• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    STAREJ_MRAF
    STAREJ_MRAF --- ---
    A abych jen netlachal, tak fotka z roku 1985

    TALAGE
    TALAGE --- ---
    THE_MIRACLE: Takze CEO KFCcka, je vlastne takovy Generalni tajemnik UV KFC . . .
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Táta mi jednou napsal omluvenku, že by chtěl, abych se dívala na prvomájový průvod v Moskvě v televizi. Sice to klaplo, ale souška řekla, že mě z toho bude zkoušet, tak jsme se museli aspoň chvíli dívat.
    STAREJ_MRAF
    STAREJ_MRAF --- ---
    KIE: No z donucení... Já absolvoval jen několik průvodů ve věku 5-12 let (takže v osmdesátkách). Těžko v tý době říct, že bych měl nějaký extra politický přehled, díky věku (v těch 11-12 letech už maličko jo). Se školou jsem byl jen dvakrát a asi jsme měli rozumnou soušku učitelku, protože jsme měli vlastně jen dvě hesla. Ať žije mír! Učit se a hrát si v míru, rakety jen do vesmíru! Jako capart jsem to deklamoval proto, abych měl pokoj. Jednou jsem nebyl, měl jsem něco s nohou, to se dost řešilo, zvlášť u nás na malým městě. Stačilo stáhnou bačkoru a sundat fusekli a hned byl vidět otok o krevní výron a byl klid. Pak už jsem chodil s divadelním kroužkem, většinou v nějakým kostýmu s nějakou tou rekvizitou.
    Ono to bylo vůbec takový divný a povinně nepovinný. Ráno byl sraz na náměstí nebo na stadionu (podle toho, kterej směr tehdy vybrali). Na tribuně blábolili nějaký dementi, občas dotáhli nějakýho rusáka z partyzánskýho oddílu v Drábskejch světničkách. Ten měl vždycky už v 8 ráno řádně nakapáno do strojku, takže hulákal nějaký nesmyslný hesla a občas radši dechovka spustila internacionálu, aby nebylo slyšet co opilecky blábolí. Většina lidí nasraná, že tam musej stát jak pitomci. Pak začlo řazení, každej chtěl bejt vepředu, aby pak viděl alegorický vozy (a případně si z nich něco ukrást). Děti limonádu z vyzdobenýho vozidla Fruty a fotříci lahváče z vozidla klášterskýho pivovaru. Od roku 86 to pak byla příležitost vidět a zblízka si prohídnout LIAZ Dakar. A pak rychle domů a užít si zbytek volna. Vždycky to ale poměrně rychle skončilo, otevřely se hospody a byl klid. V TV běžel obvykle přímý přenos z Prahy, pražáci teprve mávali na ÚV a já už byl doma. Prostě přehlídka ztracenýho času (až na ten Dakar).
    NJAL
    NJAL --- ---
    THE_MIRACLE: Dceri je potreba vysvetlit, ze KSC byla Ken Sleyt Company. ;-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KIE: To dodávám já. Protože vím, že komunista nikdy nebyl.
    KIE
    KIE --- ---
    THE_MIRACLE: .....a nikdo nezapomene dodat, že křičel z donucení.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Tchán teď v vyprávěl, jak v mládí na prvního máje brzo ráno vstávali a vyráželi ven mávat do průvodu a křičet At žije KSČ (z donucení). Poslouchala jo moje 10 letá dcera a táže se Ať žije KFC? Holt 2 generace rozdílu. 🙂
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    THE_MIRACLE: ajo to som si nevsimol :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DZODZO: ano

    Taky jsem zdroj uvedl:
    THE_MIRACLE:
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    A Evropská směr nahoru ze stejného místa.

    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    A ještě jedna z Evropské ulice. Thkákurova.

    TBC
    TBC --- ---
    LA_PIOVRA: spíš konec jednoho s prvnim ojebavacu státu, emigrantem Kadlčákem z Mnichova. docela mne překvapilo když jsem na něj narazil v Mrazkovych denících.. každopádně za sponzorství Videostopu respek, ikdyz možná bylo za to ATcko co jim tam nechal 😉
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    IKSIK:
    No to možná tak v "Tříhvězdách" pro Mullety v obtaženejch plavkách v centru Hurghady nejlépe hned vedle diskotéky. V resortech co maj s timhle společný tak letiště tamtéž kam ještě donedávna jezdil mj. potěr oligarchů s tetkama & manželky šéfiků na držhubnejch dovčách atakdál vozí hosty na jídlo golfovym vozíkem a je tam k dispozici např. speciální Arabáš na omelety což tedy odvážně tvrdim na rekreacích ROH opravdu nebylo :)

    MISANTROOP:
    Ta ztráta panictví byl velice validní point a tímto zdravím slovy velice Devadesátkového Kabátu :"..jedno horký léto roků 90 "-myslimže za to jak jsem u toho vypadal by mě pochválil nejen Kabát ale i Alkehol v tehdejší formě :)
    Každopádně Slapy a Mácháč byly v době totality doména aparátčiků & jejich svazáckých harantů & sportovně -kořalkovejch part střihu " sem tam i nějaké to pivo navíc přiznám ale všechno ve správném pořádku a když je potřeba máknout tak máknu, soudruzi" viz třeba taková VZ Měřín. Dále "seznamovací víkendy" VŠ a jako bonus dobře najedení "čilouši" s plnotučnými veksláky s protějšky úměrnými vyřčenému atakdál.
    V Devadesátkách to morfovalo do Eldoráda buranů, diskantů a Testosteronem nabitejch obtaženejch bicáků doufajících v zásun takže rvačky a ohlušující řev provázené nejpokleslejším Dancefloorem na denním pořádku, zkrátka kolotočářská sračka par excellence. Dílo dokonal "Finlandia Mácháč" a vlastnit chatu v okruhu cca 10 km od třeba takovýho Bílýho Kamene/Živárny může IMHO jen HODNĚ dekadentní člověk.
    Jak vypadá a vypadalo Lipno si radši ani nepředstavuju ovšem uznávám že v porovnání s lokacemi oplývajícími open minded inked lidmi s vousy na dřevěných paletách sdělujících si u "pivních speciálů" dojmy z nějakého príma openspace případně Bali tyhle destinace určitý kouzlo měly :)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    RSZ: No přesně. Tohle muselo rozkolísat i kovanýho esenbáka.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    RSZ: to jen četli, ale nesměli chápat
    RSZ
    RSZ --- ---
    MORIARTY: netuším, jen mi přišel zajímavý (třeba ty dlouhé citace a ukázky, já bych se skoro bál, že se mi příslušníci nakazí...)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RSZ: Víš, kdo a kdy ten dokument vytvořil? STB v prosinci 1989?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam