• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKGramatyka a stilystyka – krasna a spisovna cestina nejen na netu
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    JAMEELA: njn, je to špatný... na jednu stranu proč lidi používají přechodníky, když je neumí, na stranu druhou asi mluvčí takovou kategorii potřebují
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    O Zuzaně Norisové: "... Každopádně herečka ukázala, že do soutěže patří, a tak ji snad budou diváci co nejdéle vídat v krásných modelech předvádějíce pozoruhodné taneční výkony..."

Jó, kdybyste viděli moje taneční výkony, když koukám na televizi.... :-)))
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MASOUN: To už je jak z Cimrmana:).
    MASOUN
    MASOUN --- ---
    JOSEF_K: zbydou nám čechismy... ;)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZIDANE: Jo, to jsem si vždycky přál:).
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    JOSEF_K: čistonosoplena, klapkobřinkostroj a podnosnice libočudná :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    NEGER: A co nám potom zbyde:)))?
    NEGER
    NEGER --- ---
    ...a všem germanismům:)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    JOSEF_K: Pak ještě zbývá vyhlásit válku zkratkám.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JAGA: Zidane vyhlásil válku všem anglicismům v českém jazyce. Jde o překlad zkratky IMHO.
    JAGA
    JAGA --- ---
    ZIDANE: co to je inzerovat dmsn?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MASOUN: Inzerovat dmsn taky není českého původu, ale nějak nevím, čím "skutečně českým" to nahradit a inzerovat se používá už HODNĚ dlouho :)
    MASOUN
    MASOUN --- ---
    ZIDANE: však proto jsem nenapsal "jenom" ale "nejčastěji" politici... :)... a inzerovat asi taky není úplně českého původu, ale vím co jsi myslel ;)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Nebo když někdo řekne "ti ještě kólnu (od slova call) - to bych se ho nejradši zeptal, co mi s kolnou míní udělat, jestli jako uklidit nebo tak něco...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MASOUN: Omyl, tohle používá každej kravaťák - potřebuje znít jako velkej odborník a toho se přece nejlíp docílí přehršlí cizích výrazů - aneb proč by mi něco sdělil, když to se mnou může vykomunikovat, proč by nařídil poradu, když to může bejt meeting a proč by se výrobky inzerovaly, když se můžou anoncovat... atd. atd., to by bylo nadlouho.
    JAGA
    JAGA --- ---
    Dneska jsem v metru viděla plakáty: "Vyzrajte na bolesti zad a na skvělou kondici!" Taky vám to připadá, jako by slibovali konec bolestí zad a nádavkem konec dobré kondice?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MASOUN: To není tak úplně pravda. Tenhle druh slov je specialita vedení mezinárodních společností (patrně snaha lidí ukázat, kterak umí skvěle anglicky). Naprosto nejhorší situace je však v médiích. Novináři jsou na tom ještě dobře, ale pár jednání v mediálních a PR agenturách mě přesvědčilo, že odtamtud pramení zlo.
    MASOUN
    MASOUN --- ---
    ZIDANE: a kdo to používá nejčastěji? politici... živná půda frází a blbostí ;)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    JOSEF_K: Ano, to jsou takoví ti, co s člověkem potřebují něco "vykomunikovat"...za podobná slova bych střílel.
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JAGA: Neboj, PR je obor, z kterého už čeština zmizela takřka definitivně. Zvykneš si rychle.

Outsourcing
    http://slovnik.seznam.cz/?q=outsourcing&lang=en_cz
    :)
    Česky se to dá říct různými způsoby, ale je celkem pravděpodobné, že lidé z PR ti nebudou rozumět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam