to hodně záleželo na učiteli, měli jsme psycho komunistickou krávu a cvičení bylo jako v armádě (7leté děti!). Později to byly výlety s 10minutovkou branného výkladu, na které se každý těšil.
    RSZ
    RSZ --- ---
    A krom společného očkování, pamatujete pravidelné rozdělování nějakých vitamínů? Polopruhledne tobolky. Mám pocit, že to končilo jned v 89
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Spofavit si vybavuju jen matně, já miloval Pleumolysin v tabletách. Když sem byl nemocnej, dávala mi ho babička a to sem moh žrát jak bonbóny.
    RSZ
    RSZ --- ---
    TAPINA: já jednou něco stipnul v domácí lékárně a normálně jsem to ocucal, jak z instruktážního filmu o nezabezpečené lekarnicce a nezodpovědných rodičích :)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Nejsem si jistý, jestli Spofavit neobsahoval kodein. To by leccos vysvětlovalo :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TAPINA: Viď. To byla jediná dobra věc na tom, když byl člověk nemocnej. Teď si říkám, jestli jsem měl rad tu zvláštní chut, anebo jsem na tom byl zavislej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam