• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    HAR4NT:
    HEJSEK23: njn, holt fabrika, kdybych tehdá nemel ambice, tak jsem tam doted ..a jeste mne napadlo, takova tam casta odpoved plna ochoty: skoč mi na cara a udelej výmyk. .
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    TROJKA: ja teda taky ne, ale je to skvely! 😎
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TROJKA: nn, bohuzel:)))
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    HAR4NT: neznals?)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TROJKA: "co sluníčko ukáže, to měsíček dá":DDD
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    VYHULENY_UFO: a na tu samou notu jeste : co sluníčko ukáže, to měsíček dá. . a já,poctivec , řikam : co ušetříš ,nemusiš vydělat. . .nejni to to same ale . .
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    TROJKA: fládr viz už MAR_TINA: a poznámka "to byla taky věc", patřila se scifi barvám. omlouvám se, že sem se nevyjádřila jasněji.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    MEANKITTY11: tomu malovanemu drevu s letokruhy a suky se prave rikalo "fládr", podle mne kdyz se to umi , je to celkem pekny a zas to prijde do mody , vyhoda ze se to da namalovat na leccos ,treba na zachodovou misu nebo ram kola. ..
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: jj, viděla sem ho při práci. měl asi dva tucty roztodivně vypelichaných štětců, několik sestříhaných, a hadříky z různých materiálů.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: jo, i vím, jak se to dělalo. Musela sem asistovat. :D
    Tam byl i systém shánění materiálů vděčností. Zákazník jel na konferenci do Finska. A místo bonbónů dětem přivezl svému lakýrníkovi takové speciální gumové válečky na letokruhy. Takže už je děda nemusel stříhat z ptačích per (jo, chodila sem na havraní péra, v zimě na pole).
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: taky sem znala lakýrníka, co na čemkoli na požádání namaloval mahagon nebo sukovitou borovici, případně nějaký scifi dřevo v nezvyklých barvách, to byla taky věc :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: chuj wie, furt tu něco smrdělo. V létě auta na dvoře - lak uschlý venku na vzduchu vysvětluje těch 18 měsíců taky pěkně. V zimě fládrovaný nábytek v dílně. Ten uměl krásně, tam byl fakt mistr. Máchalík by si cvrnkl do trenek.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: přesně. spočítala sem si, že náš vůz měnil barvu průměrně po 18 měsících. nenatíral děda někdy starýho opla?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: děda byl lakýrník. Na oběd jezdil domů a obědě do práce jen pokud se tam něco doopravdy dělalo. To fakt pracoval, byl uznávaný mistr. Jinak dělal na dvoře melouchy, takže většinou. Auta, nábytek.
    1) auto nastříkaná na dvoře melouchářem byla nalakovaná líp, než z lakovny - to musela být hrůza, sebepečlivější domácí technologie - šmirgl papír, kompresor a pistole dnes neobstojí
    2) lidi k nám jezdili dokola - to auto jim vydrželo 5x déle než lak = lak vůbec nevydržel a taky nebylo reálné trefit lak na jedněch dveřích ke zbytku auta
    3) byli lidi tak rozmařilí, že si co dva tři roky nechali změnit barvu auta. Z červeného zelené, olezlý chromový nárazník na hnědo... ale pořád to bylo embéčko :)))
    4) radši se neptám, kde sháněl barvy.

    Ale měl vzorníky několika značek, i západních. Bůhví odkud. Zákazník si vybral barvu ze vzorníku a děda ji z pár základních trefil jen přimícháním bílé, černé, červené do plechovky a zamícháním roxorem. Bezva postup, k odřeným dveřím nikdo později netrefil barvu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TROJKA: u nas se rikalo "kdo neokrada stat, okrada rodinu" , nekdo tim zije i dnes.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: přesně. my měli půl koupelny černý a bílý, druhý dvě zdi černý a světle zelený.
    autolaky to samý. kdysi sem se máti ptala, proč sme v šedesátých furt přetírali auto jinou barvou. no přece protože to tati pokaždý někde opřel a nalakovalo se to tím, co zrovna bylo k dostání.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    MAR_TINA: . .do dneska je nasi maj slozeny ve sklepe, kdyby nekdo chtel , deda je nosival po jedne dvouch v kapsach z fabriky. .inu , rikalo se " kdo nekrade denne aspon hodinu , okrada sebe a svoji rodinu "
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Táta takhle vzpomíná, že když se dělaly nějaký úpravy u nás v bytě, tak došel cement, nebo co. Tak jeden zedník vzal tátu, sedli si našeho Wartburgu 312, dojeli na náhodně vybranou stavbu, týpek vystoupil, zavolal "Franto!", ozvalo se "Franta tady není!" a týpek na to "Tak mu vyřiďte, že sem si vzal tři pytle cementu!", naložili, vodjeli.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAR4NT: a revizionistu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEEFHA: sice ano, ale pracně sehnané dlaždičky do koupelny byly dvě krabice zelené, jedna krabice světle modré a jedna krabice šedé a vymýšlel se vzor, aby se nějak rozmístily. Do výšky "kolik jsme měli dlaždiček."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam