• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKGramatyka a stilystyka – krasna a spisovna cestina nejen na netu
    CHEROOKE
    CHEROOKE --- ---
    ASHRAK: čuníku :o)
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    CHEROOKE: plně tě chápu :D
    CHEROOKE
    CHEROOKE --- ---
    ASHRAK: tss :o) , to bylo jen obrazné.... i když únava je únava a zítra je taky den :o)
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    CHEROOKE: špindíro
    CHEROOKE
    CHEROOKE --- ---
    :o) děkuji, takže ,,holt" jsem myslela. Bo často tohle slůvko používám (např Dnes se holt nechci mýt)
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    CHEROOKE: hold jako pocta a holt z německého halt
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    CHEROOKE: zalezi na tom, co chces rict.
    CHEROOKE
    CHEROOKE --- ---
    je správně: holt nebo hold ?
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Q: Když podepisuji smlouvu, podepisuji ji v Letohradě, nebo v Letohradu?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FILL_: ok dik :-)
    FILL_
    FILL_ --- ---
    SHEALA: proc ne, jinak bych to ani nedelil :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    je mozny slovo anglickom rozdelit takto : an-glickom ? (ona je to spis slovenstina, ale stejne to bude pouzity v ceskym jazykovym prostredi)
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    v pátek jsem se na mokré podlaze natáhla před šéfem jak dlouhá, tak široká. Doufám, že není standard vypočítávat ponížení v korunách :-)))
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    http://ekonomika.idnes.cz/webove-obchody-pouzivaji-finty-a-nedodrzuji-zakony-fhs-/test.asp?c=A071108_162125_test_maf

"Částka bude ponížena o 500 korun, jelikož zboží nemůžeme prodat jako nové, ale jen jako bazarové.“

Chudák ponížená částka...
    SILENT
    SILENT --- ---
    MALKE: mozna je to jen nejaky muj podivny prazsky dojem krzeva prazske dlouzeni vseho mozneho mi pak muze pripadat vse kratke nejak spisovnejsi. ale jak rikam, asi je to ptakovina.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SILENT: Samotnou by mě to zajímalo. Nedovedu si to v tomhle případě totiž vůbec představit, ale lidi dělají s jazykem věcí...
    SILENT
    SILENT --- ---
    MALKE: urcite, to byla jen takova obecna uvaha, mozna i mylna.
    MALKE
    MALKE --- ---
    Mimochodem, jen pámbu ví, jestli to kdy nějaký korektor viděl. Taky se možná koriguje jen tištěné vydání a tady se počítá, že se to ztratí. Nechci vědět, kolik chyb mám v textech já, i když je po sobě přehlížím. Už i mně se povedl husarský kousek - v titulku, aby toho nebylo málo - "Dělají ze mně blázna", a to si dávám bacha, pravidla ovládám a donedávna jsem se korekturama živila. Ono stačí trochu spěchat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam